16 maart 2018

Je verrekijker, je metgezel voor het leven

Verrekijkerspeciaalzaak Sights Of Nature en het eigen merk Kite Optics zijn klinkende namen in de wereld van de vogelfans. Niet toevallig zijn beide merken partners van STARLING. Maak kennis met oprichter Georges De Putter, die je zal vertellen waarom je verrekijker een metgezel voor het leven is.

Zaakvoerder Georges De Putter maakte van zijn hobby zijn beroep. © Sights Of Nature
Alle beelden op onze website zijn eigen werk en gemaakt door onze deelnemers en gidsen. Wat je ziet geeft dus een realistisch beeld van wat jij zelf kan zien, beleven en fotograferen op onze reizen.

Maak kennis met Sights Of Nature en Kite Optics

Sights Of Nature biedt een unieke service voor wie een verrekijker, telescoop of microscoop nodig heeft. In de winkel in Jabbeke of op de webshop vind je al het mogelijke optische materiaal om de natuur observeren, ook tweedehands. En zaakvoerder Georges is een onuitputtelijke bron van professioneel advies.

Georges: “Zelf als ornitholoog in het veld staan vind ik een noodzaak om een speciaalzaak als de onze te runnen. Ik beoefen deze hobby al 37 jaar en ben ook jarenlang vogelringer geweest. In de jaren ’80 ontdekte ik, samen met Guido Orbie, de terugkeer van de dwergstern als broedvogel in België. Sindsdien ben ik de sternenkolonies in Zeebrugge blijven opvolgen en bestuderen.

Dankzij al deze ervaringen kan ik mijn klanten perfect begeleiden bij hun zoektocht naar een goede verrekijker of telescoop. Ook onze nieuwe collega Marc Pirmez is een rasechte vogel- en natuurliefhebber.”

Na al die jaren geniet Sights Of Nature grote bekendheid in de Benelux en Frankrijk. “Een winkel gespecialiseerd in verrekijkers was in ons landje niet leefbaar toen ik begon. Omdat er Frankrijk geen enkele speciaalzaak was, trok ik naar een beurs voor ornithologen in Parijs. Zo ging de bal aan het rollen. De zaak maakte naam bij Franse vogelliefhebbers en we zijn nog altijd de grootste op de Franse markt. Via de webshop lopen er bestellingen binnen uit alle Franse oud-kolonies,” vertelt Georges. Dat succes geldt ook voor het huismerk Kite Optics, dat voor elke vogelkijker een budgetvriendelijk toestel in huis heeft. En een dat jarenlang meegaat, bovendien.

Test op je gemak je kijker uit op het terras van de winkel in Jabbeke. © Sights Of Nature

Uitsluitend duurzame verrekijkers

Sights Of Nature heeft een enorm aanbod, maar toch vind je er maar drie merken: het huismerk Kite Optics, Swarovski en Leica. Daar heeft Georges een zeer goede reden voor: “Als verkoper en natuurliefhebber wil ik het goede voorbeeld geven. Daarom verkoop ik alleen merken die respect voor de natuur hoog in het vaandel dragen. Dat houdt ook in dat ze vlot reparaties uitvoeren, voor eerlijke prijzen, en dat ze ook over twintig jaar nog wisselstukken zullen aanbieden voor de toestellen die ze vandaag verkopen. In onze beginjaren verkochten we veel meer merken, maar we wilden niet meer van hen afhankelijk zijn om een perfecte dienst na verkoop te kunnen bieden. Dat was een van de redenen om in 1992 met een eigen merk, Kite Optics, te beginnen. In de fabriek in Jabbeke maken we alles zelf en hebben we een uitgebreide hersteldienst met gespecialiseerde mecaniciens.”

Ook deze keuze is ingegeven door Georges’ liefde voor de natuur. “Wij weigeren mee te doen met de wegwerpmaatschappij. Daarmee maken we het onszelf wel wat moeilijker. Klanten gaan soms teleurgesteld weg als ze horen dat ik een bepaald merk niet verkoop. Wij zullen altijd duurzaam blijven investeren in mensen en middelen. Om klanten wereldwijd én de natuur de beste diensten te bewijzen.”

“Voor Sights Of Nature en Kite Optics is het dan ook vanzelfsprekend om partnerships aan te gaan met bedrijven zoals STARLING, die de natuur waarderen en helpen te beschermen,” besluit Georges. En dat kunnen wij natuurlijk alleen maar beamen.

Kite Optics, sinds 1992 het huismerk van Sights Of Nature. © Sights Of Nature