Johannes Jansen

sterktes: 
Kwalitatieve allroundkennis, rustgevende aanpak
palmares: 
Grondlegger Batumi Raptor Count
interesses: 
Vogels, zoogdieren, dagvlinders, nachtvlinders, libellen, sprinkhanen en planten
opleiding: 
Master Biologie

Reisleider Johannes Jansen

Voor Johannes Jansen is natuurstudie, net zoals voor vele andere Starling-begeleiders, een levensstijl. Het liefst van al verkent hij de natuur. Ongerepte streken pionieren en er de fauna en flora ontdekken zijn helemaal zijn ding. Hij heeft een brede kennis: van vogels tot libellen, amfibieën, reptielen, dagvlinders en planten. Kortom: diversiteit troef!

 

Natuur als rode draad

Johannes (°1985) begon als kind met natuurstudie en doorliep binnen de Jeugdbond voor Natuur en Milieu (JNM) een heel traject. Van de organisatie van diverse kampen, over vormingswerk tot de Natuurstudiewerkgroep. Zijn focus lag al snel op natuurbehoud en zijn parcours is best spectaculair.

Een ruime kennis van ecologie verzilverde hij met zijn diploma als Bioloog, met specialisatie in het behoud en herstel van biodiversiteit. Hij is werkzaam bij STARLING als assistent manager en staat mee in voor de organisatie, administratie en promotie van onze producten.

Johannes is ook één van de grondleggers en drijvende krachten van Batumi Raptor Count. Een ambitieus project om de roofvogeltrek in Georgië in kaart te brengen en de lokale jacht passief in te perken. Een project waar STARLING nauw mee samen werkt.

Vorig najaar kon je Johannes op de Nederlandse TV aan het werk zien in zijn favoriete habitat, Batumi. Hij werkte mee als inhoudelijk expert en jurylid tijdens het spelprogramma 'In de ban van de Condor', prime time bij de Evangelische Omroep op Nederland 1! 

Bestemmingen

Johannes zijn voorliefde ligt in Oost-Europa, met meerdere bezoeken aan Georgië (al sinds 2007 jaarlijks), Armenië, Azerbeidzjan, Turkije, Polen, Estland, Hongarije en Roemenië.  Daarnaast staan Spanje, Portugal, Schotland, Marokko, Cyprus, Verenigde Staten en Israël allemaal op zijn palmares! Hij proefde ook al van meer exotische bestemmingen, zoals Suriname, Sri-Lanka, Thailand en Senegal.

Reizen en workshops

Natuurweekend Hemelvaart naar Rochefort met Landschap vzw

4 dagen
Op ontdekking in eigen land. De Famenne heeft alles wat een natuurliefhebber wenst. Kalkgraslanden, rotspartijen, hellingbossen, moerassen en hooilanden vol vlinders. En ze brouwen er nog lekker bier ook!
Natuur Beleving

Vogelreis naar de Arabische specialiteiten van Oman

16 dagen
nog 3 plaatsen
Tijdens deze vogelreis door het prachtige Oman gaan we op zoek naar de bijzondere soorten die dit land herbergt. Een diverse rondreis waarbij we het land van noord naar zuid doorkruisen. We doen ook een gooi naar de recent ontekte Omani Owl. Laat je verrassen door de parel van het Midden-Oosten!
Natuur Vogels