Sfeerbeeld van de tellers in Batumi. © Billy Herman

Onze passie voor natuur brengt ons samen. We vinden het dan ook van het grootste belang om onze planeet en al haar natuurschatten te helpen beschermen. Dat doen we door organisaties te steunen waar we een bijzondere vertrouwensband mee hebben. We geloven sterk dat deze manier van eco-toerisme ook effectief lokaal het verschil zal maken. Als reisbureau een uniek concept in Vlaanderen.

 

Djoniboys – VWG ZUID-WEST VLAANDEREN

De “Djoniboys” van Vogelwerkgroep Zuid-West Vlaanderen zijn al vrienden sinds hun tienerjaren in de JNM. Deze vrienden gingen voor het eerst op reis in 1996 (Israël) en sindsdien doen ze dat zowat elke twee jaar. Samen hebben ze al een flink stuk van de wereld gezien en delen van de wereldzeeën afgevaren. De groep bestaat uit Yann Feryn, Ignaas Robbe, Olivier Dochy en uiteraard Djoni (Johan Staelens) zelf, de levende mascotte van de groep. In Kenia noemde gids Auku hen voor het eerst “de Djoniboys”, naar analogie met de populaire muziekgroep “The Johnnyboys” aldaar. Op hoog niveau vogels kijken en andere natuur, op topniveau plezier maken en op ‘sterrenniveau’ gastronomie beleven, dat zijn hun kenmerken! In hun eigen streek, het zuiden van West-Vlaanderen, zetten ze zich flink in voor natuurbescherming, natuurstudie en natuureducatie. Dit olijke viertal begeleidt voor Starling Reizen de North Atlantic Odyssey in 2025, een epische boottocht die ze eerder al deden en ze willen niets liever dan nog eens gaan en jou te laten meegenieten ! En in het kort: gedreven natuurkenners met een brede blik en vrienden voor het leven.

Limburgs Landschap vzw

Limburgs Landschap vzw is een lokale natuurbeschermingsorganisatie in Limburg en hebben enkele fantastische gebieden in beheer. Misschien wel de meest indrukwekkende gebieden zijn gelegen langs de Maas. Robuuste natuur is hier een fantastisch oord voor een enorme diversiteit aan planten en dieren. Onder andere voor onze wolventrips in Limburg werken we samen met Limburgs Landschap vzw (niet te verwarren met Landschap vzw). We maken hier gebruik van hun terreinen.

Batumi Raptor Count

Batumi Raptor Count (BRC) beschermt en monitort roofvogels op hun trekroute over Batumi in Georgië. De organisatie combineert op unieke manier natuurbescherming, bewustzijn, ecotoerisme en vrijwilligersengagement. STARLING steunt met elke reis naar Georgië de Batumi Raptor Count.

Landschap vzw

Landschap vzw is een frisse natuurorganisatie met veel aandacht voor beleving. Ze organiseren originele laagdrempelige activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn en steeds een bepaald thema uitlichten. Hun tijdschrift LANDSCHAP is het meest kwalitatieve natuurtijdschrift in de Benelux. Landschap vzw ondersteunt natuurbescherming waar mogelijk. De organisatie is ook de bezieler van het Low Land Photo Festival en van de organisatie Welkom wolf.

STARLING en Landschap vzw slaan regelmatig de handen in elkaar om je onvergetelijke uitstappen en reizen te bezorgen.

Ben je lid van Landschap vzw? Dan  krijg je op al onze workshops en reizen (dus ook de trips die we los van Landschap vzw organiseren) 25 euro korting.

Natuurpunt

Natuurpunt beschermt natuur in Vlaanderen door kostbare gebieden te kopen, beschermen en open te stellen voor het publiek. STARLING organiseert in opdracht van Natuurpunt natuurreizen, waar je als lid van Natuurpunt voordelig op mee kan reizen.

Snow Leopard Conservancy India Trust

STARLING steunt de Snow Leopard Conservancy India Trust. Deze organisatie ijvert in de Indische Trans-Himalaya voor de bescherming van het uiterst bedreigde sneeuwluipaard. Gezien we regelmatig naar de streek reizen om deze schoonheid te gaan zoeken én vinden, vinden we het logisch om deze organisatie te ondersteunen.

Volkssterrenwacht URANIA vzw

Volkssterrenwacht URANIA brengt de sterren en andere ruimteverschijnselen dichter bij ons. We werken met hun specialisten samen voor reizen waarop we astronomische fenomenen onder de loep nemen.