EXPEDITIE | 10 JAAR STARLING

FALKLANDS - SOUTH GEORGIA - ANTARCTICA
De mooiste Antarctica reis van de Benelux.
5 november 2024 - 27 november 2024
Een unieke expeditie naar de Falklands, South Georgia en Antarctica
10 jaar STARLING | 100 reizigers | 1 schip

Antarctica. Voor natuurgenieters en natuurfotografen is dit gebied droombestemming nummer één. De ongerepte en adembenemende landschappen behoren tot de mooiste op onze planeet. Staat Antarctica ook op jouw bucketlist? Dan is dit de uitgelezen kans om deze trip af te vinken. En hoe!

Het onaardse, woeste landschap van het zesde continent is één van de meest ongerepte plaatsen op aarde. Op deze unieke expeditiecruise krijg je de kans om deze topnatuur op een bijzondere, serene en vooral exclusieve manier te beleven. Een once-in-a-lifetime!

De Antarctica-expertise in het STARLING-gidsenteam is groot. Velen beleefden de plek als reiziger, sommigen vormen een vaste waarde in de expeditiecrew op internationale expedities.

Aan de hand van hun gedeelde ervaringen en hun kennis over niet te missen plekken en verborgen parels stelden we het unieke en ongeziene reisprogramma samen.

We plannen vanuit ons schip talloze landingen (dat is: aan land gaan met zodiac-boten) op de beste locaties. Onze fotografiegidsen verzekeren ook tal van topmomenten bij het mooiste licht van de dag: zonsopkomst en zonsondergang.

Als reiziger vul je jouw reis in zoals je wil: eerder gericht op natuur, op fotografie of op genieten en beleven.

Tijdens deze expeditie ligt de focus op ongerepte natuur en adembenemende landschappen. Samen met jou speuren we naar zeevogels, houden we halt bij de grootste kolonies pinguïns en turen we naar walvissen, dolfijnen en andere zeezoogdieren.

Unieke kans. Eenmalige reis.

10 jaar STARLING. Dat vieren we met de zotste droom van veel STARLING-reizigers: een eenmalige expeditiecruise naar Antarctica, mét de Falklands en South Georgia.

Op een boot met gelijkgezinde, hoofdzakelijk Nederlandstalige reizigers. Alleen al dat is heel bijzonder.

Je bevindt je in het gezelschap van natuurgenieters, vogelkijkers, wildlifefotografen, landschapsfotografen én hun partners en geniet samen van ongelooflijke landschappen, prachtige natuur en zotte diersoorten die ons tal van kippenvelmomenten bezorgen.

Dat alles? Dat is ongezien in de Benelux. Een niet te missen avontuur.

Halt op onbekende locaties

Als we koers zetten naar Antarctica, dan móeten we South Georgia verkennen, vinden onze gidsen met expertise in deze regio.

Dit is de thuishaven van de allergrootste kolonies koningspinguïns. We zien deze unieke dieren in een adembenemende setting van scherpe bergpieken, gletsjers en wolkendekens. Zeevogels vliegen ons om de oren terwijl we als enige mensen op de stranden wandelen.

Nog voor we South Georgia bereiken, houden we halt bij het mooiste van de Falklands: Steeple Jason, Saunders en Carcass Island. Onder meer de grootste kolonie wenkbrauwalbatros ter wereld verwelkomt er ons met open armen.

Beperkt aantal deelnemers: 100

Ons schip – de m/v Plancius – is fantastisch en is één van de beste schepen voor dit soort expeditiecruises.

Het schip is stil en ijsversterkt. Er is bijzonder veel ruimte aan boord en op het dek. Je stapt dus makkelijk van bakboord naar stuurboord wanneer er plots een groep orka’s opduikt.

De bedden zijn heerlijk en de kajuiten variëren van prima standaardkajuiten tot heel comfortabele tweepersoonskajuiten.

Aan boord is er plaats voor 108 deelnemers. Maar wij kiezen bewust voor slechts 100 reizigers. Op deze manier is er nog meer ruimte en comfort én kan iedereen tegelijk mee aan land op excursie.

Aan land op de mooiste momenten

Zonder twijfel maken we hier het échte verschil! In ons reisprogramma zitten alle absolute natuurhighlights. De grootste kolonies, de meeste diversiteit en de mooiste locaties.

Met deze trip zit je gebeiteld voor lange en rustige landingen naar het vasteland, waar we onze tijd maximaal benutten. Iedereen kan zo op eigen tempo genieten van al dat moois.

De kwaliteit van jouw natuurbelevenis staat voorop. We tonen je deze topnatuur waar mogelijk in het allermooiste licht: tijdens zonsopkomst of zonsondergang, met roze en oranje luchten als decor.

De natuurfotografen aan boord zullen hiervoor alvast een kleine hoerakreet slaken. Dat weten we nu al.

STARLING chartert volledig schip

Het is de eerste keer in de Belgische geschiedenis dat een schip wordt gecharterd met dit programma en doel voor ogen: een expeditiecruise via de Falklands en South Georgia naar Antarctica, met zowel expeditiegidsen aan boord voor natuurbeleving als voor natuurfotografie.

We bepalen volledig zelf het programma en de inhoud van de reis, zonder compromissen met internationale reisorganisaties.

Dat betekent dat we op de beste momenten van de dag aan land gaan op plaatsen waar we de mooiste landschappen en de grootste (bio-)diversiteit vinden.

Natuur, natuur en nog eens natuur. We mijden dus menselijke nederzettingen, tenzij het logistiek niet anders kan.

Team van professionele topgidsen

Voor deze reis rekruteren we een expeditiestaff van wereldniveau. Voor het team van zodiac drivers kozen we de meest ervaren en beste profielen uit.

Je reis is in de veilige handen van klinkende namen uit de wereld van professionele expeditieleiders en zodiac drivers. Zo laten we niks aan het toeval over.

Voor de inhoudelijke invulling van de reis zetten we natuurlijk een fantastische ploeg van STARLING in stelling. Onze beste fotografen en top natuurgidsen reizen met je mee.

Je kan tijdens de hele trip door rekenen op persoonlijke begeleiding én een reeks ervaren arendsogen die continu samen met jou de horizon afspeuren.

Zoektocht naar de unieke gele pinguïn

In december 2019 ontdekte onze fotografiegids Yves Adams een opvallende gele koningspinguïn in South Georgia. Een jaar later reisden zijn foto’s de wereld rond. Miljoenen mensen genoten mee van de unieke beelden.

Toen Yves Adams van zijn prospectiereis terugkwam met foto’s van de gele pinguïn, wisten we het zeker. Dit zou een heel bijzondere en unieke expeditie worden. Net zo bijzonder en uniek als de gele pinguïn zelf.

De gele pinguïn werd gelanceerd op VRTNWS, trok de aandacht van National Geographic en stond wereldwijd weken in de belangstelling. De kans dat we tijdens onze stop op South Georgia dit unieke pinguïnexemplaar te zien krijgen, is uiterst klein. Maar stiekem hopen we toch op een mirakel.

10 jaar STARLING: daarom kiezen we voor Falklands, South Georgia en Antarctica

Even terug in de tijd. Het is 7 januari 2014. De website van STARLING staat net online. De spanning giert door onze lijven. Want zou dit idee aanslaan? Zitten mensen te wachten op reizen van hoge kwaliteit rond natuur en natuurfotografie?

Toen die eerste inschrijving binnenkwam, was de ontlading enorm. Enkele uren na de lancering schreven twee personen zich in … voor Antarctica! Een reis met Oceanwide Expeditions die we in ons aanbod hadden opgenomen. Enkele weken later vertrokken onze eerste STARLING-reizigers op een onvergetelijke trip.

De toon was gezet, wat een droomstart.

Vijf jaar later, in 2019, keken we terug op een grandioos succes dat onze stoutste verwachtingen overtrof. Met meer dan 250 groepsreizen naar alle uithoeken van de wereld. Bij meer dan 1000 reizigers werd hun verwachtingen overtroffen. Zowel qua waarnemingen als qua fotoresultaten. Maar het mooiste van allemaal? Dat zijn ongetwijfeld de vele tientallen vriendschappen die zijn ontstaan op de ontelbare fantastische momenten tijdens onze reizen. Op de trefdag in 2019 beloofden we plechtig: we doen er nog eens vijf jaar bij!

Fastforward naar 2024: 10 jaar STARLING, dat willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Dat willen we vieren in stijl.

Wat we verwezenlijken, is een droom. Een droom die we graag met jullie delen. Een passie, misschien wel een levensstijl. De mogelijkheden voor natuurbeleving en -fotografie zijn eindeloos. Er is nog zoveel dat we willen doen, zoveel dat we willen ontdekken en zoveel dat we samen met jullie willen delen.

In de honderden reisevaluaties die we sinds de start van STARLING hebben verzameld, vroegen we iedereen naar de ultieme droomreis … En er is één droombestemming die we continu zien terugkomen. Jullie, STARLING’ers, willen ooit eens naar Antarctica! Maar dan voor écht – niet met een internationale reisorganisatie, maar een expeditie in STARLING-handen. Een echte once-in-a-lifetime die je kan beleven met gelijkgezinden; jouw partner, vrienden en nieuwe vrienden, misschien wel voor het leven.

De tijd is nu rijp voor deze droom. Meer dan ooit beseffen we dat het nu of nooit is. We hebben de voorbije maanden hard gewerkt en kunnen nu met trots deze reis presenteren: 10 jaar STARLING, 100 reizigers, 1 schip: Expeditie Falklands, South Georgia en Antarctica!

Op jouw lijf geschreven

 

Deze expeditie is geen klassieke expeditiecruise naar Antarctica. Het wordt een trip op maat van STARLING-reizigers: met een uitgekiend reisprogramma vol topnatuur. Als deelnemer kies je zelf uit ons ‘menu’ hoe je jouw Antarctica-trip wil invullen.

Onze reizigers zijn natuurgenieters, vogelkijkers, natuurfotografen en landschapsfotografen. Het zijn levensgenieters die houden van unieke reizen in de beste omstandigheden, alleen of met hun partner. Allemaal delen we een grote bewondering, verwondering en liefde voor natuur.

Herken je jezelf in deze omschrijving? Dan zal je deze expeditie fantastisch vinden.

Ultieme droombestemming van de STARLING-reizigers

Antarctica, het witte continent. Een magisch niemandsland. Hier, op de meest extreme plek op aarde, heerst de natuur. Ongetemd en ongeremd. Je vindt er dan ook de meest bijzondere biodiversiteit ter wereld. Een streling voor het oog … én de camera.

‘s Winters is Antarctica een desolate en donkere bestemming. De zon verschijnt dan niet aan de hemel en het continent ligt er zo goed als verlaten bij. In schril contrast daarmee heb je de zomer op Antarctica, waar de duisternis niet bestaat.

De lente staat daar tussenin, met prachtige kleurschakeringen en het ontwaken van alle natuur. Natuurlijk – je raadt het al – reizen wij in dit mooiste seizoen naar het zesde continent.

Noteer het in je agenda: in november 2024 gaan we naar Antarctica. Dit is niet langer een droom, maar fantastische werkelijkheid!

“De spierwitte snow petrel spreekt tot de verbeelding. Zeker wanneer hij langs een torenhoge ijsklif scheert. Of het zeeluipaard, dat naast onze zodiac op een ijsschots ligt te zonnen. Hij toont zijn eeuwige maar valse glimlach. Want dit is een geduchte jager met hoofdzakelijk pinguïns op het menu. Een troep orka’s zwemt statig langs de rand van het zee-ijs, op zoek naar een prooi. De snedige bries met opstuivende sneeuw deert ons niet, want we staan temidden van een immense kolonie Adélie pinguïns. Wel 10.000 zijn het er. De avond valt. De hemel staat in brand boven de ijskappen van Antarctica. IJskappen die al sinds mensenheugenis tussen de bergpieken rusten. Getooid in zachte wolkensluiers. We voelen ons de koning te rijk.”

Deze alinea zou zomaar een greep uit ons logboek kunnen worden. Want dat is ons hoofddoel: pure natuurbeleving, ontroering en kippenvel.

Wie Antarctica bezoekt, moet absoluut ook South Georgia meepikken. Daar zijn onze kenners het roerend over eens. South Georgia is één van de best bewaarde geheimen ter wereld. Het is een vergeten, woest eiland in het uiterste zuiden van de Atlantische Oceaan. Scherpe bergkammen zijn bezaaid met gletsjers. Grillige, verweerde rotskusten en verlaten grindstranden wisselen elkaar af. Dit is de thuis van de grootste kolonies koningspinguïns ter wereld. Met z’n honderdduizenden staan deze kleurrijke grote pinguïns opeengepakt op de voor mensen bijna onbereikbare vlaktes.

Voeg daar honderden zeeolifanten en nog heel wat andere spectaculaire diersoorten bij, in een fenomenaal oerlandschap en je hebt alle ingrediënten voor een niet te overtreffen natuurbeleving.

Onderweg naar South Georgia passeren we de beruchte Falklandeilanden. Dit wordt onze eerste stop, want ook hier is de natuurpracht niet te meten. We selecteerden er de twee absolute highlights: Steeple Jason is een eiland met de grootste kolonie wenkbrauwalbatrossen ter wereld. En ook op Carcass Island en Saunders Island genieten we van prachtige landschappen met een kleurrijke biodiversiteit.

We doen er alles aan om jullie deze topnatuur waar mogelijk te tonen in het mooiste licht: bij het opgaan en het ondergaan van de zon.

Deze reiservaring wordt er sowieso één om de rest van je leven te koesteren. Beloofd!

Tijdslijn

Programma en reisroute

1
Aankomst in Ushuaia
05/11 - 06/11

We adviseren om met enkele dagen marge naar Ushuaia te reizen. Op deze manier kunnen eventuele problemen onderweg nog opgelost worden. Want deze expeditie wil uiteraard je voor geen geld ter wereld missen.

Aangekomen in Ushuaia, staat er een transfer naar het hotel op je te wachten. Net als het avondmaal en de overnachting met ontbijt op 6 november is ook de transfer in de prijs inbegrepen.

Wie wenst kan voor de reis nog aansluiten op de verschillende optionele excursies en extensies die we zullen organiseren in Vuurland.

Magellanic woodpecker. © Billy Herman

2
Ushuaia - Vuurland
07/11 - 08/11

Deze expeditiecruise naar Antarctica start in Ushuaia. Van hieruit varen we door het befaamde en bijzondere Beagle Channel richting onze eerste stop: de Falkland Eilanden.

Wie gefascineerd is door vogelsoorten en zeezoogdieren, is vanaf het eerste uur aan dek te vinden. De eerste unieke soorten voor deze reis melden zich immers al aan! We noteren albatrossen, giant-petrels, prions en maken kans op enkele spectaculaire zeezoogdieren!

3
Falkland Eilanden
09/11 - 10/11

We kiezen er bewust voor om halt te houden in de Falklands. Twee volle dagen focussen we op de hoogtepunten van deze eilandengroep.

De Falkland eilanden staan bekend omwille van hun prachtige landschappen en bijzondere natuur. De eilanden bezitten een enorme natuurpracht en kleurrijke biodiversiteit met enkele unieke of endemische vogelsoorten zoals de striated caracara en de cobb’s wren.

Maar ook zeezoogdieren zoals de dolfijn van peale (peale’s dolphin) en de kortsnuitdolfijn (commerson’s dolphin) worden hier vaak gezien.

Magellanic pinguïn in een prachtig gekleurd decor. © Yves Adams

Afhankelijk van de toegankelijkheid en de weersomstandigheden zetten we graag voet aan wal op de volgende eilanden:

 • Steeple Jason – Een van de meest afgelegen en moeilijkst te bereiken locaties van de Falklands. Het is een hotspot voor black-browed albatross (wenkbrauwalbatros) met één van de mooiste kolonies van de archipel. En zelfs de grootste kolonie wenkbrauwalbatrossen ter wereld.
 • Carcass Island – Een lugubere naam voor een eiland dat ecologisch in onberispelijke staat verkeert. Vogels hebben het hier bijzonder naar hun zin: broedende Magellanic en gentoo penguins, maar ook allerhande steltlopers, trekvogels en diverse endemische soorten zoals cobb’s wren en de blackish cinclodes.
 • Saunders Island – Hier komen we naartoe voor een mooie mix van Falklands’ specialiteiten. We plannen om op de middag hier aan land te gaan om de onhandige landingspogingen van zeevogels te observeren, bij hun terugkeer naar de kolonie. Op dit eiland broeden de blue-eyed shag en vier soorten pinguïns: Magellanic, gentoo, king en rockhopper penguins.
Steeple Jason heeft de grootste kolonie black-browed albatrossen ter wereld. © Martin Lokven
We hopen op oranje lucht wanneer we aan land zijn! © STARLING
4
Volle zee op weg naar South Georgia
11/11 - 12/11

Op weg naar onze volgende halte – South Georgia – steken we de Antarctische Convergentie over, de natuurlijke grens van het zuidpoolgebied. Hier daalt de watertemperatuur in slechts enkele uren tijd.

Koud, voedselrijk water komt door de botsende zeestromingen aan de oppervlakte en dat fenomeen trekt grote groepen zeevogels aan zoals albatrossen, pijlstormvogels, prions en jagers. Hier maken we tevens kans op de zuidelijke gladde dolfijn (southern right whale dolphin), één van de mooiste dolfijnen ter wereld.

5
South Georgia
13/11 - 16/11

South Georgia komt in zicht. De weersomstandigheden kunnen hier extreem en uitdagend zijn en bepalen daarom grotendeels het programma. Tijdens de landingen beleven en fotograferen we de woeste landschappen en kusten van South Georgia.

We zetten voet aan wal en laten ons omringen door de impressionante kolonies koningspinguïns. Ondertussen bewonderen we de zeeolifanten op het strand en alle andere mogelijke fauna en flora. Voor sommige reizigers is dit misschien wel hét hoogtepunt van de reis. Vogelkijkers kijken extra uit naar de South Georgia pipit en pintail. En nu maar hopen dat de weergoden ons goed gezind zijn.

Light-mantled sooty albatros in een adembenemende setting! © Julien Herremans (2014)

We laten locaties met zichtbaar menselijke activiteit zoveel mogelijk links liggen. Gebieden waar we proberen te landen, afhankelijk van de weersomstandigheden, zijn:

 • Grytviken: een administratieve stop om de nodige licenties voor de volgende dagen te verkrijgen. Deze locatie is een stevige portie wereldgeschiedenis. De haven ligt er verlaten bij en wordt ingepalmd door zeeleeuwen en een handvol pinguïns. Verroeste tonnen en constructies zijn stille getuigen van de activiteiten van walvisvaarders. Wie wenst kan een groet brengen aan het graf van de wereldberoemde Shackleton.
 • Cobblers Cove: om de hoek van Grytviken, ligt deze bijzondere plek. Hier vinden we Macaroni pinguïns en light-mantled sooty albatross. Twee heel mooie en bijzondere vogelsoorten in een adembenemende setting. De perfecte start van ons avontuur hier.
 • Gold Harbour: op deze locatie vind je één van de mooiste en grootste kolonies van het eiland. Door zijn oostelijke ligging plannen we hier vroeg aan wal te gaan om de zonsopkomst mee te pikken. We kruisen opnieuw onze vingers voor ideale weersomstandigheden. Voor wie wil, plannen we korte excursies in de buurt. Te voet aan land of met de zodiac op zee verkennen we de omgeving.
 • St. Andrews Bay: nog zo’n magische plek op South Georgia … Hier schieten superlatieven te kort. Dit kan misschien wel de mooiste locatie van de reis worden. De achtergrond en omgeving van deze kolonie is allesomvattend.
 • Salisbury Plain: hier vind je niet alleen één van de grootste kolonies koningspinguïns van South Georgia, maar ook het grootste aantal Antarctische pelsrobben (Antarctic fur seals) en zeeolifanten ter wereld. Kijk hoe de grote stieren waken en soms vechten over gebieden met tientallen pas bevallen of drachtige vrouwtjes. Let op waar je loopt en blijf cool tijdens het wandelen over deze indrukwekkende stranden!
 • Elsehul: een minder bekende plek maar landschappelijk wel een magische spot. Op het uiterste westelijke puntje van South Georgia hopen we op een sundowner van formaat. Deze woeste locatie is een absolute hotspot voor zeevogels.
St. Andrews Bay, South Georgia, misschien wel een van de indrukwekkendste plekken op aarde. © Frederik Willemyns
6
Volle zee op weg naar Antarctica
17/11 - 19/11

Tijd voor de home stretch van onze expeditie: naar Antarctica!

We passeren reusachtige ijsbergen en mogelijk ook vinvissen terwijl we richting het zuiden varen. We hebben een goede kans om Antarctic petrels en allerlei andere zeevogels en zeezoogdieren te zien.

7
Antarctica
20/11 - 23/11

Ons ultieme reisdoel en het laatste hoofdstuk van de expeditie: Antarctica. We verkennen we het vasteland van Antarctica aan de rand van de Weddell zee en eindigen dit sublieme en derde hoofdstuk in de South Shetlands.

Een duikende bultrug naast de zodiac. © Oceanwide Expeditions

We varen door de met ijsbergen bezaaide Antarctic Sound, richting de Weddell Sea. De enorme ijsplateaus luiden de aankomst aan het Antarctisch Schiereiland in. De ijskaarten bepalen de koers en de landingsplaatsen van onze expeditie. Volgende landingsplaatsen zetten we op onze verlanglijst:

 • Brown Bluff: de eerste landingsplaats wanneer we door Antarctic Sound zijn gevaren, een straat in het uiterste noordoosten van het Antarctisch schiereiland, is meteen een topper. De kliffen van Brown Bluff zijn imposant en vormen onze kans om voet aan wal te zetten op het vasteland van Antarctica.
 • Paulet: op Paulet Island vinden we een van de grootste toegankelijke kolonies Adélie pinguïns. Deze schattige sobere maar perfecte pinguïns zijn een streling voor het oog. Het is een waar privilege om hier als mensensoort te mogen tussen wandelen.
 • Vega Island / Devil Island: afhankelijk van de ijsomstandigheden, zetten we voet aan wal op een van deze twee eilanden. Omgeven door gigantische ijsbergen slalommen we op zoek naar robben, zeeluipaarden en zeevogels. Misschien vinden we wel een troep orka’s of de uiterst zeldzame keizerspinguïn!

Na meer dan twee dagen deze uithoek van de wereld te verkennen, zetten we koers richting de South Shetlands. Zonder twijfel één van de meest biodiverse en fotogenieke plaatsen van Antarctica.

Het wordt dus een afsluiter van formaat. We kozen onze favoriete, en dus allerbeste locaties uit en hopen jullie hier nog te trakteren op een fijne verrassing… Enkel de weergoden moeten ons goed gezind zijn!

Kolonie gentoo penguins bij zacht avondlicht. © Bart Heirweg
Vechtende gentoo pinguïns in een stevige sneeuwbui. © Bart Heirweg
 • Elephant Point: goed georiënteerd ligt Elephant Point. Een locatie met zeeolifanten en andere typerende Antarctica-wildlife.
 • Yankee Harbour: deze locatie staat garant voor een prachtige mix van highlights. Het wordt misschien wel één van onze mooiste landingen op Antarctica. We vinden er verschillende soorten pinguïns en zeezoogdieren in een prachtige setting. Muren van ijs en prachtige bergen getooid in sneeuw. Bij goed weer plannen we hier een late landing met een roze lucht.
 • Halfmoon Island: op ons programma zou dit de voorlaatste stop worden. We zijn vroeg uit de veren voor een voorlaatste topexcursie. Halfmoon is vergelijkbaar met Yankee Harbour qua wildlife en landschap. Een adembenemende topplek dus.
 • Barientos Island: tijdens onze uittocht uit Antarctica, strekken we nog een laatste keer de benen op deze idyllische locatie. Een eiland dat maar zelden wordt bezocht door reizigers.

Belangrijk: de weersverwachting voor de Drake Passage bepaalt het exacte moment van vertrek uit Antarctica. 

Adieu pinguïns!

© Yves Adams
8
Drake Passage
24/11 -25/11

Na een gezwinde terugtocht monster je af in Ushuaia, vervuld van de diepe indruk die deze bijzondere expeditiecruise naar het indrukwekkende Antarctica op jou heeft gemaakt.

Varend doorheen de ‘furious fifties’ kan je op weg genieten van de vele zeevogels. © Frederik Willemyns
9
Aankomst Ushuaia en terugreis
26/11 - 27/11

Vandaag schepen we uit! De onvergetelijke expeditie naar Antarctica zit erop. Met een karrenvracht aan  belevenissen, waarnemingen, foto’s en ervaringen stappen we terug aan wal. Met nieuwe vriendschappen en herinneringen voor het leven vatten we, moe maar voldaan, de terugreis aan.

Transport naar de luchthaven of het hotel is inbegrepen in de prijs.

Let op: het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van transport, het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen. De landingsplaatsen hierboven beschreven zijn indicatief en kunnen nog licht wijzigen voor en tijdens de reis.

De reis gaat van start aan het einde van de wereld, Ushuaia. Wie wil, kan hier extra tijd doorbrengen om op zoek te gaan naar de specifieke natuur van hier. Zelfs op één dag kun je al heel wat mooie extra’s bezichtigen!

Onze eerste grote stop op deze expeditie naar Antarctica zijn de Falklands. Een eilandengroep die sterk doet denken aan Vuurland. Tijdens onze trip willen we landen op de meest afgelegen eilanden van de Falkands. Ze zijn landschappelijk subliem en herbergen alle specialiteiten. We proberen tevens te landen in de grootste kolonie wenkbrauwalbatrossen (black-browed albatros) ter wereld.

South Georgia is de tweede grote halte van onze bootreis. Een onbeminde parel in de zuidelijke Atlantische Oceaan … Hier vind je de grootste kolonies koningspinguïns ter wereld, in een adembenemende setting. Wie weet vinden we wel de gele pinguïn terug?

Ondertussen geniet je met al je zintuigen van de woeste natuur, met zeeolifanten, zeeleeuwen en tal van fantastische zeevogels om je heen.

Het derde en laatste hoofdstuk van de reis moet een afsluiter van formaat worden: Antarctica!

Het witte continent is een droom om zelf te beleven …

De fantastische landschappen en sublieme fauna en flora spreken heel hard tot de verbeelding. Op foto is het al magnifiek, in ’t echt is het nog magischer. Vogel- en zoogdieren fanaten kunnen hun hart ophalen met prions, snowpetrel, stormvogeltjes, kolonies pinguïns, albatrossen, orka’s, walvissen en wie weet vinden we zelfs een keizerspinguïn.

Welk type reiziger ben jij?

Ben je een natuurgenieter, vogelkijker, wildlife-fotograaf, landschapsfotograaf of ben je er de partner van? Onze expeditie naar Antarctica biedt voor elk soort reiziger de puurste natuurbeleving ter wereld. Je kiest zelf uit ons ‘menu’ de excursies en het tempo die jou liggen. De enige vereiste? Je hebt een normale basisconditie en staat vol verwondering voor de schoonheid van natuur.

Jij bent natuurliefhebber of natuurbelever

Je ziet jezelf vooral als een genieter in de natuur? En je vraagt je af of deze expeditie niet te gespecialiseerd zal zijn? Aarzel niet! Als Antarctica nog op je bucket-list stond, dan is deze reis je op het lijf geschreven. Je hoeft absoluut geen natuurkenner te zijn om mee te reizen met ons. Verwondering en bewondering voor natuur volstaan ruimschoots.

 • je wil graag pinguïns, ijsbergen en de zuidpool zien.
 • je bent benieuwd naar het dierenrijkdom van Antarctica en de omliggende eilanden.
 • je houdt van uitgestrekte natuur en beklijvende landschappen.
 • je verlangt naar rust en stilte.

Jouw topmomenten van de reis: elke stop op de Falklands, South Georgia en Antarctica zal voor jou een hoogtepunt zijn. Je zal genieten van wandelen en van de zodiactochtjes die we maken langs de kust. Je staat met beide voeten tussen tienduizenden pinguïns en ziet – hopelijk – walvissen vlakbij je zodiac naar de diepzee duiken. Je vergaapt je aan de meest bijzondere zonsopkomsten en zonsondergangen uit je leven.

Jij bent vogelkijker of zoogdierenfanaat

Je noemt jezelf een vogelkijker/ornitholoog of zoogdierenfanaat en wilt graag de vogelsoorten of zoogdieren van Antarctica en omliggende eilanden zien? Kijk je eerder gezapig of toch redelijk fanatiek naar vogels of zoogdieren? Deze expeditiecruise zal je zeker bekoren. We gaan aan land op de meest biodiverse locaties en nemen de beste vogel- en zoogdierengidsen ter wereld mee. Samen met onze topgidsen speur je onderweg de oceaan af op zoek naar zoveel mogelijk soorten.

 • je wil graag zoveel mogelijk soorten pinguïns en zeevogels zien.
 • je wil graag zoveel mogelijk soorten zeezoogdieren zien.
 • je wil graag de endemische (vogel-)soorten zien van de Falklands en South Georgia.
 • uiteraard hou je van de algemene natuurbeleving en de magie van Antarctica.

Jouw topmomenten van de reis: je zal ongelooflijk genieten van de stops aan land, maar krijgt ook doorlopend de kans om met de zodiac mee te varen langs de kustlijnen, op zoek naar heel speciale waarnemingen. Door op vogelexcursie of zeezoogdiertrip te gaan, kom je in aanraking met spectaculaire soorten. Jou vinden we gegarandeerd heel vaak op het dek!

Jij bent natuurfotograaf of landschapsfotograaf

Dat je in Antarctica, South Georgia en de Falklands, de mooiste natuurfoto’s kan maken, dat hoeven we niet te vertellen. Maar wij willen een stapje verder gaan. We streven naar de langste landingen op de beste plaatsen bij het mooiste licht. Want waar mogelijk plannen we landingen zo dicht mogelijk bij zonsopkomst en zonsondergang. Uniek!

Op alle locaties die we bereizen komt ook de landschapsfotograaf aan zijn trekken – wat bijna nooit het geval is op dergelijke expedities naar Antarctica. Woeste kusten, gigantische ijsschotsen, besneeuwde vlaktes, het kan niet op. Aan boord zijn verschillende gespecialiseerde professionele wildlife- en landschapsfotografen waar je alles aan mag vragen.

 • je hebt altijd al eens Antarctica willen fotograferen of je wil er opnieuw naartoe.
 • je wil Antarctica, South Georgia en de Falklands in het mooiste licht fotograferen!
 • je wil voldoende tijd krijgen aan land zodat je de de beste composities kan maken.

Jouw topmomenten van de reis: we letten erop om zoveel mogelijk landingen bij zonsopkomst of zonsondergang te maken. Roze en oranje tinten in de lucht zijn ons doel. De fotografie-onderwerpen en locaties spreken voor zich! Pinguïns, vogels, sneeuw, ijs, zee-olifanten, zeezoogdieren en sublieme landschappen. Tijdens de dagen op zee kan jij heerlijk uitrusten vooraleer je een volgende hoofdstuk aan je portfolio .

Je bent een partner van een natuurliefhebber of fotograaf

Jouw partner heeft een fervente hobby: vogels kijken. Of natuurfotografie. Regelmatig trekt je partner er dus op uit om deze passies te beoefenen, en dan heeft het weinig meerwaarde voor jou om mee te gaan. Maar deze expeditiecruise zit anders in elkaar. We vinden dit immers een fantastische trip om als koppel samen te beleven. Daarom stellen we voor een ‘menukaart’ van activiteiten samen waar elke reiziger uit kan kiezen. De enige vereiste is dat ook jij interesse en verwondering hebt voor natuur.

Voor de niet-fanatieke natuurgenieters zoals jij, hebben we tal van fijne excursies in petto: wandelingen en zodiactochtjes die je op een aangenaam tempo het allermooiste van onze bestemmingen tonen. Intussen kan je partner mee met de vogelkijkers of met de fotografiegroep. Elk groepje krijgt de allerbeste reisbegeleiders mee.

’s Avonds praten jullie gezellig bij over de belevenissen van de dag tijdens het heerlijke avondmaal. Wat een fantastisch gevoel om deze expeditie met je partner te delen!

Jouw topmomenten van de reis: je beleeft samen een ongelooflijk avontuur. Je vaart naar de meest afgelegen gebieden en mooiste plekken op aarde om de natuurpracht te bewonderen en te delen. Je geniet van de comfortabele kajuiten en het heerlijk tafelen aan boord.

Ga naar Antarctica voor natuurbeleving

Op Antarctica kan je de ultieme natuur beleven. Ben je iemand die de natuur in al haar pracht in je opneemt met je zintuigen? Perfect! We zorgen voor een rijk reisprogramma waaruit jij je ultieme reis kan samenstellen. Vroeg uit de veren of net langer slapen? Het kan allemaal. Een tiental zodiacs aan boord zorgen dat we voor elk wat wils kunnen organiseren.

Hou jij van rustig wandelend de natuur in je opnemen? Of wil je net doorstappen en zo genieten van alles om je heen? Bij elke landing op het vasteland krijg je verschillende keuzes om je tijd op eigen tempo in te vullen.

Ga op Antarctica vogels kijken en zoogdieren ontdekken

Wie gek is op vogels kijken of zoogdieren zien, zal op deze trip flink verwend worden. Je kan erop rekenen dat er elk moment, vanaf het krieken van de dag, iemand op de uitkijk staat om vogels en zoogdieren te ontdekken.

Via walkietalkies geven we waarnemingen in een oogwenk aan elkaar door, waardoor je niets hoeft te missen. Dankzij het ruime dek kan je heel snel van stuur- naar bakboord bewegen en ben je tijdig op de plek van het spektakel.

Deze reis bevat alle mogelijke biodiversiteit (120-tal vogelsoorten) die er in dit deel van de wereld te vinden is. Zelfs een ontmoeting met de keizerspinguïn is niet ondenkbaar! Tijdens de landingen op het vasteland pikken we alle endemische vogels mee, en op vertrekpunt Ushuaia organiseren we extra excursies naar de specialiteiten van Vuurland en Patagonië.

Ga naar Antarctica voor wildlife fotografie

Fotografeer je graag dieren in het wild? Op deze expeditie bieden we je fantastische mogelijkheden voor natuurfotografie.

We brengen je naar magische locaties met grote diversiteit en enorme aantallen dieren in de best mogelijke omstandigheden. Uiteraard onder begeleiding van professionele fotografiegidsen om u tegen te zeggen.

Fotografeer pinguïns, zeevogels, zeeolifanten, zeeluipaard, robben en hopelijk ook walvissen en dolfijnen in een adembenemende setting!

Doe op Antarctica aan landschapsfotografie

Landschapsfotografen blijven op dit soort expeditiereizen vaak op hun honger zitten. Niet bij ons!

We proberen verschillende keren aan land te gaan bij zacht en mooi licht, op prachtige locaties. We kozen er de meest woeste locaties uit en hielden rekening met de oriëntatie en tijdstippen van de geplande landingen. En natuurlijk krijg je er de begeleiding bij van de allerbeste professionele fotografiegidsen.

Perfecte STARLING begeleiding

Met de 10de verjaardag van STARLING in het vooruitzicht willen we de ultieme droomreis realiseren voor velen onder jullie. Een van de aspecten die ons de voorbije jaren opviel was jullie waardering voor onze gidsen. We kiezen onze reisbegeleiders dan ook niet licht. Het zijn stuk voor toppers die eindeloze kennis over natuur en/of fotografie combineren met uitstekende people skills, humor en sympathie.

Om deze expeditie naar Antarctica in goede banen te leiden voorzien we een ganse STARLING-ploeg aan boord. Zowel onze professionele fotografiegidsen als onze natuurgidsen staan paraat om van deze trip de meest onvergetelijke ooit te maken. Dankzij ons team is persoonlijke begeleiding gegarandeerd.

Bart Heirweg
Professioneel natuur- en landschapsfotograaf en fervent levensgenieter.
David ‘Billy’ Herman
Oprichter STARLING en gepassioneerd natuurreisgids.
Geert Beckers
Vlotte gids en natuurspecialist met het nodige gevoel voor humor.
Jeffrey Van Daele
Begeesterend natuurfotograaf en lesgever met passie voor wildlife- & artistieke fotografie
Yves Adams
Goedlachse, professionele natuurfotografiegids van topniveau.

Rederij, expeditieteam en partner

Oceanwide Expeditions

Oceanwide Expeditions is een marktleider op het gebied van poolexpedities met meer dan 25 jaar ervaring. De organisatie won al vier maal de World Travel Award. Met Oceanwide mag je rekenen op een uitzonderlijk kwalitatieve dienstverlening aan boord: een uitstekende keuken en vriendelijk hotelpersoneel. De crew van Oceanwide garandeert een uitstekende Engelstalige/Nederlandstalige service aan boord van de m/v Plancius.

Expeditieteam

Tussen onze topreisgidsen van STARLING en de crew aan boord van de m/v Plancius, staat er ook een compleet expeditieteam voor ons klaar. We stellen het team (grotendeels) zelf samen op basis van onze positieve ervaringen. Er zijn momenteel gesprekken met de beste zodiacdrivers ter wereld. Eén voor één zijn ze laaiend enthousiast over ons project!

Partner Nordic Vision

Het idee van deze expeditie sluimert al lang in onze gedachten. Eigenlijk zo lang we onze collega’s van Nordic Vision kennen. Vanaf het prille begin is er altijd een wederzijds respect en collegialiteit geweest tussen Nordic Vision en STARLING. We aarzelden dan ook niet om hen te benaderen om mee te participeren in dit project. Temeer omdat hun reizigers onze waarden, onze visie en onze passie voor natuur en fotografie delen.

Door het partnership met Nordic Vision, verwelkomen we Jan Vermeer aan boord! Jan is geen onbekende in de natuurfotografie wereld en tevens een ervaren poolreiziger. Hij zal met zijn aanstekelijke humor, ongetwijfeld enkele fijne verhalen en anecdotes met ons delen. Gebiologeerd door de schoonheid van natuur, is Jan een absolute meerwaarde aan boord van deze expeditie.

Jan Vermeer
Ervaren poolreiziger en fotografie gids.

Ons schip als veilige haven. Een comfortabel hotel op het water.

We maken deze expeditiecruise aan boord van de m/v Plancius. Het is een ijsversterkt schip dat al jaren dienst doet als expeditievaartuig in het Noordpoolgebied en Antarctica. Het schip werd in 1976 gebouwd als oceanografisch onderzoeksvaartuig voor de Nederlandse Koninklijke Marine tot 2004 – toen werd het gekocht door de Nederlandse reisorganisatie en rederij Oceanwide Expeditions.

Het schip is volledig herbouwd en vernieuwd in 2009 volgens de SOLAS (Safety Of Life At Sea) reguleringen, en is uitgerust om 108 deelnemers te huisvesten – wij kiezen bewust om met 100 te reizen. We varen onder de Nederlandse vlag. En natuurlijk wappert ook de STARLING-vlag in de mast, want we charteren het integrale schip en stellen zelf de professionele expeditiecrew samen.

We maken volop gebruik van de zodiacs aan boord om zo veel en zo lang mogelijk aan wal te gaan op elke mooie plek, met maximale veiligheid en comfort. De excursies aan land zijn gemakkelijk tot matig uitdagend, maar zeker toegankelijk voor iedereen met een normale basisconditie.

De maaltijden genieten we meestal aan boord. Ze worden verzorgd door een select topteam van chefs. We genieten tussen al die prachtige waarnemingen door dus ook nog eens van een heerlijk stukje gastronomie. Gezellig bijkeuvelen bij het avondeten, je lichaam een boost geven met een ontbijt of even bekomen van die albatrossen tijdens de lunchpauze, we kijken er nu al naar uit!

Feiten & cijfers
 • Lengte: 89 meter
 • Breedte: 14,5 meter
 • Diepte: 5 meter
 • IJsklasse: 1D
 • Displacement: 3,211 tons
 • Motoren: 3x Diesel-Electric
 • Gemiddelde snelheid: 10,5 knopen
 • Deelnemers: 100 in 50 hutten
 • Volledige renovatie in 2009
 • Vlag van de rederij: Nederland
Vierpersoonskajuit
 • 1 patrijspoort (= scheepsraam)
 • 2 stapelbedden
 • privédouche & toilet | haardroger
 • bureau & stoel
 • flatscreen TV, telefoon & WiFi (extra)
 • voldoende bergruimte

Deze hut is geschikt voor families met kinderen, of passagiers die een hut met andere reizigers willen delen.

13490 euro
per persoon
Toon afbeelding
Driepersoonskajuit
 • 1 patrijspoort (= scheepsraam)
 • 1 stapelbed & 1 apart bed
 • privédouche & toilet | haardroger
 • bureau & stoel
 • flatscreen TV, telefoon & WiFi (extra)
 • voldoende bergruimte

Deze hut is geschikt voor families met kinderen, of passagiers die een hut met andere reizigers willen delen.

15750 euro
per persoon
Toon afbeelding
Tweepersoonskajuit
 • 1 patrijspoort (= scheepsraam)
 • 2 bedden
 • privédouche & toilet | haardroger,
 • bureau & stoel
 • flatscreen TV, telefoon & WiFi (extra)
 • voldoende bergruimte
15750 euro
per persoon
Toon afbeelding
Tweepersoonskajuit met venster
 • 1 raam
 • 2 bedden
 • privédouche & toilet | haardroger
 • bureau & stoel
 • flatscreen TV, telefoon & WiFi (extra)
 • voldoende bergruimte
16490 euro
per persoon
Toon afbeelding
Tweepersoonskajuit deluxe
 • 2 ramen
 • 2 bedden
 • privédouche & toilet | haardroger
 • bureau & stoel
 • flatscreen TV, telefoon & WiFi (extra)
 • voldoende bergruimte

Deze kajuiten zijn hoekhutten en iets ruimer dan de tweepersoons kajuiten met venster.

16990 euro
per persoon
Toon afbeelding
Superior kajuit
 • 2 ramen
 • 1 tweepersoonsbed
 • 1 bankbed
 • privédouche & toilet | haardroger
 • bureau & stoel
 • flatscreen TV, telefoon & WiFi (extra)
 • koelkast, koffiemachine en waterkoker
 • voldoende bergruimte

Opgelet! Deze kajuit is enkel te boeken als koppel of als eenpersoonsoptie

18590 euro
per persoon
Toon afbeelding Toon afbeelding
Praktische info
Betaling en annuleringsvoorwaarden

Voor deze expeditiecruise werken we met een betalingsplan. Zo spreid je de betaling over de komende drie jaar.

Omdat 2024 nog ver weg is, hebben we de annuleringsvoorwaarden voor deze reis erg gunstig gemaakt. Je weet immers nooit dat je onvoorzien je reis moet annuleren. Je kan via onze verzekeringspartner een voordelige annuleringsverzekering afsluiten.

Betaling schema
reservering na 07/11/2021 3000 euro
tweede storting vóór 07/11/2022 4000 euro
derde storting vóór 07/11/2023 4000 euro
saldo vóór 07/07/2024 openstaand saldo
Wat als je annuleert?
annulering vóór 07/05/2023 750 euro
annulering tussen 07/05/2023 en 06/11/2023 20% van de totale reissom
annulering tussen 07/11/2023 en 06/05/2024 30% van de totale reissom
annulering tussen 07/05/2024 en 06/07/2024 50% van de totale reissom
annulering na 07/07/2024 100% van de totale reissom
Inbegrepen
 • alle overnachtingen (19 nachten) aan boord van de m/v Plancius.
 • extra overnachting op 6/11/2024 in Ushuaia op basis van tweepersoonskamer (tenzij geboekt als eenpersoonskamer).
 • alle gespecialiseerde begeleiding van het expeditieteam en de STARLING-gidsen.
 • alle transport, permits, landingsrechten, taxen en passagiersrechten (inclusief IAATO passagiersrechten) tijdens de expeditiecruise.
 • alle maaltijden vanaf het avondmaal op 6/11/2024 tot en met het ontbijt op 26/11/2024 (extra maaltijden aan land in Ushuaia inclusief)!
 • water, koffie en thee, de ganse reis door.
 • transfers van Ushuaia Airport naar het hotel in Ushuaia. Transfers naar het schip en transfers vanaf het schip naar het hotel of de luchthaven.
 • rubberlaarzen aan boord.
 • alle lezingen en presentaties aan boord. Persoonlijke begeleiding.
 • alle nodige en essentiële informatie voor het maken van een zorgeloze reis.
 • infomoment op voorhand.
 • hulp bij het boeken van vluchten en eventuele extra overnachtingen.
 • nazorg expeditie: reünie waarop elke deelnemer nog mooie herinneringen mee naar huis krijgt.
 • verzekering garantiefonds.

STARLING regelt voor jou alles tot in de puntjes: de volledige inschrijvingsprocedure, opvolging van noodzakelijke documenten, hulp bij extra vragen. Daarnaast helpen we jou met het boeken van vluchten, extra overnachtingen en extra excursies.

Niet inbegrepen
 • internationale vluchten en luchthaventaxen.
 • persoonlijke uitgaven zoals: was, telefoongesprekken aan boord, internet (gelimiteerd) aan boord, room service, …
 • frisdranken en alcoholische dranken.
 • fooien voor medewerkers (reken op 200 euro/deelnemer).
 • extra overnachtingen.
 • paspoort en eventueel visums.
 • verplichte bijstandsverzekering.
 • optionele annuleringsverzekering.
 • optionele dagexcursies of extensies in Ushuaia, Vuurland en Patagonië (alle excursies tijdens de bootreis zijn inclusief).
Accommodatie, vluchten en transport

Inbegrepen in de prijs is de extra overnachting op 6/11/2024 in Ushuaia. ‘s Avonds is er een diner voorzien voor de ganse groep, dit is inclusief. De maaltijden op 7/11/2024, de dag van vertrek met het schip, zijn eveneens inclusief.

Wie wenst kan nog extra nachten bijboeken. Dichter bij afreis bieden we verschillende dagexcursies en extensies aan. Uiteraard kunnen we jou helpen bij het organiseren en boeken van extra diensten.

Transport van de luchthaven in Ushuaia naar het hotel en transport van het hotel naar het schip is inbegrepen. Bij aankomst na de bootreis in Ushuaia, is transport van het schip naar het hotel of de luchthaven inbegrepen.

De vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs. Ze kunnen op een later moment via ons geboekt worden. Je kan en mag ook zelf je vluchten boeken.
Voor dit reisschema raden we aan om vertrekvluchten op 6/11 (met aankomst 6/11) te voorzien. Wie wenst kan meer marge inbouwen.
De terugvlucht kan gepland worden vanaf 26/11 (met aankomst op 27/11). De kostprijs van de vluchten varieert momenteel van 1000 tot 1500 euro per persoon.

Klimaat, kledij en materiaal

De weersomstandigheden zijn onmogelijk te voorspellen, maar je bereidt je best voor op koude en wind. Temperaturen liggen vaak rond het vriespunt, zeker naarmate we Antarctica naderen. Neerslag is niet algemeen, maar voorzie je er toch maar op.

Warme, waterdichte kledij is noodzakelijk voor het comfort van deze trip. Vooral tijdens de verplaatsingen met de zodiac kan het fris zijn en kun je nat worden van opspattend water. Stevige, hoge, waterdichte bottines of laarzen, een zonnebril en zonnecrème zijn ook aan te raden. Er zullen stevige en goede laarzen voorzien worden voor jou aan boord (inclusief in de prijs!).

Hoewel het koud is, kan de UV-straling van de zon je toch raken. Bescherming tegen zon is aangewezen en een zonnebril met polarisatie doet wonderen. Tijdens de excursies warm je snel op en dan is het handig om laagjes kledij te kunnen uittrekken tegen transpiratie.

Voor aanvang van de reis ontvang je een heel uitgebreid informatiepakket met alle informatie over materiaal, kledij, enz.

Zeeziekte

Tijdens deze reis zijn er tussen de stops door verschillende zeedagen. Fantastische momenten waar je als een echte avonturier, desolaat rondvaart midden op de oceaan.

Laat je niet afschrikken door je angst voor zeeziekte. Velen die ervan hebben gedroomd om naar South Georgia of Antarctica te reizen, zijn thuis gebleven uit vrees voor zeeziekte. Maar elke deelnemer die zich uiteindelijk heeft aangemeld, heeft er nooit spijt van gehad.

Voor bijna iedereen is reisziekte alleen een probleem tijdens de open zee passages. De dagen en nachten waarop we aan land gaan, of cruisen tussen landingen door, zijn vrij rustig omdat we steeds in de buurt van land zijn.

Het is onmogelijk om te voorspellen welk weer we zullen krijgen. De kans bestaat dat het een heel rustige trip wordt, het kan evengoed onstuimig zijn. De Zuidelijke Oceaan, en dan vooral Drake Passage, staat bekend als een van de ruwste zeeën ter wereld. Niet omdat er altijd golven zijn (op een gemiddelde dag is het eigenlijk vrij kalm), maar wel omdat het contrast zo groot kan zijn. Als we tijdens een overtocht door minder weer worden getroffen, zal de ervaring memorabel zijn en een waardige afsluiter van een sublieme trip.

Verschillende van onze frequente reizigers zijn vatbaar voor zeeziekte. Toch laten zij zich daardoor niet ontmoedigen om zo’n droomreis te boeken, want het is de inspanning waard! Neem, tenzij een ruwe zee jou helemaal niks doet, een voorraad medicijnen mee voor zeeziekte. Lees onze suggesties voor het omgaan met zeeziekte en neem contact met ons op als je je zorgen maakt.

Fitheid en conditie

Deze expeditiecruise is mogelijk voor iedereen met een normale basisconditie. De trip is fysiek niet erg veeleisend. We houden tijdens de reis individueel rekening met de verschillende profielen.

Tijdens de landingen kun je bijna steeds kiezen voor verschillende thema’s (fotografie, vogels kijken, wat wandelen, rustig struinen, …). Daarnaast worden er vaak gelijktijdig of aanvullend zodiac cruises georganiseerd. Uiteraard ben je nooit verplicht om mee op excursie te gaan, je bent ook welkom om aan boord van het schip te blijven.

Aan boord verplaats je je van het ene dek naar het andere via trappen. Om aan de excursies deel te nemen, wordt een loopplank van het schip naar het water gelegd om aan boord van de zodiacs te gaan. De gidsen helpen bij het in- en uitstappen en met wat oefening wordt dit steeds makkelijker.

Aan land kan het glad en rotsachtig zijn, wees dus steeds voorzichtig. We reizen naar afgelegen gebieden zonder toegang tot geavanceerde medische faciliteiten of medische evacuatie.

Om ons op de hoogte te brengen van gezondheidsproblemen, verzoeken wij jou het Persoonlijke Informatie Formulier in te vullen. Dit formulier ontvang je ruim voor vertrek. Indien je hieromtrent vragen hebt of iets wilt bespreken, gelieve ons dan eerst te contacteren.

Verzekeringen

Omdat verzekeringen bijzondere materie zijn, zijn we op zoek gegaan naar een partner om ons hier in bij te staan. Via Lycke&VanHuffel zal het mogelijk zijn om een bijstandsverzekering te boeken en/of je te verzekeren voor het ganse reisbedrag van deze expeditiecruise. Je zal kunnen intekenen op een voordelige groepspolis die we speciaal ontwikkelden voor deze reis!

Let op: de polissen worden niet via ons afgerekend en afgesloten, maar rechtstreeks via Lycke&VanHuffel.

 

Als reiziger is een bijstandsverzekering met repatriëring verplicht voor al onze reizen. Daarnaast wil je als reiziger misschien ook graag een annuleringsverzekering boeken, zeker voor dit type van reizen.

 

 • Reisbijstand

Dit is een verzekering waarbij je als persoon verzekerd bent voor o.a. gezondheidsproblemen tijdens de reis. Volgende waarborgen zijn gedekt:

✓ Medische kosten door ziekte of ongeval in het buitenland zijn gedekt tot 1 000 000 euro.

✓ Repatriëring na ziekte of ongeval in het buitenland.

✓ Gedwongen verlengd verblijf omwille van medische redenen of sluiting van het luchtruim, terroristische aanslag in het buitenland, een natuurramp, epidemie of pandemie ( 75 euro per dag per persoon, max. 7 dagen).

✓ Vervroegde terugkeer bij overlijden of hospitalisatie van familielid tot 2e graad en bij ernstige schade aan uw woning.

✓ Reddings- of opsporingskosten om het leven van verzekerde veilig te stellen.

✓ Administratieve hulp bij verlies of gestolen reisdocumenten.

Premie: 6 euro per dag en per persoonBijvoorbeeld: 1 persoon gedurende 23 dagen = 6 x 23 = 138 euro

 

 • Annulatie

 

Dit is een verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van de reis. De volgende gebeurtenissen komen in aanmerking als een geldige reden om je reis te annuleren of vroegtijdig terug te keren:

✓ Gezondheidsredenen: ziekte, ongeval, overlijden, …

✓ Studies en werk, herexamen, ontslag, …

✓ Overheid en reisformaliteiten.

✓ Terugbetaling van niet-genoten vakantiedagen bij vroegtijdige stopzetting van je reis door ziekte, ongeval of repatriëring.

 

Premie = 5,5% van uw totale reissom

Bijvoorbeeld: totale reissom 5,5% van 15 000 euro = 825 euro

 

 • Vakantiepakket: Reisbijstand + Annulatie

 

Dit pakket bundelt bovenstaande dekkingen, samen met een verzekering voor uw bagage.

✓ personenbijstand zoals hierboven beschreven

✓ Annulatiedekking zoals hierboven beschreven

✓ Bagageverzekering tot 1 250 euro per persoon:

 • Niet of beschadigd afleveren van bagage door vervoersmaatschappij
 • Diefstal met geweld, bedreiging of braak uit een voertuig, uit uw verblijf of op je persoon
 • Beschadiging of vernieling door plotse en onverwachte gebeurtenis vb een aanrijding

Premie: 7,5 % van de reissom. Bijvoorbeeld: totale reissom 7,5% van 15 000  = 1 125 euro

 

De voorwaarden van de verzekeringen vind je hier:

De limiet van het te verzekeren bedrag ligt op 20.000 euro per persoon en op 50.000 euro per gezin.

Herbekijk de webinar

Op 28 juni organiseerden we een webinar over deze unieke reis naar Antarctica. We gingen dieper in op de reis en beantwoorden jullie vragen.

Wegens een technisch defect ontbrak het geluid van het interview met Antarctica-specialist Jan Vermeer. Dit probleem is nu verholpen! Je kan dus het interview met Jan integraal herbekijken in bijgevoegde link.

Ontvang als eerste updates over deze reis.
Nog niet ingeschreven op onze aparte mailinglijst?