Johan Debuck

Sterktes: 
Ornithologische kennis, humoristisch, levensgenieter, sociaal
Interesses: 
Vogels, dag- en nachtvlinders, libellen en planten
Favorieten: 
Europa en Marokko

Reisleider Johan Debuck

Johan Debuck (°1955) is een enthousiaste natuurmens met een grote kennis van de vogels, dagvlinders en libellen van Europa. Zijn passie kunnen delen met anderen, daar gaat hij voor! Extra troef: zijn organisatietalent. Humor en lekker eten zijn voor reisgids Johan ook nooit veraf.

 

Natuur als rode draad

Op zijn 15e en 16e werd Johan als junior 2 x Belgisch kampioen in het zeevissen. Deze viswedstrijden brachten hem telkens opnieuw in contact met zeevogels. Resultaat: hij kreeg een steeds grotere fascinatie voor vogels. Een microbe die hem uiteindelijk niet meer losliet. Passioneel bezig zijn met vogels en uitgebreid de dagvlinders, orchideeën, nachtvlinders en libellen meepikken, dat is waar Johan voor gaat. Hij is actief betrokken bij de Vogelwerkgroep Mergus en houdt ook enorm van trektellen. Europa is helemaal Johan zijn ding, al gaat hij ook heel graag eens vogelen in Marokko.

 

Bestemmingen

Volgens reisgids Johan Debuck heeft Europa schitterende natuur waar hij verschillende levens mee zou kunnen vullen! Zijn hart gaat uit naar Frankrijk, Nederland, België, Spanje, Litouwen, Estland, Griekenland, Portugal, Italië, Bulgarije, Roemenië en Mallorca. In Noord-Afrika heeft Johan vooral met Marokko een grote affiniteit.

Reizen en workshops

Vogelreis naar Zuid-Spanje: Tarifa en Andalucia

9 dagen
gegarandeerd vertrek
Tarifa in Spanje is in het najaar een vaste waarde voor vogelkijkers. De oversteek van duizenden broedvogels van Europa naar Afrika zorgt voor spectaculaire taferelen. Beleef het vanop de eerste rij, in alle comfort!
Natuur Vogels

Vogels kijken in Nederland: winters Zeeland!

5 dagen
Ben je op zoek naar een korte vakantie dicht bij huis? Een overvloed aan vogels en winterse sferen? Zoek niet verder! Met dit mid-weekje Zeeland kun je volledig laten uitwaaien, zonder al te grote verplaatsingen te doen. Ons supergezellige hotel met gastronomische maaltijden maakt het helemaal af.
Natuur Vogels Reizen

Vogelreis naar de wildste uithoek van Europa: Wit-Rusland!

14 dagen
volzet
Deze vogelreis brengt ons naar een van de wildste uithoeken van Europa, Wit-Rusland. We trekken er heen ineen topperiode voor vogels, en gaan ook op zoek naar zoogdieren waar we kunnen. Op het programma staan Krasny Bor, Berezina en de Prypiat vallei. Zij die thuisblijven hebben ongelijk!
Natuur Vogels

Ultieme vogelreis naar Marokko

17 dagen
Wil jij de woestijnvogels en de specialiteiten van Marokko zien? Dan is dit je kans! Ga op stap samen met ervaren natuurgidsen en geniet met volle teugen. Afrikaanse velduil, Egyptische nachtzwaluw, Groene bijeneter, Heremietibis en heel veel meer. Waar wacht je nog op?
Natuur Vogels