8 dagen | 02 mei 2025 - 09 mei 2025

Vogelreis naar Griekenland: voorjaarstrek op Lesbos

Lesbos is het tweede grootste Griekse eiland. Het vormt in het voorjaar een van de interessantste plekken van Europa om de vogeltrek te ervaren. Reden genoeg om een vogelreis naar Lesbos op je to do-lijstje te zetten. Reizen is er heerlijk, want het overzichtelijke eiland is slechts 70 bij 45 km groot. Wanneer trekvogels op Lesbos komen rusten, genieten wij zorgeloos van het spektakel. Reisbegeleider Johan kent er intussen de allerbeste plekken.

 

→ OM DEZE REIS GOED TE ORGANISEREN IS TIJDIG INSCHRIJVEN (VOOR 15/01/2025) AANGEWEZEN. 

 

Ce mâle de marouette poussin effectue une rapide sortie hors des roseaux

Vogelreis naar Lesbos: de kleurrijke vogeltrek van Europa

Het Griekse eiland Lesbos ligt op een belangrijke route voor trekvogels die in het voorjaar terug naar het noorden vliegen. Ook voor ons, mensen, is het er heerlijk toeven na de grijze winter. De weiden en valleien vormen een ongezien bloementapijt van klaprozen, margrieten en orchideeën. Lesbos vormt dus het betere decor voor een fenomenale en gevarieerde vogel- en natuurreis. En je batterijen? Die worden intussen heerlijk opgeladen!

We kunnen er ons verwachten aan een groot deel van de meest kleurrijke vogels uit onze vogelgids. We gaan tijdens deze reis specifiek op zoek naar de typische soorten van het Middellandse Zeegebied en komen daarbij een hoop trekvogels tegen. Uitblinkers zijn: Eleonora’s valk, Balkansperwer, klein waterhoen, maskerklauwier, Turkse boomklever, rotsklever, Balkankwikstaart, izabeltapuit, oostelijke vale spotvogel, Griekse spotvogel, rouwmees, rüppells grasmus, zwartkopgors, bruinkeelortolaan en Smyrnagors.

Een sfeerbeeld van een lokale boomgaard met weelderige ondergroei. © Patrick Keirsebilck

Wat maakt deze vogelreis naar Lesbos zo bijzonder?

 • Je reist tijdens de voorjaarstrek naar een van de belangrijkste routes.
 • Een ongeziene bloemenpracht kleurt deze streek in de periode dat je erheen reist.
 • Je ziet de typische vogelsoorten van het Middellandse Zeegebied.
Natuur groepsreizen
Natuur
Belevingsreizen
Vogelreizen

Maak kennis met je reisbegeleider

Johan Debuck is een enthousiaste natuurmens en is gebeten door de fauna van Europa. Griekenland en z'n eilanden behoren tot zijn favoriete bestemmingen. Lesbos bezocht hij dan ook al een keer of zeven. Humor en lekker eten zijn voor Johan ook nooit veraf. Niks is zaliger dan 's avonds buiten dineren, vindt hij, liefst op het strand. 
Meer over Johan
Benieuwd?
Daarom is Lesbos zo de moeite
volgens reisbegeleider Johan Debuck

Je kan vanuit één verblijfplaats het volledige, zeer groene eiland bezoeken. Overal zijn volop vogels te zien, zeker als je middenin de vogeltrek reist, zoals wij.

Marc
deelnemer in 2017

Gids Bukske is one of a kind, op alle gebied: organisatorisch, ornithologisch, sociaal, rijkunst, alles! Dagelijks werd de planning op de landkaart tot in detail voorgesteld. Ook het eten was opperbest, van ontbijt tot avondmaal. Ik ga zo opnieuw mee!

Katrien
deelnemer in 2016

Ik heb zelden zo genoten van een groepsreis. Ook al zagen we niet het topaantal soorten, we hadden heel mooie waarnemingen. Gids Johan heeft arendsogen die op slag een soort herkennen. Hij legt ook altijd even vriendelijk en gedreven iets uit tot de hele groep het goed gezien en begrepen heeft. Groot pluspunt was voor mij het ’s avonds overlopen van de streeplijsten. Dat stimuleert het memoriseren van soorten, waarnemingen en ervaringen. Zo’n moment draagt bovendien bij aan de groepssamenhang. Ik had een zalige tijd.

Is deze vogelreis naar Lesbos iets voor jou?

 • Je bent fan van natuur en van vogels in het bijzonder.
 • Voorkennis is niet nodig, ook beginners zijn hartelijk welkom.
 • We maken geen zware of verre tochten, fysiek gezien is dit een makkelijke en voor iedereen doenbare reis.
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Comfort
Basis
Luxe
Conditie
Basis
Sportief
Fotografiegehalte
Natuurgehalte
Boek nu

Wat ga je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek het reisprogramma

Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van transport (vluchturen, treinuren, ...), het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen.
02/05
Luchthavenvervoer naar Amsterdam - vlucht en reis naar Kallonis

Je vervoer naar de luchthaven van Schiphol is niet inbegrepen.

Let op: de exacte data van deze reis zijn pas definitief zes maanden voor afreis. De duur van de reis blijft ongewijzigd.

03/05 - 08/05
Skala Kallonis - Molivos - Petra - Agiassos

Het reisschema ligt nog niet helemaal vast. We bezoeken de allerbeste en mooiste stukken van het eiland en genieten met volle teugen van wat de natuur ons voorschotelt.

09/05
Rechtstreekse terugvlucht naar Amsterdam - luchthavenvervoer niet inbegrepen

Terugreis naar Amsterdam met een rechtstreekse vlucht. Vanuit Amsterdam is er een taxibus beschikbaar naar Vlaanderen.

Klik op de tabs
voor meer info

Accommodatie en transport

We verblijven de hele reis in een comfortabel en verzorgd hotel, centraal in Lesbos. De tweepersoonskamers zijn ruim en hebben een aparte badkamer. Alle maaltijden zijn inbegrepen, we doen ons tegoed aan de betere Griekse keuken.

We verplaatsen ons op Lesbos in comfortabele minibussen. Max. vijf deelnemers per bus voor maximaal comfort.

Het transport vanuit naar Schiphol is niet inbegrepen. We kunnen luchthaventransport op de as Brugge – Gent – Antwerpen en/of de as Brussel/Antwerpen organiseren. Het luchthaventransport kan flexibel zijn in functie van jouw woonplaats. Reken op 150 euro per persoon heen en terug als je hier gebruik van wilt maken. Informeer via ons contactformulier voor meer informatie.

Klimaat en kledij

Het voorjaar is de beste periode om Lesbos te bezoeken, met zijn groene valleien en kleurrijke, met bloemen bezaaide landschappen. Tijdens deze periode van het jaar is er meestal mooi, zonnig en aangenaam warm weer. Overdag gemiddeld rond de 20°C, met frissere temperaturen ’s nachts. Er is wel kans op wisselende weersomstandigheden, enkele regenbuien zijn mogelijk. Daarom is kledij voor uiteenlopende weersomstandigheden aangewezen.

Natuurstudie & fotografie

Zowel beginnende als ervaren vogelliefhebbers zijn welkom, er zal ruim aandacht zijn voor de herkenning van de verschillende soorten en er wordt ook stilgestaan bij andere fauna en flora. Ook voor fotografie zijn er goede mogelijkheden. Let op: dit is geen fotografiereis en de gids heeft geen kennis van digitale fotografie.

8 dagen | 02 mei 2025 - 09 mei 2025

Vogelreis naar Griekenland: voorjaarstrek op Lesbos

Reizigers: Min 5 - Max 13
Inbegrepen
 • alle drinkwater
 • alle excursies en toegangstickets voor parken
 • alle maaltijden
 • alle overnachtingen
 • enthousiaste begeleiding door STARLING-natuurgids(en)
 • fooien voor lokale medewerkers (horeca, hotels,...)
 • internationale vliegtuigtickets en luchthaventaxen
 • verzekering garantiefonds
Niet inbegrepen
 • alcoholische dranken en frisdranken
 • fooien voor lokale medewerkers (horeca, hotels,...)
 • persoonlijke uitgaven
 • reisbijstandsverzekering en annulatieverzekering (kan je boeken via ons)
 • transport naar/van de luchthaven
Kenmerken
Voertaal
Nederlands
Opties
Eénpersoonskamer
+ 195 euro per persoon
1975 euro
Prijs per persoon
Boek nu

Heb je nog een vraag?

Contacteer ons