Volzet
9 dagen | 15 sep 2024 - 23 sep 2024

Fotografieworkshop naar betoverend IJsland: het ongerepte binnenland

IJsland is een absolute topbestemming voor fotografen met een liefde voor ruwe, ongerepte Arctische landschappen. Gepassioneerde natuurgenieters krijgen nooit genoeg van dit woeste land van watervallen, vulkanen en gletsjers. Niet voor niets is het één van de favoriete decors van onze topgids en fotograaf Bart Heirweg. Al jaren trekt hij samen met collega Willy Wouters naar deze wildernis, op zoek naar memorabele beelden en verhalen. De adembenemende vergezichten en vulkanische landschappen, zullen ook jou aan de ribben blijven kleven. Ben jij klaar voor dit fantastische fotoavontuur? 

>> Bekijk het webinar van Bart over deze reis

 

→ LAATSTE PLAATS IS VOOR EEN EENPERSOONSKAMER, DIT IS REEDS VERREKEND IN DE PRIJS.

 

IJsland als ultieme droomlocatie voor fotografen

De pure natuur en de desolate landschappen doen elke natuurfotograaf dagdromen. Deze IJsland-reis is niet zomaar een fotografiereis. Het is een negendaagse fotografieworkshop onder professionele begeleiding van twee heel ervaren IJsland-reizigers. Omdat de groep zo klein is, kun je rekenen op persoonlijk advies in het veld en feedback achteraf!

Dit komt zeker aan bod:

 • juiste camera-instellingen
 • opbouw van de perfecte landschapsfoto
 • gebruik van filters en statief, keuze van de juiste lens
 • compositie
 • basis beeldbewerking en fotobespreking

Tijdens deze fotoreis verkennen we de vulkanische landschappen van het diepe binnenland. We trekken rond naar alle uithoeken van het Fjallabak Nature Reserve.

Een goede basisconditie is essentieel want tijdens deze fotoworkshop leggen we wel wat kilometers te voet af. Deze workshop is toegankelijk voor fotografen met een goede basiskennis van fotografie. Beginnende fotografen adviseren we om eerst deel te nemen aan een meer toegankelijke fotoworkshop.

STARLING regelt alles voor jou, zodat jij je fotografisch kan uitleven op de adembenemende landschappen.

Diversiteit troef vanuit twee vaste locaties

Minder in- en uitpakken betekent dat je meer kan fotograferen. Daarom verblijven we tijdens deze IJsland-reis op slechts twee plaatsen. Dat biedt ons ook de kans om goede weersomstandigheden optimaal te benutten! De lijst met bestemmingen is best indrukwekkend. En ook indrukwekkend onbekend. Begin alvast de namen te oefenen met dit lijstje: Landmannalaugar – Háifoss – Valagjá – Krakatindur – Ljotipollur – Lodmundur – Hekla – Veidivotn – Oldufell en Maelifell!

En als dat niet zou volstaan: je maakt ook kans om het noorderlicht te zien. Dit verbazingwekkend natuurfenomeen alleen al is een reden om naar IJsland af te reizen!

 

Wat maakt deze fotografieworkshop naar IJsland zo bijzonder?

 • Je verkent de moeilijkst te bereiken locaties van IJsland.
 • Je reist in het kielzog van twee professionele gidsen. Landschapsfotograaf Bart Heirweg en IJslandkenner Willy Wouters.
 • Je bent benieuwd naar wat het onbekende binnenland van IJsland te bieden heeft.
 • Je geniet tijdens deze reis van de unieke STARLING-sfeer.
Fotografie groepsreizen
Fotografie
Avontuurlijk reizen
Belevingsreizen
Landschapsreizen
Natuurelementen
Reisfotografie
Workshops

De fotografische begeleiding van deze IJsland-reis is in handen van professioneel landschaps- en natuurfotograaf Bart Heirweg. Hij weet hoe je de magie van IJsland kan vastleggen op beeld en is één van de meest begeesterde workshop-begeleiders in ons team. Bart won al verschillende (inter-)nationale prijzen met zijn beelden (Asferico, Nature's Best, Roots, Oasis, ...) en heeft ongelooflijk veel ervaring met lesgeven op een plezante manier. Bart kent ondertussen elke uithoek van IJsland en dus ook het diepe binnenland! Samen met Willy vormt hij een niet te overtreffen tandem om je op een efficiënte manier op het juiste ogenblik op de beste locaties te brengen. Voor de logistiek en het 4x4-voertuig waarmee we ons verplaatsen, rekenen we op IJsland-kenner Willy Wouters. Willy kent de regio waar we naartoe trekken beter dan zijn eigen achtertuin, want sinds 1978 is hij er vaste gast. Logisch dus dat hij er de mooiste plekjes kent en ons alles kan vertellen over vulkanisme en het leven van de eilandbewoners. Wie met Willy al op reis is geweest, die weet één ding zeker: het blijft niet bij die ene keer.
Meer over Bart

Is deze fotografieworkshop naar IJsland iets voor jou?

 • Je hebt zin in een inspirerende fotografieworkshop: desolate landschappen en indrukwekkende bergvalleien zo ver het oog reikt.
 • Onbekende bergtoppen beklimmen en te voet door lavavelden op zoek naar dat éne beeld: het idee doet je nu al dagdromen.
 • Je bent gebeten door de natuur en gepassioneerd door fotografie.
 • Je wil een absoluut unieke natuurbelevenis meemaken in het gezelschap van de beste natuur- en fotografiegidsen.
 • Je houdt van een tikkeltje avontuur en hebt een goede conditie.
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Comfort
Basis
Luxe
Conditie
Basis
Sportief
Fotografiegehalte
Natuurgehalte
Geïnteresseerd? We houden je op de hoogte

Wat ga je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek het reisprogramma

Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van transport (vluchturen, treinuren, ...), het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen.
15/09
Brussel/Amsterdam - Reykjavik - Hrauneyjar

Vandaag reizen we naar IJsland. Bij aankomst haalt Willy Wouters ons af en trekken we onmiddellijk naar onze eerste slaapplaats! Naar de middle of nowhere, om precies te zijn.

16 - 18/09
Háifoss - Valagjá – Krakatindur – Ljotipollur – Lodmundur – Hekla - Veidivotn

De opties lijken wel eindeloos en het wordt ‘hard werken’. Onder de deskundige begeleiding van onze topgids Willy, weten we zeker dat we op de beste plaatsen zullen komen! Een vast programma is er niet, alles hangt af van het wispelturige weer en de lokale omstandigheden.

19/09
Transfer door Fjallabak Nature Reserve

Vandaag reizen we door het Fjallabak Nature Reserve naar de voet van de Myrdals-gletsjer.

20 - 22/09
Oldufell - Maelifell

Twee dagen lang vertoeven we in de vulkanenwoestijn aan de rand van de Myrdals-gletsjer. Op zoek naar de beste fotografische kansen!

23/09
Reykjavik - Brussel

Het programma is flexibel en afhankelijk van weersomstandigheden.

Klik op de tabs
voor meer info

Accommodatie en transport

Alle overnachtingen en maaltijden zijn van een standaard tot goede kwaliteit. Onze uitvalsbasis gedurende deze fotoreis worden charmante hotels en gasthuizen.

We verplaatsen ons met een 4×4 over soms slechte, vaak matige, maar ook goede wegen.

Wandelen en doelstellingen fotografie

De meeste unieke locaties zijn uitsluitend te voet bereikbaar. De wandelingen variëren tussen 3 en 6 km heen/terug. Eénmalig wandelen we 8 km. Aarde- en stenen paden wisselen elkaar af, de hoogteverschillen zijn kort en soms pittig. Goed te been zijn en een goede basisconditie hebben zijn dan ook belangrijk.

Deze workshop is toegankelijk voor fotografen met een basiskennis of meer. Deze reis richt zich op fotografen die hun techniek willen verfijnen en hun passie willen ontwikkelen. Deze workshop is geschikt voor fotografen die een leidende hand zoeken om de technische en compositorische aspecten van landschapsfotografie onder de knie te krijgen.

Op het platteland werken we vanuit twee logeerplaatsen. Hierdoor houden we het programma flexibel en kunnen we maximaal inspelen op de veranderende weersomstandigheden. Het voorgestelde programma dient als een rode draad, het licht en de omstandigheden bepalen de uiteindelijke route. Van de deelnemers verwachten we daarom de nodige flexibiliteit.

We besteden het grootste deel van de dag aan onze passie en iedereen krijgt de tijd om zich in de landschappen in te leven!

Klimaat, kledij en materiaal

In deze periode van het jaar kan het wisselvallig en koud weer zijn, wat ons de optimale lichtomstandigheden geeft. Goede aangepaste kledij voor uiteenlopende omstandigheden is dus aangewezen. Denk aan warme kledij, truien, lange broeken, water- en winddichte jas, regenbroek en degelijke wandelschoenen.

Breng zeker je digitale reflexcamera, groothoek en telezoomlens, statief en eventueel polarisatie- en grijsverloopfilters mee.

Volzet

Helaas, deze reis is volzet

Wil je volgende keer graag mee? Laat dan je e-mailadres achter. We sturen je als eerste een mailtje op het moment dat we dezelfde (of een heel gelijkaardige) reis organiseren.

Heb je nog een vraag?

Contacteer ons