23 december 2016

Vogelfotografie in Hortobagy, Hongarije

Wat kun je verwachten van een vogelfotografiereis? Moet ik grote lenzen en veel ervaring hebben of hoe zie ik dat? Zullen we iets anders doen dan vogels fotograferen? Allemaal vragen waar we graag op antwoorden met dit fotoverslag van een reis vol vogelfotografie in Hortobagy, in Hongarije.

Scharrelaar in Hortobagy. © Yves Adams
Alle beelden op onze website zijn eigen werk en gemaakt door onze deelnemers en gidsen. Wat je ziet geeft dus een realistisch beeld van wat jij zelf kan zien, beleven en fotograferen op onze reizen.

Onze fotografiereizen staan volledig in het teken van fotograferen. Dat is het verschil met de natuurreizen, waar observatie voorop staat. Betekent dit dat je een professionele fotograaf moet zijn voor onze fotoreizen? Zeker niet, want op onze fotografiereizen is iedereen welkom.

Het leuke aan onze fotografiereizen zijn de kleine groepen. Vier tot acht deelnemers zijn onze regel, geen uitzonderingen. Zo kan onze gids jou ten alle tijde met je vragen verder helpen. Hij/zij kan zich met andere woorden op elk moment aanpassen aan ieders niveau en interesse.

De groep in actie. © Yves Adams

Voor de fotografiereizen werken we samen met professionele of semi-professionele fotografen. Dit betekent dat je voor al je vragen over fotografie, maar werkelijk alle vragen, bij hen terecht kan. Je zult zien dat deze manier van werken zal bijdragen tot jouw persoonlijke ontwikkeling van je hobby of passie. Het is dan ook onze bedoeling, dat jouw kennis er op vooruit zal gaan.

Onze vogelfotografiereizen bestaan niet enkel en alleen maar uit vogels fotograferen. Het is wel de stevige rode draad van dit type van fotoreizen. Vergeet zeker niet je breedhoek- of macrolens mee te nemen, want ook daarvoor is er aandacht tijdens de vogelfotografiereizen.

Groene specht in Hortobagy. © Yves Adams

Onze begeleiders leren je tijdens de vogelfotografiereizen de beste instellingen van je camera kennen en gebruiken. Deze tips blijven je leven lang nuttig. Of het nu in je tuin is, in het reservaat om de hoek of op je volgende reis. Bijleren doe je sowieso. Ook met je materiaalkeuze zullen we je tijdens de reis goed begeleiden.

Heb je vragen over je persoonlijk materiaal? Aarzel dan niet om ons te contacteren. We zullen je steeds het juiste advies geven en desnoods uit de nood helpen.

Heerlijk genieten in alle comfort. © Yves Adams