24 augustus 2021

Kenia juli 2021, een natuur-en fotografiereis op maat

STARLING stak dit avontuur voor ons in mekaar: een kleine week Masai Mara, enkele weken met gids doorheen de merengebieden, een stuk self-drive door Amboseli National Park en door het speciale en o zo prachtige Tsavo west om dan te eindigen aan de kust voor relax- en snorkelplezier.

© Alexander Brackx

Als ik ons reisschema herbekijk krijg ik al direct terug zin om de koffers te pakken en net dezelfde reis te doen. Want het was een zalig avontuur vol leeuwen, cheeta’s (met een kill op jonge zebra), serval (een droommoment !), olifanten , giraffen, gazelles, neushoorns (black and white), nijlpaarden, dik-diks, hyenas, jakhals, luipaard en vogels … veel vogels.

Sommige soorten zie je in je vogelboek staan en dan begin je te dromen… Zou dit kunnen? Zou deze kunnen?… En hupla: lilac-breasted roller, Afrikaanse zeearend, hamerkop, bijeneters, red-and-yellow barbet, grey woodpecker, verreaux’s eagle-owl, crowned eagle, maraboe, … Allemaal kregen we ze fantastisch te zien.

© Alexander Brackx

Reizen door Kenia was overweldigend, interessant en indrukwekkend. Tijdens het reizen hadden we een veilig gevoel, je komt de luchthaven in Nairobi niet binnen zonder negatieve covid-test. Ook de hotels doen hard hun best want het toerisme is er enorm belangrijk. Bij het inchecken wordt steevast je temperatuur gemeten, overal in de hotels moet je je mondmasker aanhouden en als je je eten opschept doe je dit met een plastiek handschoen.

Dus… duizenden foto’s en ervaringen later zijn we terug thuis en hebben we reeds heimwee naar de uitgestrekte steppes, meren, hoogvlaktes, … wat een zalig avontuur was dit! Onvergetelijke ervaringen en herinneringen voor het leven.

Merci, Alex en Karen

© Alexander Brackx
Alle beelden op onze website zijn eigen werk en gemaakt door onze deelnemers en gidsen. Wat je ziet geeft dus een realistisch beeld van wat jij zelf kan zien, beleven en fotograferen op onze reizen.