30 november 2018

5 jaar STARLING: win prachtige prijzen!

STARLING blaast 5 kaarsjes uit en dat vieren we! Met een grote online wedstrijd én een terugblik op die wilde rit van 2013 tot nu. We bibberden bij -20 °C in Lapland en puften bij 35 °C in Ethiopië, we zagen elk van de 7 soorten grote katten die de wereld rijk is en reisden naar maar liefst 59 landen, verspreid over alle continenten. Redenen genoeg om te vieren dus. En de cadeautjes? Die zijn voor jou!

Er was eens …

“Het is 2013. We zitten in een gezellig cafeetje en delen wilde toekomstplannen. Een trip naar de andere kant van de wereld om die ene diersoort nog aan ons lijstje toe te voegen of dat onvoorstelbare beeld te maken dat niemand ooit eerder kon vastleggen. We zijn allemaal gek op natuur, reizen en fotografie, maar doen toch meestal ons eigen ding. We hebben elk onze eigen specialisaties en interesses, maar kunnen die eigenlijk te weinig met elkaar delen. We zijn vrienden en dagdromen tussen pot en pint over een eigen reisbureau.”

En toen dacht Billy: waarom dromen, als je het ook gewoon kan dóén? Hallo, STARLING!

Coverbeeld: onze groep in Groenland in een adembenemende setting. Een STARLING-charter in Scoresby Sund volledig in het teken van fotografie (2017). © John Van Marcke

Onze eerste ‘ultieme vogelreis naar Scandinavië’ was een schot in de roos! Ook de deelnemers waren uiterst tevreden. © Billy Herman
Alle beelden op onze website zijn eigen werk en gemaakt door onze deelnemers en gidsen. Wat je ziet geeft dus een realistisch beeld van wat jij zelf kan zien, beleven en fotograferen op onze reizen.

Meer, groter, beter

Eerlijk? Wat we de afgelopen 5 jaar beleefden, overtreft onze stoutste dromen. Ja, het leek ons leuk om een reisbureau te starten met een rijk aanbod aan specifieke natuur- en fotografiereizen. Met gidsen die perfect weten waar je wanneer moet zijn voor de beste waarnemingen. Een organisatie waar natuurbeleving én plezier hand in hand gaan.

Dat we ondertussen, 5 jaar later, al met meer dan 1500 reizigers van 13 tot 83 jaar naar alle uithoeken van de wereld reisden, kunnen we zelf bijna niet geloven. Meer nog: we zijn er ongelooflijk trots op.

STARLING is al lang geen fantasietje onder vrienden meer: het is een gevestigde waarde geworden in de natuurreizensector. De sleutel tot ons succes? De mateloze inzet en drive van onze organisatie: 55 (!) topgidsen gaan op elke reis tot het uiterste om alle deelnemers een unieke ervaring te bezorgen. Tijdens iedere trip gaan ze – ondersteund door een klein, maar zeer gepassioneerd ’thuisteam’ – voor meer, groter en beter.

STARLING is al lang geen fantasietje onder vrienden meer: het is een gevestigde waarde geworden in de natuurreizensector.

Gebeten gaan voor kwaliteit

Uit elke reis halen we álles wat er in zin. Zo organiseerden we verschillende reizen waarop we hoopten beren te zien en/of te fotograferen. Ons slaagpercentage? 100%. Van bruine beer, grizzly en brilbeer tot ijsbeer, lippenbeer en zelfs honingbeer: één van de zeldzaamste beren ter wereld. We konden alle 7 grote kattensoorten afvinken: jaguar, luipaard, nevelpanter, sneeuwluipaard, tijger, leeuw en luipaard. Trokken we naar een bestemming met ‘kans op’ noorderlicht? Dan zagen onze deelnemers steevast dat onbeschrijfelijke schouwspel in de lucht.

Onze groep in de Lofoten (winter 2017) geniet en fotografeert het wonderlijke noorderlicht. © Bart Heirweg

Onnoemelijk veel weekendjes, ongelofelijk veel amusement. Kortom: 100% STARLING!

We voelden al snel dat we op ons best waren, als we alles in eigen handen hadden. Dus charterden we zelf onze boten. Zo konden we onze reizigers, of dat nu natuurgenieters of fotografen waren, maximale flexibiliteit en comfort verzekeren. Het werd een ongezien succes. De Galapagos in 2018, ultiem Antarctica in 2016, verschillende Spitsbergen-reizen en onze unieke zeiltocht naar Groenland in 2017, om er maar enkele op te noemen.

We organiseerden tientallen vogelreizen en zagen duizenden verschillende vogelsoorten. 3578 om precies te zijn. De spectaculairste waarneming? Ongetwijfeld de dansende paradijsvogels. Maar ook de honderden soorten in Colombia, Ecuador en Peru waren één voor één genieten.

Ook dicht bij huis bezorgden we onze reizigers onvergetelijke natuurervaringen om bij weg te dromen. Talrijke deelnemers werden stil van de fantastische fauna, flora, landschappen en plaatsen in de Benelux. Altijd onder begeleiding van de crème-de-la-crème van natuurgidsen en -fotografen.

5 jaar STARLING in enkele cijfers

  • 1539 reizigers van 13 tot 83 jaar uit 19 verschillende landen
  • Meer dan 250 natuur- en fotografiereizen naar 59 verschillende landen
  • 55+ topgidsen, oneindig veel nieuwe vriendschappen
  • 98% kans op gegarandeerd vertrek, 95% tevredenheid op reisevaluaties
  • Altijd 100% genieten!

 

In alle veiligheid geniet onze groep van de bijzondere zonsondergang in Mana Pools. ‘Mana Magic’, zegt STARLING-gids Carole weleens … © Carole Deschuymere