Begeleider

Thierry Vanhuysse

Begeleider Thierry Vanhuysse is een gepassioneerde fotograaf die altijd nieuwe, unieke beelden opzoekt in de meest uiteenlopende omgevingen. Je ontmoet hem in een verlaten natuurlandschap, wachtend op het perfecte licht. Evengoed tref je hem in het hart van de grootstad, waar hij een moment ‘grijpt’ met zijn foto’s. 

Jaren geleden kocht Thierry zijn eerste camera en al snel liet fotografie hem niet meer los. Vandaag maakt Thierry van zijn foto’s deels zijn werk. Hij werkt samen met onder andere interieurarchitecten, galerijen en diverse bedrijven. Hij kan als geen ander zijn fotografische vaardigheden overbrengen en is dan ook de ideale reisbegeleider voor onze specifieke fotografiereizen en workshops.

Spelen met sluitertijd

Tijd en licht vormen samen de essentie van fotografie. Maar wat als je ermee gaat experimenteren om een ‘banaal’ landschap een magische dimensie mee te geven? Die experimenten vormen de rode draad in de foto’s van Thierry. Door opvallend lange sluitertijden te gebruiken, legt hij een verhaal vast en slaagt hij erin om zijn beelden te vullen met emotie. Een interessante fototechniek die je na een fototrip met Thierry aan je eigen palmares kan toevoegen.

Begeleider Thierry Vanhuysse is een globetrotter met camera

Thierry reisde zijn camera al achterna naar onder andere Oregon, California, New York, Chicago, Hong Kong, Vietnam, Bangkok, India en Oman. En gezien zijn gedrevenheid en passie, vermoeden we dat dit lijstje de komende jaren nog behoorlijk zal uitbreiden. Als hypergeorganiseerde reisbegeleider van onze fotografiereizen gaat hij geen obstakel uit de weg om de medereizigers met nieuwe en unieke beelden, interessante technieken en verrijkende foto-ervaringen naar huis te laten gaan.

45 jaar
Thierry Vanhuysse
Reisfotograaf geïnspireerd door tijd en licht.
  • Ontwikkelde een eigen stijl door interessante experimenten met tijd en licht.
  • Houdt van verhalende beelden: kunst is emotie.
  • Is een creatieve wereldreiziger die zijn kennis graag deelt met anderen.

De urbex locaties waren echt leuk! Hoewel ik al veel urbex gedaan heb  in Charleroi, heeft Thierry mij toch nog kunnen verbazen! Top!

Liesje
deelneemster fotografietrip naar Charleroi in 2018

Vriendelijk, communicatief vaardig met verschillende mensen, medelevend met de gasten, wist veel achtergrondinformatie te vertellen, duidelijke uitleg over fotografie, oftewel voor mij een topgids, meer kon ik niet verwachten.

Valerie
deelneemster fotografiereis naar Tsjernobyl 2018

Thierry heeft alles in het werk gesteld om het iedereen naar zijn zin te maken. Zo werd het programma telkens aangepast in functie van het weer en werd er bovendien zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van alle gasten. Chapeau voor al zijn inspanningen!

Kristin
deelneemster fotografiereis naar New York in 2018

Thierry heeft de gave om op de juiste manier met mensen om te gaan, veiligheid en hulp te bieden bij het fotograferen, ook als men het moeilijk heeft, is Thierry de juiste persoon om mee te praten. Thierry, bedankt voor alles! Ook de gids van Tsjernobyl heeft haar uiterste best gedaan en heeft zeker ook een pluim verdiend.

Luc
deelnemer fotografiereis naar Tsjernobyl in 2018

Zeer tevreden van de begeleiding van Thierry: zeer open, bereidwillig om je vragen te beantwoorden, heel geduldig. Vraagt ook regelmatig feedback aan ons of we nog specifieke wensen hebben.

Bea
deelneemster fotografietrip naar Brussel in 2018

Thierry zorgt er voor dat niemand iets te kort komt, heeft een unieke blik en staat altijd klaar met creatieve ideeën. Daarnaast is het ook een zeer empathisch persoon die oprecht geïnteresseerd is in zijn ‘studenten’.

Tim
deelnemer fotografiereis naar Tsjernobyl in 2017

Op reis met begeleider Thierry