Begeleider

Samuel De Rycke

Begeleider Samuel De Rycke heeft een brede passie voor natuur en natuurbehoud. Al sinds zijn studies organiseert hij jaarlijks reizen met natuurbeleving als voornaamste doel. Daarnaast legt hij zijn waarnemingen op een unieke en verhalende manier vast op de gevoelige plaat. Een echte allrounder die erg gesmaakt wordt in ons team!

Het was pas toen Samuel zelf begon te reizen, dat zijn passie voor natuur ten volle opflakkerde. Vanaf dan nam reizen en natuurstudie een steeds groter deel van zijn vrije tijd en interesse in. Via fotografie en gidsen geeft Samuel zijn opgebouwde ervaring en passie graag door.

Begeleider Samuel De Rycke: een bij-zondere gids

In het buitenland focust hij vooral op macrofauna, maar ook andere groepen laat hij niet links liggen. Binnen de eigen landsgrenzen heeft Samuel voornamelijk oog voor wilde bijen. Hij is dan ook voorzitter van Aculea, de gewestelijke werkgroep rond wilde bijen en wespen binnen Natuurpunt.

Slow travel

Als het aan Samuel ligt, dan gaat hij liefst zo lang mogelijk op reis. Zo trok hij met het openbaar vervoer of roadtrip-style 40 dagen doorheen Midden-Europa, 60 dagen doorheen Spanje en Portugal, en combineerde hij Turkije met de roofvogeltrek in Batumi, Georgië. Hij reisde ooit maanden doorheen India, deed meerdere roadtrips in het zuidwesten van de VS, ontdekte 4 weken Sri Lanka, en ging talloze keren naar Madagaskar. Als tussendoortjes trok Samuel regelmatig naar Marokko, Scandinavië, Zanzibar, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Wallonië. Een ervaren reiziger, dus, die elke groep een zorgeloze en onvergetelijke trip bezorgt!

38 jaar
Samuel De Rycke
Avontuurlijke reisbegeleider met een brede natuurkennis en passie voor fotografie
  • Fotografeert liefst soorten in hun natuurlijke habitat.
  • Houdt van Marokkaanse woestijnlandschappen en de lemuren en kikkers van Madagascar.
  • Is een echte roadtripper: voor natuurbeleving moet je de tijd nemen.