Begeleider

Pieter Westra

De liefde voor de biodiversiteit van het regenwoud ontstond bij begeleider Pieter Westra tijdens zijn eerste reis naar Costa Rica. Hij was toen 14. Hij genoot volop van de vele bijzondere vogels en besliste toen dat hij er zoveel mogelijk wou zien. Hij ging biologie studeren en trok daarna terug naar het land waar hij zijn hart verloor. 

Met verrekijker en rugzak trok Pieter een half jaar rond in Costa Rica, Panama, Bolivia, Brazilië en Ecuador. Uiteindelijk besloot Pieter zich te vestigen in Costa Rica, waar hij zich specialiseerde in de lokale avifauna. In 2004 richtte hij er Aratinga Tours op.

Verzot op de neotropen

Pieter is vooral een kenner van de fauna en flora van Costa Rica en een echte specialist in de Costa Ricaanse avifauna. Begeleider Pieter Westra weet perfect waar de moeilijke soorten te vinden zijn en is altijd op de hoogte van nieuwe bijzondere waarnemingen. Pieter organiseerde en begeleidde al een honderdtal groepsreizen in Costa Rica en is daardoor de meest ervaren Nederlandstalige natuurgids ter plaatse. Daarnaast heeft hij ook ervaring met het begeleiden van vogelreizen in Panama en Ecuador.

47 jaar
Pieter Westra
Ervaren vogel- en natuurgids gespecialiseerd in (de vogels van) Costa Rica
  • Ging na zijn studies in Costa Rica wonen.
  • Kent als geen ander de vogelwereld van zijn nieuwe thuisland.
  • Heeft meer dan 10 jaar ervaring als vogelgids.

Uitstekende gids, top kwaliteit. Heel flexibel en paste zich altijd in de mate van het mogelijke aan de wens van de groep aan zonder ooit de controle te verliezen over het reisschema!

Johan
deelnemer natuurreis Costa Rica 2016

Pieter is een super-gids! Hij wist een antwoord op al onze vragen, kent alles van (de vogels van) Costa Rica en was steeds even vriendelijk.

Danny en Annita
deelnemers natuurreis Costa Rica 2016