Begeleider

Pieter-Jan D'Hondt

Begeleider Pieter-Jan D’Hondt is een gepassioneerd natuurfotograaf met een liefde voor koude gebieden. Je kan bij hem terecht met al je vragen over fotografie, maar ook voor een geweldig arsenaal aan boeiende verhalen.  Dankzij zijn sterke veldkennis is elke reis met Pieter-Jan eentje om nooit meer te vergeten!

Pieter-Jan groeide op met een verrekijker in de hand. Samen met zijn twee zussen, mama en papa ging hij vaak op natuurreis. Als lid van JNM (Jeugdbond voor Natuur en Milieu) ontwikkelde hij zijn natuurkennis verder en leerde hij zijn eerste groepen begeleiden. Zijn studies biologie waren een logische volgende stap.

Spitsvondig natuurfotograaf

Pieter-Jan documenteerde zijn passie voor natuur al van zodra het eerste digitale toestel in huis kwam. Deze uit de hand gelopen hobby begon meer en meer een rode draad door zijn leven te vormen, en al na enkele jaren stond zijn vrije tijd volledig in teken van de natuurfotografie.

Pieter-Jan studeerde af als bioloog in 2014 met masterspecialisatie ecologie en biodiversiteit. Tijdens zijn studies kon hij in het kader van een Erasmus-uitwisseling zelf een bestemming voorstellen. Die kans liet hij niet liggen: na veel papierwerk kreeg hij het geregeld om een half jaar aan UNIS, het universiteitscentrum in Spitsbergen te studeren, dé plek waar hij zijn hart verloor. Diezelfde zomer begon zijn carrière als reisgids bij het Amerikaanse Quark Expeditions. Aan boord van het expeditieschip gidste hij fotografen in zodiacs en aan land. Hij ging op zoek naar ijsberen en andere wildlife dat het hoge noorden te bieden heeft en is er sindsdien niet meer weg te slaan.

Onuitputtelijke drive

Na zijn start als reisgids in 2014 breidt hij zijn bestemmingen geleidelijk aan uit. Pieter-Jan houdt er van om op zijn reizen enkele moeilijk te vinden soorten als hoofd target te hebben. Naast deze headliners verdeelt hij zijn aandacht graag over verschillende vormen fotografie: landschappen, luchtfotografie met de drone, nachtfotografie of macro. Wie met begeleider Pieter-Jan D’Hondt op reis gaat zal kunnen getuigen van zijn geoefend oog om wildlife te spotten, de motivatie om er altijd 200% voor te gaan, en slimme tips voor het benaderen en fotograferen van dieren. Wees voorbereid om voor elke mooie zonsopgang en -ondergang te gaan. Laat je meeslepen door zijn drive om steeds opnieuw het beste uit elke trip te halen, en je eigen grenzen te verleggen!

32 jaar
Pieter-Jan D'Hondt
Bioloog met een passie voor Spitsbergen, fotografie en zoogdieren
  • Studeerde een half jaar aan de universiteit van Spitsbergen.
  • In de natuur zijn geeft hem energie en kracht. Hij vindt er telkens een nieuwe uitdaging: natuur verveelt nooit!
  • Vraagt zich nog altijd af hoe gierzwaluwen erin slagen om al vliegend te slapen.

Op reis met begeleider Pieter-Jan