Begeleider

Piet Van den Eynde

Begeleider Piet Van den Eynde fotografeert al meer dan 20 jaar, waarvan de helft professioneel. In 2008, ruilde hij zijn job in de financiële sector voor het fotografen-bestaan en daar heeft hij nog geen achtduizendste van een seconde spijt van gehad. Een fietstocht van een jaar doorheen het zonovergoten Zuidoost-Azië wakkerde zijn interesse voor het gebruik van flitslicht aan, om op elk moment van de dag mooie portretten te kunnen maken. Nu geeft hij zijn kennis door via boeken, workshops én als STARLING-gids. 

Door de jaren heen ontwikkelde Piet een eigen, herkenbare stijl die hij ondertussen toegepast heeft in een sterk portfolio met beelden uit Mongolië, Georgië, India en Ethiopië.

Professioneel fotograaf, auteur en beeldbewerker

Piet is een graag geziene spreker op voordrachten en lezingen en organiseert zelf ook tal van workshops over reisfotografie in het algemeen en beeldbewerking met Lightroom en Photoshop in het bijzonder. Hij publiceerde al meer dan tien boeken en werkt momenteel aan een tweede editie van zijn boek over reisfotografie, dat 101 tips voor betere reisfoto’s zal bevatten. Ook van zijn boek Flash! Flitsfotografie op locatie is er ondertussen een tweede editie.

Sinds 2012 is Piet ambassadeur voor Fujifilm België. Benieuwd hoe een reisfotograaf echt te werk gaat? Of welke soort beelden je zoal kan maken op reis met Piet? Bekijk hier Piet’s videokanaal op Youtube. 

Eigen stijl

Het favoriete onderwerp van Piet? Dat zijn mensen uit verre culturen. Hij brengt ze het liefst in beeld met een breedhoeklens: Piet portretteert zijn onderwerpen namelijk graag in hun natuurlijke omgeving. Doorheen de jaren ontwikkelde hij een herkenbare stijl, die een combinatie is van doorgedreven voorbereiding, technische beheersing van het licht tijdens de opname en nauwgezette nabewerking. Daarvoor houdt Piet ervan om de stijlkenmerken die je kent van hedendaagse televisieseries en films te vertalen naar fotografie. Hoe dat in zijn werk gaat? Piet deelt zijn jarenlange kennis graag met jou tijdens een van zijn workshops.

Lightroom Certified Expert

Behalve fotograaf is begeleider Piet Van den Eynde ook een Adobe Lightroom Certified Expert. Hij schreef meerdere boeken over dit pakket, maakte er video tutorials over en kent het programma als zijn broekzak. Op reis met Piet ontdek je hoe hij zijn beelden in nabewerking die typische look geeft en hoe je je foto’s op locatie vlot kan beheren. Werk je niet met Lightroom? Geen probleem. Piet spreekt ook Camera Raw, Photoshop en Capture One! Na het volgen van een fotoreis met deze allround fotograaf en beeldbewerker, heb je niet alleen de technieken op zak om pakkende omgevingsportretten op reis te maken, maar ook een pak beelden die zo in je portfolio kunnen! STARLING is dan ook trots om een van Vlaanderens beste lesgevers in digitale fotografie als gids te verwelkomen.

53 jaar
Piet Van den Eynde
Professional travel photographer specialized in flash techniques and post-processing

Op reis met begeleider Piet