Begeleider

Lieven De Temmerman

Lieven is een wereldreiziger die zich op alle continenten thuis voelt. Door zijn fascinatie voor de bergen en bosvogels legt begeleider Lieven De Temmerman zich vooral toe op het waarnemen van vogels in de Andeslanden en Zuid-Oost-Azië.

Het vogelkijken bracht Lieven al op heel wat bestemmingen. Zo zette hij al voet aan wal in Peru, Colombia, Borneo, de Filipijnen, Ghana, China, India, Ethiopië, Madagaskar en heel wat meer tropische landen. Zijn ruime ervaring in verre landen en met het zoeken naar vogels in uitdagende omstandigheden is van onschatbare waarde als reisbegeleider.

Alle vogels van de wereld

Voor Lieven is er weinig dat meer voldoening geeft dan een fantastische natuurervaring. Zo denkt hij met veel nostalgie terug aan de waarneming van een indrukwekkende zwerm vogels met onder andere laughingthrushes in de al even adembenemende setting van een hellingbos in de Himalaya, of het intens genieten bij het stilletjes observeren van een antpitta in een nevelwoud van de hoge Andes.

Begeleider Lieven De Temmerman is vooral geboeid door de invloed van biogeografie op het ontstaan van endemische (onder)soorten en trekroutes van holarctische soorten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Lieven zich zowel thuis voelt in de (sub)tropische bergbossen van Zuid-Amerika en de Himalaya, als in de arctische gebieden. Daarnaast heeft Lieven een vrolijke en vooral onvermoeibare drive om alle vogels van de wereld (goed!) te willen zien.

41 jaar
Lieven De Temmerman
Onvermoeibare natuurreisgids, gespecialiseerd in vogels.
  • Eén van de meest ervaren reizigers in het STARLING-team.
  • Hypergespecialiseerd in vogels: hij blijft gáán, maar blijft ook lachen.
  • Is ervan overtuigd dat natuurbeleving je zintuigen aanscherpt.

Op reis met begeleider Lieven