Begeleider

Johan Debuck

Johan is een enthousiaste natuurmens met een grote kennis van de vogels, dagvlinders en libellen van Europa. Zijn passie kunnen delen met anderen, daar gaat begeleider Johan Debuck voor! Extra troef: zijn onvergelijkbaar organisatietalent, humor en passie voor lekker eten.

Voor Johan heeft onze Europese natuur zoveel te bieden dat hij er gerust verschillende levens mee zou kunnen vullen. Zijn hart gaat uit naar Frankrijk, Nederland, België, Spanje, Litouwen, Estland, Griekenland, Portugal, Italië, Bulgarije, Roemenië en Mallorca. Trekt hij toch eens naar andere continenten, dan vind je hem in Marokko met de verrekijker in de hand.

Van zeevissen tot vogels

Op zijn 15de en 16de werd Johan als junior 2 x Belgisch kampioen in het zeevissen. Deze viswedstrijden brachten hem telkens opnieuw in contact met zeevogels. Resultaat: hij kreeg een steeds grotere fascinatie voor vogels. Een microbe die hem uiteindelijk niet meer losliet. Passioneel bezig zijn met vogels en uitgebreid de dagvlinders, orchideeën, nachtvlinders en libellen meepikken, daar wordt begeleider Johan Debuck gelukkig van. Hij is actief betrokken bij de Vogelwerkgroep Mergus en houdt ook enorm van trektellen.

 

69 jaar
Johan Debuck
(Buk)
Natuurreisgids met bijzondere kennis van vogels, vlinders, libellen en planten
  • Apprecieert de natuur van in zijn tuin tot in het verre buitenland.
  • Ervaart dat het zoeken naar dagvlinders je in fantastische gebieden brengt.
  • Kan je altijd blij maken met een lekkere Franse of Marokkaanse schotel, liefst met een glas erbij!

Johan is een fantastische reisbegeleider! Kennis van alle vogelsoorten, vlinders en planten. Ook de plaatselijke gidsen kende hij, wat een enorm voordeel was.

Jean Marie
deelnemer vogelreis Marokko 2018

Steeds goedgemutst en attent. Weet zijn enorme natuurkennis op een aangename wijze over te brengen naar alle deelnemers: ook de beginnelingen kregen extra aandacht.

Ivo
deelnemer vogelreis Zuid-Spanje 2018

De gids was zoals gewoonlijk fantastisch, en elke deelnemer had alles waargenomen wat er te zien was.

Jean
deelnemer vogelreis Zuid-Spanje 2018

Johan is een crème van een vent en heeft een zeer grote kennis van vogels, insecten en planten. In plaats van hem ‘Buk’ te noemen, denk ik dat arendsoog hem beter staat.

Danny
deelnemer vogelreis naar Lesbos 2017

Op reis met begeleider Johan