De vrucht van een broodboom volstaat voor deze orang-oetan en is geschikt als ontbijtje! © Billy Herman
Poppenorchissen broederlijk naast enkele soldaatjes, het is een gewoon gegeven in de Gaume. © Billy Herman
In zomerkleed ziet een lepelbekstrandloper er nog een pak spectaculairder uit... © Billy Herman
De lokale mensen hebben het niet altijd even breed en dit meisje is daarom al vroeg aan het werk. © Billy Herman
Rufous-headed ground-roller is ook een juweeltje. © Billy Herman
Uitzicht over Monfraguë. © Billy Herman
Barron's mantella, één van de giftigste soorten pijlgifkikkers van Madagaskar! © Billy Herman
Begeleider

Over Billy Herman

Nog voor hij kon stappen was Billy gebeten door de natuur. Die niet te stuiten passie voor wat vliegt, kruipt, groeit en bloeit zorgde ervoor dat hij bioloog werd. Het liefst zit hij met al zijn zintuigen in de natuur. Omhoog turend naar een vogel, kruipend door de modder op zoek naar een plant of amfibie of slapend onder een onmetelijke sterrenhemel.

Avontuur, lekker eten en mooie landschappen: daar wordt Billy gelukkig van. Maar ook: macrofauna (zoogdieren, amfibieën, reptielen, grote insecten) én flora, en vogels. Zijn meest sensationele ontdekking? Een nieuwe soort voor België: een Amerikaanse Oeverloper die onverwachts opdook toen hij op zoek was naar planten. De kick die hij toen voelde wil hij graag ook anderen laten beleven.

Oprichter STARLING

Billy wil niets liever dan de schoonheid van de natuur aan zoveel mogelijk mensen laten horen, zien en beleven. Meer motivatie had hij niet nodig om STARLING op te richten: een plek waar fotografen, natuurgidsen en reizigers hun passie delen met het grote publiek. Zijn grote droom blijkt een succes te zijn. Met jaarlijks meer dan 75 groepsreizen naar alle uithoeken van de wereld en honderden tevreden reizigers is STARLING een gevestigde waarde geworden in de reissector.

Gepassioneerd perfectionist

Nieuwe plekjes ontdekken of moeilijk te spotten vogels en dieren waarnemen? Billy is your man. Met zijn onuitputtelijke kennis van natuur en van de plaatsen waar hij naartoe reist, bezorgt hij deelnemers telkens een onvergetelijke trip. Die gedrevenheid uit zich ook in zijn engagement voor kwaliteit. Als reisbegeleider is hij constant in de weer om iedereen in de watten te leggen. Heerlijke maaltijden, comfortabel transport en goede bedden: dat is een evidentie bij STARLING. Die hoge eisen, zowel op natuurvlak als op vlak van comfort en begeleiders, maken Starling tot de reisorganisatie die ze vandaag is.

Billy voor de vrienden

O, ja. Om verwarring te vermijden: de échte naam van Billy is eigenlijk David. Maar haast iedereen noemt hem sinds jaar en dag Billy. Wie zich nog herinnert waarom, mag ons altijd een berichtje sturen. Sinds een 10-tal jaar reist David ‘Billy’ Herman de wereld rond op zoek naar de meest tot de verbeelding sprekende soorten. Van talrijke Europese landen zoals Spanje, Polen en Georgië tot Marokko, Zuid-Afrika, Vietnam, India en verschillende Zuid-Amerikaanse landen met Colombia als spectaculairste bestemming. Zijn leukste zoogdier? Het sneeuwluipaard!

35 jaar
Billy Herman
Oprichter STARLING en natuurreisgids met enorme allround natuur- en fotografiekennis
  • Oprichter van STARLING, uit pure passie voor natuur, reizen en fotografie.
  • Is continu op zoek naar unieke natuurbelevenissen voor zichzelf én anderen.
  • Streeft altijd naar kwaliteit: alleen de beste bestemmingen, accommodaties en gidsen zijn goed genoeg.

Billy heeft een fenomenale natuurkennis, maar ook qua organisatie en groepsdynamiek voelt hij heel goed aan wat de beste optie is, en weet hij iedereen te enthousiasmeren. Mét de nodige humor!

Eef
deelneemster vierdaagse in de Westhoek (trip op maat voor Natuurpunt-afdeling Netebronnen)

In één woord? Topgids! Billy had echt oog en aandacht voor iedereen. Een veelzijdige en geduldige begeleider.

Kristel
Deelneemster natuurreis naar Spanje 2018

Een echte leider met gevoel voor humor en verantwoordelijkheid. Vlot in de omgang, goed voorbereid en georganiseerd.

Dominique
Deelneemster natuurreis naar Ethiopië 2018