Begeleider

Billy Herman

Nog voor hij kon stappen was begeleider Billy Herman al gebeten door de natuur. Die niet te stuiten passie voor wat vliegt, kruipt, groeit en bloeit zorgde ervoor dat hij bioloog werd. Het liefst zit hij met al zijn zintuigen in de natuur. Omhoog turend naar een vogel, kruipend door de modder op zoek naar een plant of amfibie of slapend onder een onmetelijke sterrenhemel.

Heerlijke wereld

Avontuur, lekker eten en mooie landschappen: daar wordt Billy gelukkig van. Maar ook vlinders, sprinkhanen, libellen, vogels, zoogdieren, planten, amfibieën en reptielen ontgaan hem niet. Door die brede kijk op de natuur groeide er ook een mateloze interesse in ecologie, en dan vooral in het functioneren van ecosystemen. Billy bouwde hierover in de loop der jaren heel wat expertise op, onder meer door zijn jeugd bij de JNM en zijn job bij Natuurpunt.

Sinds zijn eerste reis naar Ecuador in 2005 staat het vizier van deze opper-STARLING’er helemaal open. Al meer dan tien jaar reist hij de wereld rond, altijd op zoek naar de meest tot de verbeelding sprekende soorten. Van talrijke Europese landen zoals Spanje, Georgië en Finland over Afrikaanse bestemmingen zoals Zuid-Afrika en Madagaskar, tot verschillende Aziatische en Zuid-Amerikaanse landen zoals Rusland, Maleisië, Vietnam, India, Colombia en Venezuela. Gaandeweg werd ook natuurfotografie daarbij deel van zijn plezier.

Oprichter STARLING

Billy wil zo veel mogelijk mensen de schoonheid van de natuur laten beleven. Meer motivatie had hij niet nodig om STARLING op te richten: een plek waar fotografen, natuurgidsen en reizigers hun passie delen met het grote publiek. Zijn grote droom blijkt een succes! Met jaarlijks meer dan 100 reizen naar alle uithoeken van de wereld en nog veel meer tevreden reizigers is STARLING een gevestigde waarde geworden in de reissector.

Gepassioneerd perfectionist

Zijn meest sensationele ontdekking? Een Amerikaanse oeverloper die onverwachts opdook toen hij op zoek was naar planten, een nieuwe soort voor België! De kick die hij toen voelde, wil hij anderen ook laten beleven.

Begeleider Billy Herman is dan ook de aangewezen gids om nieuwe plekjes te ontdekken of moeilijk te spotten vogels en dieren waar te nemen. Met zijn onuitputtelijke kennis van de natuur en van de landen waar hij naartoe reist, bezorgt hij deelnemers een onvergetelijke trip. Als reisbegeleider is hij constant in de weer om iedereen in de watten te leggen. Heerlijke maaltijden, comfortabel transport en goede bedden: dat is een evidentie bij STARLING. Die hoge eisen, zowel wat de bestemming als het comfort en de begeleiders betreft, maken STARLING tot de reisorganisatie die ze vandaag is.

Billy voor de vrienden

O, ja. Om verwarring te vermijden: de échte naam van Billy is eigenlijk David. Maar zowat iedereen noemt hem al jaar en dag Billy. Wie zich nog kan herinneren waarom, mag ons altijd een berichtje sturen!

40 jaar
Billy Herman
Oprichter STARLING en natuurreisgids met enorme allround natuur- en fotografiekennis
  • Oprichter van STARLING, uit pure passie voor natuur, reizen en fotografie.
  • Is continu op zoek naar unieke natuurbelevenissen voor zichzelf én anderen.
  • Streeft altijd naar kwaliteit: alleen de beste bestemmingen, accommodaties en gidsen zijn goed genoeg.

Billy heeft een fenomenale natuurkennis, maar ook qua organisatie en groepsdynamiek voelt hij heel goed aan wat de beste optie is, en weet hij iedereen te enthousiasmeren. Mét de nodige humor!

Eef
deelneemster vierdaagse in de Westhoek (trip op maat voor Natuurpunt-afdeling Netebronnen)

In één woord? Topgids! Billy had echt oog en aandacht voor iedereen. Een veelzijdige en geduldige begeleider.

Kristel
deelneemster natuurreis naar Spanje 2018

Een echte leider met gevoel voor humor en verantwoordelijkheid. Vlot in de omgang, goed voorbereid en georganiseerd.

Dominique
Deelneemster natuurreis naar Ethiopië 2018

Op reis met begeleider Billy