Begeleider

Benny Cottele

Begeleider Benny Cottele is een rustige reisgids. Terwijl jij als reiziger volop geniet, zorgt hij dat de groepsdynamiek goed zit en dat alle praktische zaken tot in de puntjes geregeld zijn. Ook in de natuur houdt hij ervan om voldoende tijd te nemen: observeren en genieten, beleven en fotograferen.

Hoewel hij een uitgesproken voorkeur voor de ‘koudere’ streken heeft (Scandinavië, British Columbia, Alaska), reist hij graag naar alle uithoeken van de wereld. In Europa heeft Benny Cottele naast Scandinavië ook ervaring in Spanje, Lesbos, Portugal, Marokko, Hongarije en Madeira. Maar je vindt hem ook vaak terug op zijn ‘local patch’, de Bourgoyen-Ossemeersen in Gent. Eender waar hij naartoe trekt, Benny draagt vooral rust en natuurbeleving een warm hart toe.

Natuur als rode draad

Benny kreeg de liefde en interesse voor de natuur mee via zijn grootvader, die hem als kleine jongen altijd mee de natuur in nam. En dat enthousiasme voor alles wat groeit en bloeit is er nog altijd. Hij focuste op vogels en leerde zijn eerste soorten herkennen. Eerst in België, later in Europa, en daarna in alle uithoeken van de wereld. Inmiddels is het in beeld brengen van deze dieren een even grote passie geworden en staan veel van zijn reizen in het teken van zowel observeren als fotograferen. Altijd op een verantwoorde manier, met het grootste respect voor zijn onderwerp. Begeleider Benny Cottele is kortom een gids met kennis van zaken!

51 jaar
Benny Cottele
Ervaren ornitholoog met een passie voor fotografie
  • Is dankzij zijn getraind oog en probleemoplossend karakter een plezier om mee te reizen. Als kinesitherapeut helpt hij deelnemers bovendien snel af van kleine fysieke ongemakken.
  • Apprecieert al eens een culinair hoogstandje.
  • Vogels zijn Benny’s absolute stokpaardje, maar zijn algemene natuurkennis is bijna even indrukwekkend.

Benny is een uitstekende gids met een enorme kennis van vogels. Hij gaf iedereen (ook de “zwaksten van de klas” zoals ik ;-)) de kans om door de scoop een bepaalde vogel te spotten, stond altijd klaar om uitleg te geven en was begaan met al de deelnemers. Bovendien was zijn goed humeur altijd van de partij en weet hij de deelnemers enthousiast te maken.

Elvire
deelneemster natuurreis Sri Lanka 2019

Op alle gebied (kennis, hulpvaardigheid, enthousiasme…) vond ik onze gids Benny meer dan goed!

Marc
deelnemer natuurreis Sri Lanka 2019

Benny weet heel goed hoe je een groep bijeen krijgt, met persoonlijke aandacht voor iedereen.

Caroline
deelneemster workshop meeuwen Noord-Frankrijk 2015

Benny is een prima gids, zowel wat de praktische organisatie betreft (‘reisleider’) als zijn vaardigheden als natuurgids. Hij heeft een heel brede kennis van alles wat leeft in de natuur en is altijd spontaan bereid om iedereen te helpen alles te vinden (vb. vogels)

Willy
deelnemer natuurreis Sri Lanka 2019

Goede gids en vogelkenner! Met hem wil ik zeker nog mee op reis.

Ria
deelneemster vogelreis Oman 2016

Op reis met begeleider Benny