Begeleider

Reeds op de vroege leeftijd werd Tom gebeten door het vogelvirus. Op zijn zeventiende vertaalde zich dit in het behalen van het diploma natuurgids bij het CVN. Hierna bracht hij dit bij de lokale Natuurpunt afdeling in praktijk en heeft hij ondertussen meer dan 30 jaar ervaring als bestuurslid.

Wereldreiziger

Zijn grote droom om Australië te bereizen, kwam als jonge twintiger al uit. Tom doorkruiste het land vier maanden op rij. Het was zijn eerste echte grote vogelreis, maar niet zijn laatste. Hij keerde nog twee keer terug naar dit prachtige land en werd Oceanië zijn favoriete continent. Tom heeft ondertussen al meer dan 4600 vogelsoorten op de teller en zette voet aan land op vrijwel elk continent (enkel Antarctica ontbreekt). Extreme omstandigheden deren hem niet. Hij verbleef ooit zelfs in een tentje op het eiland St. Paul in de Beringstraat in Alaska! Weinig Belgen of Nederlanders hebben dit ooit beleefd.

Vogels zoeken en kijken vindt Tom super wat al resulteerde in het vinden van een nieuwe soort voor België: de moltoni’s baardgrasmus! Onder het motto ‘je leert elke dag iets bij’, is Tom ook in het ‘vogels ringen’ gedoken om zo zijn vogelkennis verder bij te schaven.

Carrièreswitch voor vogels

In 2021 heeft Tom een heuse carrièreswitch gemaakt. Na 24 jaar werkzaam te zijn geweest in de evenementensector, volgt hij nu zijn passie door zich professioneel toe te leggen op gidsen en natuuronderzoek. In dit kader is Tom ook al meer dan een jaar actief als gids in het Zwin Natuurpark in Knokke. Tom kan over werkelijk alles meepraten en de passie spat er vanaf als het over vogels en natuur gaat. Humor is bij hem ook nooit ver weg!

52 jaar
Tom Goossens
Gepassioneerde vogelkijker met reiservaring overal ter wereld
  • Professionele vogelgids! Gidst onder andere in het Zwin.
  • Een echte wereldreiziger met al meer dan 4600 vogelsoorten op de teller.
  • Naast vogels verdiept Tom zich in ecologie en natuurhistorische kennis.
  • Meer dan vogels en natuur: hij houdt bv. van wat beleggen en antiek- en rommelmarkten te bezoeken.

Op reis met begeleider Tom