Begeleider

Miguel Demeulemeester

Al van jongs af aan vind je Miguel Demeulemeester in het veld, op zoek naar alles wat met vogels te maken heeft. In zijn geboortestreek Kortrijk werd hij al vroeg actief in de befaamde Vogelwerkgroep Zuidwest-Vlaanderen. En dat blijft hij tot vandaag, al is hij ondertussen verhuisd naar Houthulst, waar hij de vogels bewondert in de Blankaart en de polders rond Diksmuide.

Als consulent natuurbeheer voor Natuurpunt en ex-lid (20jaar!) en voorzitter van het Belgian Rare Bird Committee is Miguel ondertussen een doorgewinterde vogelkenner, rui-specialist en ervaren natuurgids met veel oog voor detail. Determinatie, vogelgeluiden herkennen en zeldzaamheden zoeken, maar ook trektellen, vogels ringen en broedvogels inventariseren: geen vraag is hem teveel. Vooral Palearctische soorten hebben zijn hart veroverd. Daarnaast heeft hij een grote liefde voor alles wat groeit en bloeit.

Natuurbeleving centraal

Begeleider Miguel Demeulemeester verbleef begin deze eeuw een tijdlang in Canada en Californië. Hij bezocht ook heel wat landen in Europa en het Midden-Oosten, Afrika en Azië. Zijn meest extreme bestemmingen waren tot nu toe Alaska, voer mee op de Atlantic Odyssey en Zuid-Korea – dat laatste land tot tweemaal toe. Als reisbegeleider stelt hij de natuurbeleving van de groep centraal en helpt jou om die ultieme waarneming in beeld te brengen. Zijn lange ervaring in het verenigingsleven maken van hem bovendien een ideale gezel voor een babbel.

Kortom: een topgids!

49 jaar
Miguel Demeulemeester
Doorgewinterde vogelkenner met een zesde zintuig voor natuurbeleving
  • Consulent natuurbeheer voor Natuurpunt en huidig voorzitter van het Belgian Rare Bird Committee.
  • Gepassioneerde vogelkenner en ervaren natuurgids, die de beleving van de groep altijd centraal stelt.
  • Helpt jou om die ultieme waarneming in beeld te brengen en is altijd te vinden voor een gezellige babbel.
 

Miguel is altijd bezig met de mensen die hij begeleidt. Hij heeft een ongelooflijke natuurkennis en kan goed lachen en verhalen vertellen. Topman!

Ludo en Nancy, deelnemers reis Finland en Noorwegen in 2018

Ik wil graag de inzet, expertise en toewijding van Miguel benadrukken. Hij is zonder twijfel een van de meest getalenteerde vogelkijkers en reisbegeleiders waar ik ooit mee heb gereisd. Zelfs als gewone deelnemer op onze reis, ontpopte hij zich als een natuurlijke reisleider. Hij helpt anderen om vogelsoorten te spotten, toont iedereen vogels door zijn telescoop, bespreekt het dagprogramma met de groep en zoveel meer.

Bogi, gids Mongoliëreis 2019

Langs deze weg merci voor de begeleiding van de reis. Het was zalig om door je scope te mogen meegenieten van de vogels in beeld. Heel fijne herinneringen aan het vinden en op naam brengen van de vogels, de randanimatie en grappen, de serieuze gesprekken, etc … in de ‘Westvloamsche landcruiser’.

Johan, deelnemer Ethiopiëreis 2018

Op reis met begeleider Miguel