Begeleider

Karl Van Ginderdeuren

Begeleider Karl Van Ginderdeuren is een atypisch natuurfotograaf en plaatst kwaliteit resoluut boven kwantiteit. Karl studeerde samen biologie met STARLING-oprichter Billy en staat bekend om zijn boeiende en straffe verhalen. Hij is een fervent zoogdierenspotter en één van de weinige Belgen met verschillende Europese lynxen op zijn palmares!

Als zoon van een ‘woudloper’, was natuur bij Karl dagelijkse kost. Als kind ervaarde hij alles wat je kan zien, horen, voelen en ruiken. Zo ontwikkelde hij een sterke voorliefde voor moeilijk waar te nemen zoogdieren. Later kwam de fotografie waarvan de technische kant hem sterk prikkelde.

Van vleermuizen tot vissen

Het besluipen van wildlife, met de telelens op de rug, maakte gaandeweg plaats voor highspeed-fotografie, met de Nikon in de hand. Niet in het minst dankzij zijn vriendschap met onze gids Pieter-Jan D’hondt! De twee zaten samen in de jeugdbeweging, en weten elkaar al vele jaren warm te maken voor elk volgend project. Bijvoorbeeld voor vleermuizen, muizen en ander klein gespuis dat niemand ooit zag.

Na zijn universitaire studies bleef Karl actief als onderzoeker en schreef een doctoraat over vissen in de zuidelijke Noordzee en het zoöplankton waarmee ze zich voeden. Vele weken op zee deden wat met hem. Het leverde uiteindelijk een grote mariene beeldbank op, met vaak zeldzame beelden van pelagische soorten en landschappen.

Veelzijdigheid troef

Begeleider Karl Van Ginderdeuren gidste natuur- en fotografiereizen in Europa, Azië en beide poolgebieden, is een tweevoudig winnaar van de Argus-fotowedstrijd en deed freelance werk voor drie televisieprogramma’s rond dieren. Echte multitalenten, onze STARLING-gidsen!

38 jaar
Karl Van Ginderdeuren
Ervaren natuurfotograaf en -gids met ruime ecologische kennis
  • Overnachtte ooit op 5000 meter hoogte in de Himalaya.
  • Zat samen met de oprichter van STARLING op de uniefbanken om biologie te studeren en werd daarna Dr. in de Mariene Biologie.
  • Is bezeten door zoogdieren en weet er dan ook alles over.