Begeleider

Joachim Pintens

Joachim Pintens is onze jongste gids, maar daarom niet de minste. Hij was op zesjarige (!) leeftijd al volledig begeesterd door de natuur en trok ieder weekend het veld in op zoek naar vogels. Bijna dagelijks bladerde hij door gidsen, luisterde hij naar vogelgeluiden op CD en tekende hij complete vogelboeken na. Het vormde de basis van een gedegen kennis die hij over de jaren heen verder uitgebouwd heeft door talloze uren in de natuur door te brengen en zich onder te dompelen in de wereld van vogels.

Gepassioneerde vogelkijker, en meer…

Joachim is heel actief in België. Hij vond eerder al de tweede huisgierzwaluw, de vierde woestijntapuit en de dertiende kleine spotvogel voor ons land. Maar als je het hem vraagt, zijn de mooiste momenten juist die waarbij je ten volste geniet van de meest gewone soorten. Hij leert je kijken naar de pracht van de natuur en vertelt je vol passie over de soorten die je tegenkomt. Dat hoeft trouwens niet enkel over vogels te gaan. Want wanneer hij buitenkomt, kijkt hij overal rond naar alles wat groeit, ritselt en fladdert. Vooral voor nachtvlinders mag je hem altijd wakker maken!

Joachim is een echte duizendpoot die naast zijn studies al een resem interessante studentenjobs achter de kiezen heeft, zoals leden werven voor Natuurpunt, vegetatie karteren voor Universiteit Antwerpen, vogelgeluiden analyseren voor Universiteit Gent en vogels tellen voor het studiebureau Antea.

Al vele jaren is hij gepassioneerd door fotografie en tracht hij zijn waarnemingen zo treffend mogelijk te vereeuwigen. Hij houdt ook ontzettend van schrijven en post regelmatig berichten op Birding Belgium en de blog van Belgian Bird Alerts. Ook met tekengerief of zijn gitaar kan hij zich urenlang uitleven.

Jong geleerd

Sinds een paar jaar heeft hij de reismicrobe definitief te pakken. Zo trok hij recent nog in hartje winter naar Nationaal Park Bieszczady met vier oeraluilen en een topwaarneming van wolf als hoogtepunten. Voor een weekje vogels kijken draait hij eveneens zijn hand niet om. Een weekje Zuid-Frankrijk leverde bijzondere waarnemingen op zoals witbuikzandhoen, steenpatrijs, audouins meeuw, mediterraan stormvogeltje, potvissen, gewone vinvissen en een 50-tal dagvlindersoorten. Dat smaakt naar meer!

25 jaar
Joachim Pintens
Gepassioneerde vogelkijker met oog voor alles wat leeft en beweegt! Secuur in zijn omgang en werk.
  • Natuur is een levensstijl.
  • Houdt van natuur dichtbij huis. Verkende afgelopen jaren stap per stap Europa.
  • Heel gedreven, secuur in zijn omgang, zorgzaam en een sterk empathisch vermogen.

Op reis met begeleider Joachim