Begeleider

Brecht De Meulenaer

Begeleider Brecht De Meulenaer huppelde als kind al met een verrekijker rond en kwam al snel in de JNM (Jeugdbond voor Natuur & Milieu) terecht, waar zijn passie voor natuur verder aangewakkerd werd.

Libellen, zoogdieren, dagvlinders en nachtvlinders trokken, naast vogels, zijn aandacht. Biologie studeren leek een logisch vervolg. Na een tijdje werken aan de Universiteit van Gent, maar ook bij enkele onderzoeksinstellingen (onder andere Max Planck), besloot Brecht meer tijd te spenderen aan zijn passie: (het gidsen van) reizen.

Gletsjergids en globetrotter

Meer nog dan op zoek te gaan naar waarnemingen in de gekende gebieden, houdt Brecht van avontuur. Onbetreden paden verkennen in de poolgebieden of de Russische wouden? Graag! Dat doet hij niet alleen als geprezen STARLING-gids, maar ook als gletsjergids in IJsland (Icelandic Mountainguides) en voor Polar Experience. Zijn doel? Reizigers een onvergetelijk avontuur bezorgen, met de nodige aandacht voor veiligheid.

Begeleider Brecht De Meulenaer woonde lange tijd in Georgië, Zweden en IJsland. Tussendoor reisde hij regelmatig naar Afrika, Rusland, Mongolië en Groenland. Kortom: een heel bereisde en ervaren natuurgids!

39 jaar
Brecht De Meulenaer
Meertalige gids met grote allround natuurkennis
  • Gidst liefst in de wildernis en bezorgt deelnemers zo onvergetelijke momenten.
  • Woonde een tijd in Georgië, Zweden en IJsland.
  • Spreekt onder meer Russisch.

Brecht was erg hulpvaardig en deelde graag zijn expertise over de streek, flora en fauna. Dankzij hem konden we de narwals bewonderen.

S'Jegers Fons
deelnemer expeditie Groenland 2017

Op reis met begeleider Brecht