Begeleider

Bart Heirweg

Begeleider Bart Heirweg was als kind al vaker buiten dan binnen. Op die manier ontwikkelde hij een diepe interesse en liefde voor natuur en alles wat ermee te maken heeft. Jarenlang was hij een fervente vogelkijker en zo zette hij zijn eerste stappen in de fotografie, een hobby die al gauw een verslavende passie werd.

In 2011 gaf Bart zijn IT-job op en ging hij fulltime aan de slag als natuur- en landschapsfotograaf. Nu vind je hem steevast met de camera in de hand, maar de verrekijker is nooit veraf. Een fotoworkshop of -reis met Bart is dus altijd ook een echte natuurreis, gevuld met weetjes over de landschappen, planten en insecten die voor zijn lens verschijnen.

Professioneel landschapsfotograaf

Als fulltime landschaps- en natuurfotograaf (en geliefd natuurfotografiegids) werkt Bart onder meer voor ngo’s, overheden, toeristische diensten, interieurarchitecten, reclamebureaus en fototijdschriften. Daarnaast geeft hij lezingen en organiseert hij workshops en fotoreizen voor beginnende en gevorderde fotografen in binnen- en buitenland. Hij verloor zijn hart aan de Vlaamse Ardennen, maar reist ook graag de wereld rond op zoek naar nieuwe plekjes en plaatjes.

Als fine art fotograaf verkoopt Bart beelden aan particulieren en (inter)nationale pers. In 2013 publiceerde hij, in samenwerking met Uitgeverij Lannoo, zijn eerste boek ‘Silent Fields – Getuigplekken uit Wereldoorlog I’. In 2016 volgde het boek ‘De heuvels van de Ronde’, waar Bart zijn eigen streek, de Vlaamse Ardennen, voorstelt aan de hand van zijn typerende, schitterende landschapsfoto’s en interviews met enkele bekende wielerkenners. In 2017 werd hij benoemd tot Nikon Ambassadeur voor België.

Sfeer en gezelligheid

Doorheen de jaren ontwikkelde Bart een herkenbare stijl, met een uitgesproken gevoel voor licht en sfeer. De wekker staat altijd vroeg, want hij houdt van het ontwaken van de natuur voor zonsopgang. Liefst met een beetje mist. Ook tijdens workshops en reizen mag je bij Bart rekenen op maximale sfeer en gezelligheid. Want naast een overdosis kennis en tips, krijgen deelnemers bij deze landschapsfotograaf ook altijd een stevige portie humor en plezier mee. Wees dus gewaarschuwd: wie één keer met Bart mee reist, wil opnieuw met hem mee!

Fotoworkshops

Een fotografiereis met begeleider Bart Heirweg? Dat is altijd een echte workshop. Je leert ongetwijfeld heel wat bij over de streek en natuur, maar fotografie komt op de eerste plaats. Na zo’n intensieve fotoreis keer je gegarandeerd terug met heel wat inspiratie én een getraind oog!

42 jaar
Bart Heirweg
Professioneel natuurfotograaf, gespecialiseerd in landschapsfotografie
  • Krijgt het warm van arctische landschappen, sneeuw en ijs.
  • Is Nikon Ambassadeur voor België en leeft voor fotografie en reizen.
  • Houdt enorm van sfeervolle mistbeelden.

Bart Heirweg stond altijd klaar om tips te geven, te antwoorden op vragen, gemaakte foto’s op die locatie te bekijken en bij te sturen. Hij is een sociaal persoon die de groep goed aanvoelt, waarbij ik mij alvast op mijn gemak voel. Hij laat ons ook duidelijk voelen dat hij de reis zo goed mogelijk probeert te maken en deelt zijn kennis en inzichten zonder iets achter te houden.

Peter
deelnemer fotoworkshop Cairngorms, Schotland 2018

De reis was goed georganiseerd. Ik ben heel tevreden én heb veel geleerd. Uitstekende 1-op-1 begeleiding door Bart, die alle tijd nam en heel veel uitleg gaf.

Eduard
deelnemer fotografieworkshop Toscane, Italië 2018

Competent, gedreven, empathisch en met de nodige dosis humor.

Bart
deelnemer fotografieworkshop Lofoten, Noorwegen 2018

Bart Heirweg is één van de beste natuur- en landschapsfotografen van België. Ik vind hem zeer inspirerend. Verder vind ik het ontzettend fijn dat hij zelf naar je toe komt en kijkt en overlegt waar je mee bezig bent. De één heeft voldoende inspiratie om direct aan de slag te gaan en de ander heeft even een duwtje in de rug nodig om te beginnen. In mijn beleving was voor iedereen voldoende ruimte om zijn of haar vragen te stellen of om even begeleid te worden.

Jody
deelnemer fotografieworkshop Provence, Frankrijk 2016

Op reis met begeleider Bart