Begeleider

Luc Van Assche

Dagvlinders, sprinkhanen, libellen, vogels, zoogdieren, planten, amfibieën… Al van jongs af aan was begeleider Luc Van Assche gepassioneerd door natuur en ecologie. Daardoor bouwde hij door de jaren heen een ruime kennis op. Hij maakte van zijn passie zijn beroep, en werd natuurbeheerder bij het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). 

Door zijn brede kijk op de natuur, boeit ook ecologie en de werking van ecosystemen Luc mateloos. Dit vertaalde zich in een uiteenlopende vrijetijdsbesteding rond natuurbeheer bij de JNM en Natuurpunt. Later kon hij deze interesse verzilveren in zijn job als beheerder van bossen en natuurgebieden bij het ANB. Luc is dan ook de ideale reisgids voor ecologische trips.

Natuur in Europa

De natuur van Europa heeft het hart van Luc veroverd. Die interesse werd nog versterkt door een stage van 6 maanden die hij in het Biebrza National Park liep in 2000 en 2001. Naast zijn professionele loopbaan spendeert Luc ook heel wat van zijn vrije tijd in de natuur. Jaarlijks trekt hij op vakantie in Europa om de geheimen van de natuur verder te ontdekken.

Luc begeleidde voor het ANB enkele studiereizen en in 2005 gidste hij ook een Tierra-reis naar Noordoost-Polen. Reizen begeleiden doet hij met gedrevenheid en enthousiasme, en hij voorziet daarbij de reizigers graag van degelijke terreinkennis en een stevige portie ecologische inzicht.

Kortom: wie reist met begeleider Luc Van Assche mag rekenen op een boeiende en leerrijke ervaring!

55 jaar
Luc Van Assche
Natuurbeheerder bij ANB met een bijzondere passie voor de Poolse natuur.
  • Gepassioneerd natuurbeheerder met een ruime kennis van natuur en ecologie.
  • Door zijn brede kijk op de natuur en zijn job bij ANB is Luc de ideale reisgids voor ecologische trips.
  • Reist jaarlijks naar Polen om zijn kennis verder bij te schaven en de evoluties in het veld te volgen en heeft daardoor een uitgebreide kennis van de nationale parken.

Een aardige man met een grote kennis van het gebied dat we bezochten.

Jorien
Deelneemster natuurreis Polen 2018

Luc is een heel erg goede gids. Hij heeft een degelijke inhoudelijke kennis van het gebied en diverse natuurthema’s, is organisatorisch sterk en in staat om te improviseren waar nodig.

P. Venema
Deelnemer natuurreis Polen 2018

Op reis met begeleider Luc