Begeleider

Jan Wellekens

Begeleider Jan Wellekens is al van heel jonge leeftijd gepassioneerd door de natuur. Tijdens z’n tienerjaren werd hij gebeten door het vogels kijken en na een glansrijke vijf jaar als scoutsleider raakte hij definitief betrokken bij de natuur. Vrijwilliger, beheerder en bestuurder van Natuurpunt Oost-Brabant: Jan was het allemaal.

Met meer dan 25 jaar engagement in de natuur- en milieusector op de teller, vraag je je af wanneer Jan nog tijd had om te reizen. Toch is zijn lijstje met bestemmingen ellenlang. Vooral zijn Afrika-reizen naar Tanzania, Kenia en Zuid-Afrika bleven hem bij. Maar hij trok doorheen de jaren ook naar onder meer Spanje, Roemenië, Polen, Bulgarije, Schotland, Zweden, Georgië, Israël, Zuid-Afrika, Mexico en Brazilië.

Een hart voor natuur én cultuur

Sinds 2007 organiseert Jan jaarlijks één à twee reizen voor de vogelwerkgroep van Natuurpunt Oost-Brabant. Die trips leidden hem onder meer naar Nederland, Extremadura, Gibraltar, Coto Donana, Falsterbo, Bulgarije, Lesbos, Donau-delta, Lac Du Der en Cap Griz Nez. Als reisbegeleider slaagt hij er telkens in om iedereen tevreden te stellen. Niet alleen op vlak van goede waarnemingen: ook een stevige portie cultuur staat steevast op Jans programma. Uiteraard hoort ‘een terrasje doen’ of een uitgebreide picknick daar bij! Echte levensgenieters, dat geldt voor begeleider Jan Wellekens én voor al onze STARLING-gidsen!

65 jaar
Jan Wellekens
Ervaren natuurreisgids met een passie voor vogels en een heel brede natuur- en cultuurkennis
  • Zet zich al 25 jaar in voor de natuur- en milieusector.
  • Is een sociale begeleider die tot het uiterste gaat voor zijn medereizigers.
  • Is een echte kenner van vogels, zoogdieren, grote insecten, plantengemeenschappen, amfibieën en reptielen. Maar ook van politiek, geschiedenis en hedendaagse muziek!

Ik ken Jan al langer en ga graag met hem mee op reis. Zijn kennis van de natuurgebieden was van onschatbare waarde voor deze succesvolle trip.

Erwin
deelnemer natuurreis Extremadura, Spanje

Ik ben zeer tevreden over de manier waarop Jan deze reis heeft begeleid: hij is een aangename mens, vlot in de omgang, attent, goedlachs, gul en plichtsbewust.

Chris
deelneemster natuurreis Kazachstan 2018

Op reis met begeleider Jan