Begeleider

Glenn Vermeersch

Wat voor Glenn Vermeersch begon met ‘gewoon’ vogels kijken, mondde uit in fanatiek soorten spotten én ze vanuit alle hoeken fotograferen. Vaak verscholen in zelfgebouwde fotografiehutten. Glenn’s legendarische kennis van de ecologie van vogels in Europa en daarbuiten zorgt ervoor dat jij tijdens je natuurreis de ene waarneming na de andere afvinkt.

Al ruim 30 jaar draait het leven van Glenn rond vogels: fanatiek vogels kijken, inventariseren, monitoren, ringen, trektellen … en sinds 2006 al even gepassioneerd fotograferen. In eigen land – vooral op z’n geliefde Kalmthoutse Heide en Klein Schietveld – of in het (verre) buitenland? Zolang er een perfect gepositioneerde schuilhut te vinden is, trekt deze natuurgids ernaartoe.

Vogelfotografie vanuit de zelfgebouwde schuilhut

Glenn noemt fotografiehutten onmisbare instrumenten om de natuurlijke gedragingen van vogels te kunnen waarnemen. En die bouwt hij ook zelf, wanneer hij terreinen op natuurlijke wijze inricht zodat je er beter aan vogel- en natuurfotografie kan doen. Relatief kleine ingrepen op zo’n terrein kunnen de habitat van een veelheid aan soorten verbeteren, en daar zet deze vogelgids zich graag voor in.

49 jaar
Glenn Vermeersch
Vogelspecialist met jarenlange fotografie-ervaring
  • Strooit onophoudelijk met kennis over vogels.
  • 20 jaar ervaring als natuurfotograaf.
  • Heel diepgaande kennis van vogels, ecologie, verspreiding, herkenning, ...
  • Fan van schuilhutten, die hij ook zelf bouwt en verhuurt!

Vanuit schuilhutten krijg je natuurlijke gedragingen van vogels te zien die je zonder nooit zou waarnemen.

Glenn Vermeersch
Begeleider STARLING natuur- en fotografiereizen

Op reis met begeleider Glenn