Begeleider

Een onverwachte reismicrobe

David Dhaen kreeg de reismicrobe te pakken toen hij op z’n 29ste besloot om zijn leven een nieuwe wending te geven. Hij liet z’n boeltje achter in België en vertrok voor anderhalf jaar. De wereld in. Hij reisde door Zuidoost-Azië, Australië, India en Nepal. En hij doorkruiste het Afrikaanse continent van noord naar zuid.

David kwam terug thuis met een immense hoeveelheid indrukken en belevenissen in z’n hoofd en rugzak. Wat als hij dat allemaal zou kunnen vastleggen op foto? Benieuwd naar de mogelijkheden van fotografie, kocht hij een tweedehands dlsr-camera en leerde ermee werken. Het betekende de start van een compleet nieuw avontuur.

Opnieuw op weg, mét camera

Hij startte een nieuwe reis en legde voortaan zijn impressies vast op de gevoelige plaat. Vanuit Ushuaia reisde David per bus, boot, huurwagen of al liftend doorheen Noord-Amerika, tot in Alaska.

Na deze trip was David niet meer te stoppen. Een nieuw reisproject bracht hem vanuit Europa over land, via de oude zijderoute, doorheen Iran en de ‘stan’-landen, over de winterse steppen van Mongolië, via Korea helemaal tot in Japan.

Onderweg had hij maar één doel: de natuurlijke schoonheid van de wereld vastleggen op camera. Gaandeweg ontwikkelde hij een bijzondere interesse voor het fotograferen van afgelegen volkeren en bevolkingsgroepen met specifieke culturele gebruiken. Hij beseft ten volle hoe kostbaar ze zijn en dat sommige groepen misschien niet lang meer zullen bestaan zoals ze nu zijn.

“Onze tijd op deze planeet is beperkt, dus dan kan je hem maar beter doordacht spenderen.”

David Dhaen

David reisde intussen naar 113 landen, waarvan hij de meeste 2 tot 5 keer opnieuw bezocht.

Internationale erkenning

De foto’s van David passeerden niet onopgemerkt. Magazines uit de hele wereld contacteerden hem om zijn foto’s te mogen publiceren. Met namen als National Geographic en Time Magazine op zijn palmares mag David zich gerust een gespecialiseerde reisfotograaf noemen.

En die kennis, zijn aanpak en zijn technieken geeft hij nu ook met plezier door aan gepassioneerde fotografen. Leer jij ook graag van dit goudhaantje van de reisfotografie? Check dan zeker de reizen met David Dhaen als reisbegeleider.

42 jaar
David Dhaen
reisfotografie, portretfotografie