Reizen met de trein

Reizen met de trein raakte jarenlang op het achterplan, omdat vliegen alsmaar goedkoper werd. Ondertussen is de kentering ingezet. Zeker natuurliefhebbers laten liever geen grotere ecologische voetafdruk afdruk achter dan nodig, en dus kiezen ze vaker voor minder verre bestemmingen, die bovendien met de trein bereikbaar zijn.

Ook bij STARLING reizen bieden we vandaag meer reizen in Europa aan en kijken we daarvoor steeds vaker naar de trein als transportmiddel. Low impact-reizen op ecologisch gebied, zonder ook maar iets in te boeten aan impactvolle belevenissen en waarnemingen.

Met de trein op reis naar de natuur in Frankrijk

Terwijl je met de trein naar je Europese bestemming reist, kom je moeiteloos in de juiste sfeer. Je reis begint zodra je opstapt: al sporend kun je uitgebreid genieten van de landschappen die je doorkruist, je hebt meer bewegingsvrijheid dan op een vliegtuig en hoeft niet op de weg te letten zoals wanneer je met de auto bent.

Wist je dat je met de hogesnelheidstrein in 5 uur naar Zuid-Frankrijk reist? Zo snel lukt het met de auto nooit! Zelfs met het vliegtuig doe je er langer over, als je de wachttijden op de luchthaven meerekent. En dan negeren we nog het feit dat vliegen voor zo’n korte afstand niet bepaald verantwoord is …

De verbluffende natuurrijkdom van de Camargue ontdek je met STARLING reizen dus per trein. We hebben zelfs twee opties voor jou: een reis die focust op vogels kijken in een van de beste vogelgebieden van Frankrijk, of eentje waarop je als natuurfotograaf indrukwekkende beelden maakt van de wilde Camarguepaarden en de grootste kolonie flamingo’s van Europa, in de Rhônedelta.

Natuurreis met de nachttrein naar Oostenrijk

Sinds kort doorkruisen er weer nachttreinen Europa. Bij STARLING zijn we fan van deze manier van reizen: ‘s avonds stap je op in Brussel, ‘s morgens ontwaak je in het centrum van Wenen. De hoofdstad van Oostenrijk, inderdaad. Want ook midden in die stad valt een wonderlijk stukje natuur te ontdekken. Op het Zentralfriedhof – een begraafplaats – leeft verrassend veel wildlife, waaronder de bedreigde Europese hamster.

Treinreis naar Bulgarije: natuurgebieden van Bükk en Hortobagy

Samen met Natuurpunt reizen we met de trein naar de indrukwekkende natuur van Bulgarije. We sporen vanuit Brussel naar de hoofdstad Boedapest om van daaruit de uitgestrekte steppen, de poesta en het nationaal park van Hortobagy te doorkruisen. Een klimaatvriendelijke reis naar een topbestemming voor vogelkijkers en natuurliefhebbers, waarmee je bovendien Natuurpunt vzw steunt.

 

Goesting gekregen om met de trein op natuurreis te gaan? Surf, of liever spoor, gerust rond in het reisaanbod hieronder!