6 dagen | 05 mrt 2019 - 10 mrt 2019

Wolvenreis naar Duitsland: in het spoor van Naya i.s.m. Welkom Wolf
In samenwerking met Landschap vzw

Ben je benieuwd waar de Belgische wolvin Naya vandaan komt? We volgen haar voetspoor en gaan op stap in de streek waar ze werd geboren. Een lokale wolvenkenner neemt ons mee in het territorium van de wolven, en natuurlijk hopen we ze te zien te krijgen! Deze reis organiseren we in samenwerking met natuurvereniging Landschap vzw, de organisatie achter Welkom wolf.

In de voetsporen van Naya

Wat maakt de komst van wolvin Naya zo bijzonder? Uiteraard het feit dat het meer dan 100 jaar geleden is dat de laatste wolf in België werd gezien. Maar zeker ook de halsband die Naya lang heeft gedragen. Dankzij de GPS-tracker konden specialisten elke beweging volgen. We weten dus exact via welke route en aan welk tempo ze vanuit Duitsland, dwars door Nederland naar Leopoldsburg liep.

Waar wolven thuis zijn

Vijf dagen lang verblijven we in de streek in Duitsland waar Naya vandaan komt, we gaan mee op gegidste wandelingen met één van de onderzoekers die meewerkt aan de monitoring van de Duitse wolvenroedels. We leren onder andere hoe we wolvensporen en -uitwerpselen herkennen in het veld en hopen misschien wel een glimp op te vangen van één van Naya’s familieleden.

Onze lokale gids geeft ons heel wat interessante informatie over hoe ze er hier in slagen om na 150 jaar zonder wolven toch in harmonie met deze toppredator samen te leven. We gaan op bezoek bij een schapenhoeder om in de praktijk te zien hoe het allemaal werkt.

Wanneer de nacht valt hebben we ook nog een presentatie in petto met een lezing over de comeback van de wolf in Europa. Kortom, een razend boeiende informatieve natuurvijfdaagse voor iedereen die meer over wolven wil weten.

Wat maakt deze wolventrip naar Duitsland zo bijzonder?

 • We gaan naar het gebied waar de Belgische wolvin Naya vandaan komt. We rijden als het ware in haar voetsporen en stoppen op de belangrijkste sleutelplaatsen onderweg.
 • We logeren in een ecologische B&B met excellente maaltijden.
 • De hele trip mogen we mee met een lokale wolvenonderzoeker die ons alles leert over de Duitse wolvenpopulatie.

We organiseren deze trip in samenwerking met Landschap vzw

Is deze wolvenreis naar Duitsland iets voor jou?

 • Je bent (figuurlijk) gebeten door wolven en alles wat ermee te maken heeft en wil zien hoe mens en wolf harmonisch met elkaar kunnen samenleven.
 • Je bent benieuwd naar de route die Naya heeft afgelegd en naar haar geboorteplaats. Je hoopt om een wolf in het wild te spotten.
 • Je hebt zin om je onder te dompelen in een heus wolvenbad: welke sporen laten ze na, hoe herken je een prooi, welke keuzes maken ze, … Je wil het allemaal meemaken, zien en leren.
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Comfort
Basis
Luxe
Conditie
Basis
Sportief
Fotografie-gehalte
Natuur-gehalte
Boek nu

Wat ga je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek het reisprogramma

05/03
Rit naar Duitsland, de route van Naya

05/03 we rijden vanuit België / Nederland naar Duitsland. We houden regelmatig halt op belangrijke plaatsen waar wolvin Naya rivieren overzwom of snelwegen overstak.

Lees meer Lees minder
06/03 - 09/03 
Wolvenstage in wolventerritorium

Een wolvenkenner neemt ons elke dag mee op wandelingen door de streek. We komen alles te weten over het gedrag van de wolf en over hoe mens en dier hier in harmonie leren samen leven. We brengen een bezoek aan een herder om met eigen ogen te zien hoe je schapen veilig kan houden.

Lees meer Lees minder
10/03
En weer terug...

Terugrit naar België/Nederland

 

Lees meer Lees minder
Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen.

Accommodatie

We logeren voor onze wolventrip in een klimaatneutrale ecoherberg midden in het wolvengebied in Duitsland. We smullen er dagelijks van een heerlijk biologisch buffet.

Transport

We rijden met een comfortabele minibus naar Duitsland. De opstapplaatsen worden zo handig mogelijk bepaald aan de hand van van de woonplaats van de deelnemers.

Klimaat en kledij

Voorzie voldoende warme en waterdichte kleding (werk met laagjes). Stevige stapschoenen die waterdicht zijn, zijn ook een must. Regen en sneeuw zijn geen uitzondering, dus een warme muts, sjaal en handschoenen zijn geen overbodige luxe.

6 dagen | 05 mrt 2019 - 10 mrt 2019

Wolvenreis naar Duitsland: in het spoor van Naya i.s.m. Welkom Wolf
In samenwerking met Landschap vzw

Reizigers: Min 12 - Max 16
Inbegrepen
 • alle drinkwater
 • alle excursies en toegangstickets voor parken
 • alle maaltijden
 • alle overnachtingen
 • enthousiaste begeleiding door natuurgids
 • fooien voor lokale medewerkers (horeca, hotels,...)
 • gespecialiseerde lokale gidsen
 • transport vanuit België/Nederland en ter plaatse
 • verzekering garantiefonds
Niet inbegrepen
 • alcoholische en frisdranken
 • persoonlijke uitgaven
 • reisbijstandsverzekering en annulatieverzekering (kan je boeken via ons)
Kenmerken
Categorieën
groepsreis
Voertaal
Nederlands
Opties
Eénpersoonskamer
+ 150 euro
1075 euro
Prijs per persoon
Boek nu

Meer informatie nodig?

Stel je vraag!

Vul je gegevens in

Jouw vraag