Gegarandeerd
6 dagen | 22 feb 2022 - 27 feb 2022

Wolvenreis naar Duitsland: in het spoor van Naya, Noëlla en August
In samenwerking met Landschap vzw

Benieuwd waar de ‘Belgische’ wolven Naya (rip), August en Noëlla vandaan komen? Tijdens deze wolvenreis treden we in hun sporen en gaan we op stap in hun geboortestreek. Een lokale wolvenkenner neemt ons mee in het territorium van de wolven die er op dit moment leven. Met wat geluk laten ze zich zien! Deze reis organiseren we in samenwerking met natuurvereniging Landschap vzw.

Wolvenreis in de voetsporen van Naya, August en Noëlla

Wat maakte de komst van wolven Naya (intussen gedood), August en Noëlla zo bijzonder? Uiteraard het feit dat het meer dan een eeuw geleden was dat de wolf in België werd gezien. Maar zeker ook de halsband die Naya lang heeft gedragen. Dankzij de GPS-tracker konden specialisten elke beweging volgen. We weten dus exact via welke route en aan welk tempo ze vanuit Duitsland, dwars door Nederland, naar Leopoldsburg liep.

Waar wolven thuis zijn

Vijf dagen lang verblijven we in Duitsland in de streek waar Naya, Noëlla en August vandaan kwamen. We gaan mee op gegidste wandelingen met een van de onderzoekers die meewerkt aan de monitoring van de Duitse wolvenroedels. We leren tijdens deze wolvenreis onder andere hoe we wolvensporen en -uitwerpselen herkennen in het veld en hopen een glimp op te vangen van de familieleden van Naya, Noëlla of August.

Onze lokale gids vertelt ons hoe de bevolking, na 150 jaar zonder wolven, toch in harmonie kan leven met deze toppredator. We gaan op bezoek bij een schapenhoeder, die ons toont hoe je schapen veilig kan houden.

Wanneer de nacht valt, hebben we een presentatie in petto, onder meer over de comeback van de wolf in Europa. Kortom, een razend boeiende en informatieve natuurvijfdaagse voor iedereen die meer over wolven wil weten.

Wat maakt deze wolvenreis naar Duitsland zo bijzonder?

 • We gaan naar het gebied waar de 'Belgische' wolven Naya, Noëlla en August vandaan kwamen. We rijden als het ware in hun voetsporen en stoppen op de belangrijkste plaatsen onderweg.
 • We logeren in een ecologische B&B met excellente maaltijden.
 • De hele trip stappen we mee met een lokale wolvenexpert die ons alles leert over de Duitse wolvenpopulatie.
STARLING groepsreizen
Natuurreizen
Landschap vzw
Ecologisch reizen
Zoogdierenreizen
Vogelreizen

We organiseren deze wolvenreis in samenwerking met Landschap vzw

Is deze wolvenreis naar Duitsland iets voor jou?

 • Je bent (figuurlijk) gebeten door wolven en alles wat ermee te maken heeft en wil zien hoe mens en wolf harmonisch met elkaar kunnen samenleven.
 • Je bent benieuwd naar de geboorteplaats van Naya, Noëlla en August en naar de route die ze afgelegd hebben.
 • Je hoopt om een wolf in het wild te spotten.
 • Je hebt zin om je onder te dompelen in een echt wolvenbad: welke sporen laten ze na, hoe herken je een prooi, welke keuzes maken ze … Je wil het allemaal meemaken, zien en leren.
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Comfort
Basis
Luxe
Conditie
Basis
Sportief
Fotografiegehalte
Natuurgehalte
Boek nu

Wat ga je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek het reisprogramma

Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van transport (vluchturen, treinuren, ...), het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen.
22/02
Rit naar Duitsland, de route van Naya, Noëlla en August

We rijden vanuit België/Nederland naar Duitsland. We houden regelmatig halt op belangrijke plaatsen waar wolven Naya, Noëlla en August rivieren overzwommen of snelwegen overstaken.

23/02 - 26/02 
Wolvenstage in wolventerritorium

Een wolvenkenner neemt ons elke dag mee op wandelingen door de streek. We komen alles te weten over het gedrag van de wolf en over hoe mens en dier hier in harmonie samenleven. We brengen een bezoek aan een herder om met eigen ogen te zien hoe je schapen veilig kan houden.

27/02
En weer terug ...

Terugrit naar België/Nederland

Klik op de tabs
voor meer info

Accommodatie

We logeren voor onze wolventrip in een ecologische herberg, midden in het Duitse wolvengebied. We smullen er dagelijks van een heerlijk biologisch buffet.

Transport

We rijden met een comfortabele minibus naar Duitsland. De opstapplaatsen worden zo efficiënt mogelijk bepaald aan de hand van de woonplaats van de deelnemers.

Klimaat en kledij

Voorzie voldoende warme en waterdichte kleding (werk met laagjes). Stevige, waterdichte stapschoenen zijn een must. We kunnen ook regen en sneeuw verwachten, dus een warme muts, sjaal en handschoenen zijn geen overbodige luxe.

Gegarandeerd
6 dagen | 22 feb 2022 - 27 feb 2022

Wolvenreis naar Duitsland: in het spoor van Naya, Noëlla en August
In samenwerking met Landschap vzw

Reizigers: Min 6 - Ingeschreven 6 - Max 14
Gegarandeerd
Inbegrepen
 • alle drinkwater
 • alle excursies en toegangstickets voor parken
 • alle maaltijden
 • alle overnachtingen
 • enthousiaste begeleiding door natuurgids
 • fooien voor lokale medewerkers (horeca, hotels,...)
 • gespecialiseerde lokale gidsen
 • transport vanuit België/Nederland en ter plaatse
 • verzekering garantiefonds
Niet inbegrepen
 • alcoholische dranken en frisdranken
 • persoonlijke uitgaven
 • reisbijstandsverzekering en annulatieverzekering (kan je boeken via ons)
Kenmerken
Voertaal
Nederlands
Opties
Eénpersoonskamer
+ 210 euro per persoon
Reserveren vóór 31 december 2021
1375 euro
Prijs per persoon
Boek nu

Heb je nog een vraag?

Contacteer ons