Volzet
5 dagen | 24 apr 2019 - 28 apr 2019

Wolvenreis naar Duitsland: exclusieve stage II
In samenwerking met Landschap vzw

Samen met partnerorganisatie Landschap vzw, ook wel bekend van hun campagne Welkom wolf, mogen we exclusief op wolvenstage met gespecialiseerde onderzoekers. We gaan daarvoor naar het hart van het leefgebied van de wolven in Duitsland. Vanuit dit gebied verspreiden vele wolvenroedels zich doorheen West-Europa. In het kielzog van het team biologen leren we deze intrigerende dieren en hun leefgebied kennen.

Word jij een echte wolvenkenner?

We verblijven vijf dagen in een hotel midden in het territorium van wolven. Daar worden we tijdens deze wolvenstage ondergedompeld in het leven van de wolf. We mogen exclusief mee met biologen die dag in dag uit wolven onderzoeken. Daarom mag onze groep niet groter zijn dan 7 personen.

De wolvenexperten van deze stage zijn de enige professionelen in Europa die certificaten van ‘wolvenkenner’ mogen uitreiken. Ze nemen ons mee naar verschillende territoria van wolvenroedels, we zoeken wolvensporen en leren ze kennen en ‘lezen’. We ontdekken welke prooien een wolf najaagt en zien hoe de onderzoekers de wolven monitoren. Wie weet vinden we zelfs verse uitwerpselen, die zijn razend interessant voor DNA-analyse!

Tussendoor krijgen we boeiende lezingen en een filmavond over de meest recente ontwikkelingen in het wolvenbestand en over onze andere indrukwekkende Europese dierenwereld. We installeren cameravallen voor de nacht en checken de volgende dag het resultaat … Ons ultieme doel is misschien wel een wilde wolf spotten! Garanties bieden is onmogelijk, maar als er ergens een kans is om er eentje te zien, dan is dat hier.

Wat maakt deze wolvenstage naar Duitsland zo bijzonder?

  • Alles is inbegrepen van begin tot eind. Een wolven-all-in, dus!
  • We reizen met maximaal 7 (!) deelnemers. Persoonlijke deskundige begeleiding is gegarandeerd. Zeker in het leefgebied van wolven is zo'n kleine groep een absolute meerwaarde.
  • We gaan drie volle dagen op stap met wolvenexperts: biologen die dag in, dag uit de wolven en hun gedrag monitoren en bestuderen.

Maak kennis met je reisbegeleider

Frederik Thoelen is een grote fan van de Europese natuur en de wilde dieren die er leven. Dé geknipte persoon dus om je te begeleiden op je zoektocht naar wolven in onze eigen contreien!
Meer over Frederik
Benieuwd?
Waarom deze stage absoluut de moeite is
volgens reisbegeleider Frederik Thoelen

Wolven zijn en blijven mythische dieren. Via deze wolvenstage komen natuurliefhebbers op een toffe manier net dat tikkeltje dichter bij de wolf. We verkennen hier een omgeving die nog niet zo heel lang geleden in hetzelfde stadium zat als waar wij nu zitten. Een blik in de toekomst?

Is deze wolventrip naar Duitsland iets voor jou?

  • Je hebt interesse in natuur en wil graag alles weten over wolven.
  • Het spreekt je aan om met experten mee op stap te gaan en met eigen ogen te observeren hoe zij tewerk gaan om de wolven dagelijks te monitoren.
  • Je hebt een normale basisconditie en houdt ervan om te wandelen.
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Comfort
Basis
Luxe
Conditie
Basis
Sportief
Fotografie-gehalte
Natuur-gehalte
Geïnteresseerd? We houden je op de hoogte

Wat ga je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek het reisprogramma

24/04
Naar Duitsland!

We rijden vanuit België / Nederland met een minibus naar Dresden (inbegrepen in de prijs). De opstapplaatsen passen we aan volgens de inschrijvingen. Ook in Duitsland verplaatsen we ons met de minibus.

25/04 - 27/04
Wolvenstage!

Drie dagen lang volgen we biologen op hun dagelijkse routines. Die kunnen dag na dag afwijken, door het weer of het gedrag van de wolven. Alle activiteiten die we in de reisomschrijving opnoemen komen zeker aan bod. En verder? Go with the wolves’ flow!

28/04
Huiswaarts!

We rijden vandaag terug naar België / Nederland en zetten iedereen veilig af aan de vooraf afgesproken afstapplaats.

Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen.

Accommodatie

We logeren voor onze wolvenstage midden in het wolvengebied in Duitsland. Een gezellig driesterrenpension verzorgt onze kamers en maaltijden.

 

Transport

We rijden met de minibus naar Duitsland (inbegrepen in de prijs). De opstapplaatsen worden zo handig mogelijk bepaald aan de hand van de woonplaats van de deelnemers. Ook in Duitsland verplaatsen we ons met de minibus, al gaan we er natuurlijk ook heel vaak te voet op uit!

Klimaat en kledij

Voorzie voldoende warme (werk met laagjes) en waterdichte kleding. Stevige stapschoenen die waterdicht zijn, zijn ook een must. Regen en sneeuw zijn geen uitzondering, dus een warme muts, sjaal en handschoenen zijn geen overbodige luxe.

Volzet

Helaas, deze reis is volzet

Wil je volgende keer graag mee? Laat dan je e-mailadres achter. We sturen je als eerste een mailtje op het moment dat we dezelfde (of een heel gelijkaardige) reis organiseren.

Meer informatie nodig?

Stel je vraag!

Vul je gegevens in

Jouw vraag