7 dagen | 26 mei 2019 - 01 jun 2019

Vogelreis naar Polen: van Biebrza tot Bialowieza

In Polen vind je nog oerbossen en authentieke riviersystemen waar spectaculaire vogelsoorten broeden. Tijdens deze vogelreis naar Polen bezoeken we de twee beste gebieden: de vallei van de Biebrza-rivier en de oerbosgebieden van Bialowieza in Oost-Polen. We gaan op zoek naar de waterrietzanger, hazelhoen, witrugspecht, grijskopspecht, dwerguil, zeearend, schreeuw- en bastaardarend. En wie weet komen we ook wel een bever, eland of wisent tegen!

Terug in de tijd: de Biebrza-vlakte

De eerste helft van de vogelreis trekken we naar de Biebrza-rivier. Dit deel van Oost-Polen voelt aan alsof je de klok een eeuw terugdraait. Paard en kar, zeisende boeren en hooimijten bepalen het landschap. In de vallei van de Biebrza zelf zorgt modern (landbouw)beheer mee voor het behoud van de topnatuur.

Het grillige rivier- en moerassysteem van de Biebrza herbergt een rijk vogelleven, met onder meer de waterrietzanger, sperwergrasmus, buidelmees, witvleugelstern, witwangstern, zeearend, bastaardarend, roodmus en de grauwe klauwier. Op een avond gaan we met een fluisterboot de rivier op, met een grote kans om van dichtbij bevers te zien terwijl we genieten van een zingende snor en een krakende kwartelkoning.

Bialowieza: ongerept oerbos

Vervolgens verplaatsen we ons naar het tweede verbijf, midden in het oerbos van Bialowieza. Het ongerepte bos op de grens met Wit-Rusland is het oudste onverstoorde bos van Europa, en we vinden er veel bosvogels. Wat dacht je van dwerguil, zwarte ooievaarwitrugspechtgrijskopspechtmiddelste bonte spechthazelhoenpoelsnip, en veel meer? Misschien kruist er zelfs een wolf of wisent ons pad.

Wat maakt deze vogelreis naar Polen zo bijzonder?

 • We gaan naar het oudste ongerepte oerbos van Europa. Een legendarische plek voor natuur- en vogelliefhebbers.
 • Tijdens een tocht met een fluisterboot zien we misschien wel bevers!
 • De twee gebieden die we bezoeken zitten tot de nok met vol interessante vogels. De gids maakt je wegwijs!

Maak kennis met je reisbegeleider

Ignaas Robbe heeft een uitstekende kennis van vogels. Hij houdt bovendien van een gezellige babbel en is altijd wel te vinden voor een grap. Polen is één van Ignaas' favoriete bestemmingen. In de Biebrza en Bialowieza is hij goed thuis. Om in Bialowieza het 'strict reserve' in te gaan, worden we ook nog vergezeld door een extra lokale gids.
Meer over Ignaas
Benieuwd?
Het topmoment van de reis
volgens reisbegeleider Ignaas Robbe

Het is fantastisch om vogels te kijken in het prachtige, waterrijke landschap omheen de Biebrza-rivier. In het oerbos voel je je dan weer erg nietig. Prachtige plekken!

Is deze vogelreis naar Polen iets voor jou?

 • Je bent gek op natuur, maar toch vooral gefocust op vogels.
 • Je bent benieuwd hoe dit bij natuurliefhebbers bekende Oost-Poolse gebied eruit ziet en een vogelreis lijkt je de geknipte manier om goed kennis te maken.
 • Je hebt een normale fysieke conditie.
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Comfort
Basis
Luxe
Conditie
Basis
Sportief
Fotografie-gehalte
Natuur-gehalte
Boek nu

Wat ga je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek het reisprogramma

26/05
Vertrekdag: Brussel/Amsterdam - Warschau

Van Warschau rijde we meteen door naar Biebrza National Park.

Lees meer Lees minder
27/05 - 28/05
 Biebrza National Park

We verblijven twee dagen in het moerassige gebied rond de Biebrza-rivier: het Biebrza National Park. We maken een tocht met de fluisterboot en hebben kans om bevers te spotten.

Lees meer Lees minder
29/05 - 31/05
Naar Bialowieza

We rijden naar Bialowieza National Park, waar we we onder meer een excursie maken in het ‘strict reserve’ met een lokale gids. We bezoeken ook het meer bij Siemianowka.

Lees meer Lees minder
01/06
Terugreis: Bialowieza - Warschau - Brussel/Amsterdam

Helaas, de reis loopt op zijn einde. We genieten nog een laatste keer van grauwe klauwieren en geelgorzen voor we terug huiswaarts keren.

Lees meer Lees minder
Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen.

Accommodatie

Alle overnachtingen en maaltijden zijn van een goede kwaliteit. We overnachten telkens drie nachten in twee verschillende sfeervolle hotels vlakbij de gebieden waar we op excursie gaan. Het eten is lekker, divers en boordevol verse lokale ingrediënten en lekkernijen.

Transport

De vluchten van en naar Warschau zijn inbegrepen, je kan kiezen of je vliegt vanuit Brussel of Schiphol. Vertrek je liever op een andere luchthaven? Vermeld dat bij je inschrijving en wij bekijken wat mogelijk is.

We verplaatsen ons in Polen met een minibus over de goede wegen. Omdat we de groep bewust klein houden, heeft iedereen voldoende plaats onderweg.

Klimaat en kledij

In deze periode van het jaar kan het weer divers zijn. We zullen zowel zonnige warme dagen hebben als frisse natte dagen. In deze tijd van het jaar kunnen er op bepaalde plaatsen veel muggen aanwezig zijn. Aangepaste muggenkledij is geen overbodige luxe. Insectenspray kan eveneens helpen. Meer info volgt na inschrijving! Goede aangepaste kledij voor uiteenlopende omstandigheden is dus aangewezen. Een paraplu kan handig zijn.

Natuurfotografie

Dit is een echte natuur- en vogelreis en dus niet echt gericht op natuurfotografie. Toch is het een prachtig gebied voor mooie reisfotografie. Heb je dus een camera, breng die gerust mee.

7 dagen | 26 mei 2019 - 01 jun 2019

Vogelreis naar Polen: van Biebrza tot Bialowieza

Reizigers: Min 5 - Max 6
Inbegrepen
 • alle boottochten
 • alle drinkwater
 • alle excursies en toegangstickets voor parken
 • alle maaltijden
 • alle overnachtingen
 • alle transport ter plaatse
 • enthousiaste begeleiding door STARLING-natuurgids(en)
 • fooien voor lokale medewerkers (horeca, hotels,...)
 • gespecialiseerde lokale gidsen
 • internationale vliegtuigtickets en luchthaventaxen
 • verzekering garantiefonds
Niet inbegrepen
 • alcoholische en frisdranken
 • persoonlijke uitgaven
 • reisbijstandsverzekering en annulatieverzekering (kan je boeken via ons)
Kenmerken
Categorieën
groepsreis
Voertaal
Nederlands
Opties
Eénpersoonskamer
+ 210 euro
Reserveren vóór 15 maart 2019
1625 euro
Prijs per persoon
Boek nu

Meer informatie nodig?

Stel je vraag!

Vul je gegevens in

Jouw vraag