Boek je natuurreis op maat naar Polen bij STARLING
© Karl Vanginderdeuren
Onwaarschijnlijke foto van een wilde Euraziatische lynx in Polen. © Pieter-Jan D'hondt
Het is hier dat nog tal van soorten grote zoogdieren voorkomen... © Karl Vanginderdeuren
Een mysterieuze Wolf © STARLING reizen
Een beverdam. © Karl Vanginderdeuren
Tien minuten voor dit beeld werd genomen zag het gezelschap een wolf in dit Poolse Karpatenlandschap. © Karl Vanginderdeuren
Onwaarschijnlijk... een ontmoeting met een wilde Euraziatische lynx in Oost-Polen. © Pieter-Jan D'Hondt
Het betere kapwerk van de lokale bevers. © Karl Vanginderdeuren
Een panorama van de Karpaten in het landelijke Polen. Een bewonderenswaardig landschap dat uitgestrekte bossen combineert met prachtige weilanden. © Karl Vanginderdeuren
Fotograferen van een overwinterende kudde wisenten. © Karl Vanginderdeuren
Een panorama van het open winterlandschap. © Karl Vanginderdeuren
Een mistig zicht op de Poolse Karpaten. © Karl Vanginderdeuren
april - juli

Natuurreis op maat naar Polen: bizons en bruine beren

Beleef de prille, ontluikende lente in het grote beestenbos in Oost-Polen: Bieszczady National Park! Tijdens deze natuurreis op maat naar Polen verblijf je met je gezin of groepje vrienden op een idyllische plek waar iconische zoogdieren als wisenten, wolven, beren en lynxen je omringen. Nu de sneeuw smelt, herleeft het landschap en worden onze ‘doelsoorten’ actiever. De kans is reëel dat je deze soorten voor de lens, de telescoop of de kijker krijgt. Dit tijdens wandelingen, vanop uitkijkpunten én vanuit een exclusieve observatiehut.

Europese bizons en bruine beren van dichtbij

In de vroege ochtend en bij valavond kan je zelf op zoek naar wisenten op open grasvlaktes. In het Bieszczady National Park vind je namelijk de op een na grootste, nog in de vrije natuur levende, groep wisenten in de wereld. Vlakbij je vakantieverblijf staan er speciale kijktorens om deze hoefdieren op te wachten.

Misschien spotten we ook andere grote zoogdieren. Op een van de avonden maak je tijdens je reis op maat naar Polen gebruik van een observatiehut die toelaat het edelhert, everzwijn, de ree, vos, das en zelfs de wolf, bruine beer en lynx van dichtbij te observeren.

Indrukwekkende vogelsoorten én bevers

Begin april is een topperiode om lokale vogels te observeren: spechten (acht soorten), hazelhoenen en uilen (oehoe, dwerg-, ruigpoot- en oeraluil). Daarnaast keren de schreeuwarend en zwarte ooievaar als eerste zomergasten terug uit hun overwinteringsgebied.

Maar daar stopt het niet. Als je bij ons je natuurreis op maat naar Polen boekt, krijg je ook tips en locaties om het grensgebied met Oekraïne te verkennen. Dat is immers een toplocatie voor de wolf! We vertellen je waar je op zoek moet naar actieve bevers en in welke nestkasten welke bewoners zitten.

Wat maakt deze natuurreis op maat naar Polen zo bijzonder?

 • Je staat bijna zeker oog in oog met vier van de 'big five' van Europa: lynx, beer, wisent en wolf.
 • Je beleeft de oerbossen van dichtbij en geniet zorgeloos van topnatuur.
 • Je kan gebruik maken van exclusieve observatiehutten waar je geduldig de grote zoogdieren opwacht.
Wat vonden
Ernesto en Marjan
van de schuilhut in Polen?

Alles samen zijn we natuurlijk enorm blij en verrast over wat we allemaal te zien kregen, zo-dicht-bij! Dankzij STARLING konden we gemakkelijk de hut huren en werden we heel aangenaam onthaald door de contactpersonen ter plaatse, inclusief koffie en gebak!

Jan
ontmoette op één dag een wolf én lynx

LYNX! Een LYNX! Da’s een LYNX!’ De lynx blijft nog even zitten, kijkt onze richting uit, drukt zich tegen de grond en verplaatst zich richting de bosrand die grenst aan het weiland. Te gek voor woorden is de combinatie van dit topmoment met de jagende wolf eerder tijdens de ochtend. O-N-G-E-L-O-F-E-L-IJ-K! Spreekt voor zich dat, eens terug in het logement, er een glas geheven wordt op deze fenomenale dag in het veld! Magistraal!

Benieuwd?
Daarom moet jij ook naar Oost-Polen
volgens STARLING-gids Yves Adams

Oost-Polen is het ‘wilde westen’ van Europa. Nergens vind je zoveel wilde roofdieren als hier! De Europese lynx, bruine beer en wolf is er in mooie aantallen aanwezig. Alleen dit al maakt het enorm bijzonder om hier te wachten in een hut of rond te rijden.

Is deze natuurreis op maat naar Polen iets voor jou?

 • Je wil de oernatuur van dichtbij zien en ontdekt graag met je eigen groep de uitgestippelde hotspots van Bieszczady National Park.
 • Urenlang dat ene moment afwachten in de observatiehut schrikt je niet af.
 • Verkleumde handen en een rode neus houden je niet tegen om op zoek te gaan naar sporen in de sneeuw.
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Comfort
Basis
Luxe
Conditie
Basis
Sportief
Fotografiegehalte
Natuurgehalte
Vraag een reisvoorstel

Wat ga je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek het reisprogramma

DAG 1
aankomst Polen en rit naar Bieszczady
DAG 2 - DAG 5
Bieszczady

Deze dagen staan volledig in het teken van excursies rondom Bieszczady. Je verblijft in een blokhut en kan tijdens deze dagen gebruik maken van de schuilhut voor grote zoogdieren.

DAG 6
terug naar huis
Dit reisprogramma is indicatief en kan aangepast worden aan jouw wensen. Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen.

Accommodatie

Tijdens deze individuele reis verblijf je in een authentieke, uniek gelegen blokhut. Je kan zelfs vanuit de keuken wisenten zien grazen! Tijdens je verblijf kan je zelf koken als je dat wil. Er zijn ook verschillende restaurants in de buurt waar je heerlijke, lokale gerechten kunt eten.

Transport en vluchten

Transport wordt voorzien vanaf de luchthaven van aankomst. Je kan rekenen op een comfortabele huurwagen (incl. verzekeringen). Je kan ook met de eigen wagen tot daar rijden, waarbij wij de accommodatie, excursies en observatiehut vast leggen.

Klimaat en kledij

Polen heeft een gematigd voorjaar, al zijn frisse en koude dagen met regen niet uitgesloten. Bij regen is het natuurlijk mooi meegenomen dat we ons vooral in schuilhutten zullen bevinden. Ochtenden en avonden kunnen best nog fris zijn deze periode van het jaar. Goede, warme kledij voor uiteenlopende weersomstandigheden is noodzakelijk.

Stappenplan

1

Vraag een reisvoorstel

Je vindt dit een geweldige reis, en na wikken en wegen ben je (natuurlijk!) overtuigd. Je gaat ervoor en klikt op de ‘Vraag een reisvoorstel’-knop. Je vult je gegevens in, en verduidelijkt eventueel je wensen. Je kan aanduiden in welke periode je wil reizen, met hoeveel personen, wat je wel en niet via ons wil boeken, wat de voorkeur is voor kamerindeling, welk type vervoer je wil, gids inbegrepen of niet, etc.

2

We maken samen een reisplan

Binnen de vijf werkdagen nemen we contact op en stellen enkele bijkomende vragen. Zodra we een volledig beeld hebben van jouw wensen, werken we een ruwe dagindeling uit en geven een prijsindicatie. Als dat alles jou bevalt, gaan we samen verder aan de slag!

3

Je ontvangt de bestelbon

Op basis van het goedgekeurde reisvoorstel maken we een bestelbon op met alle reis- en betalingsdetails (voorschot, geschatte totaalbedrag en rekeningnummer). Stuur de bestelbon ondertekend terug en betaal je voorschot.

4

Afwerking van het finale reisplan

We passen de reis verder aan naar je wensen (als dat de kost van de reis zou beïnvloeden, dan passen we in overleg het saldo aan), boeken tickets, leggen alles vast. In deze stap wordt de finale reis vastgelegd.

5

Briefing

Ongeveer drie weken (21 dagen) voor de vertrekdatum ontvang je alle praktische informatie over de reis.
 Vergeet niet om ten laatste 42 dagen voor vertrek het restbedrag van je reis te betalen.

6

Goede reis!

Pak je koffers en geniet van een geweldige reis!

april - juli

Natuurreis op maat naar Polen: bizons en bruine beren

Hier wordt een indicatie weergegeven van wat inbegrepen wordt in de richtprijs. Bij reizen op maat wordt dit in onderling overleg aangepast en vastgelegd, naar de wensen van de deelnemers.

Inbegrepen
 • alle drinkwater
 • alle excursies en toegangstickets voor parken
 • alle overnachtingen
 • alle transport ter plaatse
 • toegang tot schuilhutten/fotohutten
 • verzekering garantiefonds
Niet inbegrepen
 • lunches en avondmalen
 • alcoholische dranken en frisdranken
 • extra overnachtingen
 • fooien voor lokale medewerkers (horeca, hotels,...)
 • internationale vluchten en luchthaventaxen
 • persoonlijke uitgaven
 • reisbijstandsverzekering en annulatieverzekering (kan je boeken via ons)
Kenmerken
Categorieën
Individuele reis, selfdrive
Voertaal
Engels
Vanaf
1395 euro
Prijs per persoon
Vraag een reisvoorstel

Meer informatie nodig?

Stel je vraag!

Vul je gegevens in

Jouw vraag