Uitgesteld
8 dagen | 09 jun 2019 - 16 jun 2019

Natuurreis naar Estland: gevarieerde natuur, zalige landschappen

In Estland is er nog veel ongeschonden natuur. We genieten er van de bijzondere veengebieden, dichte taigawouden, uitgestrekte moerassen en bloemenrijke hooilanden. Op deze natuurreis naar Estland focussen we vooral op broedvogels en flora. Toch speuren we ook naar zoogdieren en komen dagvlinders en libellen aan bod. Kortom, een heel gevarieerde natuurreis voor elke natuurliefhebber!

Ongerepte topnatuur

Estland is een onbekende bestemming voor de meeste reizigers. Toch is dit een pareltje voor wie graag in Europa rondreist en van natuur houdt. Je kan Estland nog het best omschrijven als een mix van Scandinavië (Finland, Zweden) en Oost-Europa (Polen, Wit-Rusland …). Het land is voor ongeveer de helft bedekt met bos en de bevolkingsdichtheid is er één van de laagste van Europa. Twee ingrediënten die garantie bieden op véél intacte natuur.

We spotten tijdens deze natuurreis naar Estland spectaculaire vogels zoals roodmus, witrugspecht, grauwe klauwier, struikrietzanger, kwartelkoning, zeearend, drieteenspecht en hazelhoen. Talloze vlinders en libellen vliegen ons om de oren, met onder andere dwergjuffer en Oostelijke witsnuitlibel. Ook aan bijzondere flora ontbreekt het niet. Denk maar aan vrouwenschoentje, rozenkransje en rood bosvogeltje. Tijdens deze reis geniet je niet alleen van de natuur, we genieten ook volop van de lokale cultuur. We zien overal nog kleinschalige landbouw (idyllische taferelen, waar een hard leven achter schuil gaat). Dankzij die oude landbouwtechnieken en veldstructuren nemen wij droomsoorten waar.

Als kers op de taart hebben we nog iets extra in petto: we overnachten een hele nacht (de zon gaat hier toch amper onder) in een berenhut! We speuren naar zoogdieren en maken een grote kans om de bruine beer te zien. En ook wasbeerhonden komen regelmatig voor de hut naar voedsel zoeken.

Wat maakt deze natuurreis naar Estland zo bijzonder?

  • Je beleeft hier een fantastische cultuurmix van Scandinavië en Oost-Europa.
  • We brengen een nacht door in een berenschuilhut en maken een avondlijke beverboottocht.
  • De natuur in Estland is ronduit fantastisch, en dat voor een Europees land.

Maak kennis met je reisbegeleider

Guido Rappé is een bioloog met een heel brede interesse en kennis. Hij is gespecialiseerd in alles wat groeit, bloeit en leeft in het kustgebied. Tijdens deze reis vormt hij een team met een lokale Estse gids met enorme kennis van de lokale planten. Een topteam dus, dat garant staat voor een zalige natuurreis naar Estland.
Meer over Guido
Benieuwd?
Zo is deze natuurreis naar Estland
volgens deelneemster Kim

Zowel de Belgische als Estse gids hadden heel veel kennis en maakten er een geslaagde reis van. De accommodaties waren zeer goed, de maaltijden heerlijk, zowel ’s morgens als ’s avonds. De trajecten met het busje waren niet te lang en regelmatig stopten we eventjes voor een kleine wandeling als de gids het een mooie plaats vond. Mijn verwachtingen over deze reis zijn overtroffen door alles wat we hebben gezien.

Is deze natuurreis naar Estland iets voor jou?

  • Hou je van natuurbeleving in al haar aspecten? Geniet je graag van fantastische landschappen, gevuld met zalige soorten?
  • Heb je een normale basisconditie om in de prachtige natuur van Estland te wandelen?
  • Kijk je er naar uit om bij te leren over het relatief onbekende Baltische land, een nacht in een berenschuilhut door te brengen en een laatavondboottocht te maken om bevers te spotten?
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Comfort
Basis
Luxe
Conditie
Basis
Sportief
Fotografie-gehalte
Natuur-gehalte
Geïnteresseerd? We houden je op de hoogte

Wat ga je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek het reisprogramma

09/06
Vertrekdag: Brussel/Amsterdam - Tallinn

Ochtendvlucht Brussel of Amsterdam (naar keuze) naar Tallinn – rit en ferry naar Saaremaa.

10/06
Viidumäe, Vilsandi & Kogula

We verkennen Viidumäe, Vilsandi & Kogula.

11/06
Sõrve schiereiland en het vasteland in

Sõrve schiereiland, ferry naar vasteland, naar Haapsalu.

12/06
Matsalu National Park en beverboottocht

Matsalu National Park, Laelatu en avondlijke beverboottocht :).

 

13/06
Naar Puise schiereiland

Leidissoo, Põõsaspea & Puise schiereiland.

14/06
Noordoosten en berenkijkhut

Marimetsa moeras, naar het Noordoosten van Estland. We brengen de nacht door in de berenkijkhut: spannend!!

 

15/06
Alutaguse bossen

We rusten uit na onze nacht in de berenhut, ontbijten laat en gaan tegen de namiddag op stap in de Alutaguse bossen.

 

16/06
Historisch Tallinn & terug huiswaarts: Tallinn - Brussel/Amsterdam

ochtendexcursie, rit terug naar Tallinn, rondleiding door historisch centrum Tallinn.

We nemen een avondvlucht terug van Tallinn naar Brussel of Amsterdam (naar keuze).

 

Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen.

Accommodatie

De accommodatie is van goede kwaliteit. We verblijven op comfortabele en gezellige plaatsen in hotels en hutjes met een private uitrusting voor de groep.

Op de voorlaatste avond overnachten we in een berenschuilhut. In de hut zijn basic stapelbedden om even te slapen en een toilet voorzien. Wie voor de berenhut kiest, mag ’s nachts de hut niet verlaten. Voor deze nacht is sowieso ook voor iedereen een hotelkamer automatisch inbegrepen om bagage achter te laten, voor verfrissing/sanitair en om de volgende ochtend eventueel nog wat te slapen of rusten na de nacht in de hut. De kost van de hut is 120 euro per persoon, inbegrepen in de totaalprijs van de reis.

Wie deze nacht in de berenhut liever overslaat, krijgt een korting van 120 euro. Noteer dit bij ‘opmerkingen’ als je de reis boekt!

Transport

We verplaatsen ons met een comfortabele minibus. Het wandelen tijdens de reis is makkelijk: we maken korte wandelingen en rijden met ons busje overal naartoe.

Er is een laatavondboottocht naar bevers inbegrepen. Tijdens die tocht zullen we ook avondeten.

De internationale vluchten zijn inbegrepen in de prijs, deelnemers kunnen kiezen om te vliegen vanuit Brussel (Zaventem) of Amsterdam (Schiphol). We zorgen dat alle deelnemers ongeveer gelijktijdig aankomen. Hierdoor kunnen we niet telkens met rechtstreekse vluchten werken. Wie enkel rechtstreekse vluchten wil, kan dat aanvragen, mits de meerkost van een extra overnachting.

Klimaat en kledij

De meest noordelijke Baltische staat Estland is gelegen aan de Finse Golf en de Oostzee. Het klimaat kan je kenmerken als een gematigd zeeklimaat. In de zomermaanden is het in het binnenland vaak warmer dan in kustplaatsen zoals Tallinn. Het weer is er tijdens zomermaanden vaak aangenaam. Je voorziet het best toch kleren voor uiteenlopende weersomstandigheden.

Uitgesteld

Deze reis is uitgesteld

Wil je graag als eerste een mailtje krijgen als we een nieuwe datum prikken? Laat dan zeker je mailadres achter.

Meer informatie nodig?

Stel je vraag!

Vul je gegevens in

Jouw vraag