9 dagen | 03 jul 2019 - 11 jul 2019

Natuurreis naar de Azoren: dolfijnen en walvissen

Deze natuurreis naar de Azoren is de ideale vakantie voor wie natuurbeleving of fotografie wil combineren met voldoende vrije tijd. De vele walvissen en dolfijnen die in de wateren rond deze archipel leven, leveren gegarandeerd kippenvelmomenten op. De trip naar de Azoren is perfect toegankelijk voor jong en oud. Geen stipjes aan de horizon of vluchtige waarnemingen, maar een hoogstaande en kwalitatieve belevenis voor iedere deelnemer. Een fantastische manier om deze Portugese eilandengroep te beleven!

→ OM DE CHARTERS TE GARANDEREN IS TIJDIG INSCHRIJVEN NOODZAKELIJK. HOE VROEGER JE INSCHRIJFT, HOE BETAALBAARDER DE VLIEGTICKETS (NIET INBEGREPEN)!

Onvergetelijke natuur- en fotografiereis op de Azoren

De rode draad door deze trip zijn zeezoogdieren. Hoe? We varen 4 verschillende dagen op zee en komen gegarandeerd in aanraking met extreem dichte waarnemingen van verschillende soorten dolfijnen en walvissen. In totaal maken we kans op een 10-tal soorten in 1 week tijd! Gestreepte en gewone dolfijnen, tuimelaars, Atlantische vlekdolfijnen en potvis worden in deze periode bijna dagelijks gezien. Daarnaast zien we grampers, grienden en met wat geluk spitssnuitdolfijnen (gewone en Gervais), noordelijke butskop en Noordse vinvis voor de lekkerbekken. En wie weet duiken terug zwaardwalvissen op voor onze boot! Voor deze reis charteren we de boot voor 4 excursies waardoor we altijd zelf beslissen wat onze wensen zijn!

Gevarieerde vakantie

De week wordt flexibel ingevuld afhankelijk van het weer. De trip omvat 5 excursies op zee tenzij de weersomstandigheden dit echt niet toelaten. Daarnaast zijn alle maaltijden, toegang tot het walvismuseum en alle excursies en wandelingen inbegrepen. Bijkomend kunnen er nog grottenwandelingen of duiksessies worden gedaan. Als er voldoende interesse is, organiseren we graag speciale vogelkijktochten. Relaxen, wandelen of sporten, het kan allemaal op deze natuurreis!

Wat maakt deze natuurreis naar de Azoren zo bijzonder?

 • Je ziet gegarandeerd en van dichtbij (tot wel 10 soorten) walvissen en dolfijnen.
 • Je beleeft de unieke natuur van de Azoren op een ontspannen manier.
 • Je maakt zee-excursies met een privé-gecharterde boot: maximale vrijheid en flexibiliteit!

Maak kennis met je reisbegeleider

STARLING-gids Diederik D'Hert maakte deze succesvolle reis naar de Azoren al verschillende keren! Hij is vertrouwd met de lokale natuur en helpt je om de ultieme zomervakantie te beleven. Diederik zorgt ervoor dat je als deelnemer zoveel mogelijk ziet en beleeft, zonder in te boeten aan plezier en ontspanning. Want naast een fervente natuurspotter is Diederik ook een echte levensgenieter, die houdt van een heerlijke maaltijd, een prachtig uitzicht én een frisse pint!
Meer over Diederik
Benieuwd?
Het topmoment van de vorige Azoren-reis
volgens reisbegeleider Billy Herman

Op de laatste dag waren we vastberaden het maximum uit onze zodiaktocht te halen. Plots sloeg onze kapitein alarm: ‘RECHTVOOR!’. 2 gigantische rugvinnen sneden de golven aan flarden. Iedereen wist het meteen, een warme rilling ging door ons lijf: orka’s! We konden onze ogen niet geloven. Na enkele malen mooi de typische zwaarden te zien, drong het tot ons door. Euforische kreten en gejuich alom. Uniek om dit op deze manier in select STARLING-gezelschap te ervaren. Uiteindelijk kwamen de dieren vlakbij, van rechts naar links, onder de boot, enz. Een ongeziene climax van een heel geslaagde zeezoogdierenreis!

Is deze natuurreis naar de Azoren iets voor jou?

 • Je wil op een ontspannen manier reizen: natuurbeleving én genieten.
 • Je bent flexibel ingesteld en vindt het meer dan oké dat het programma afgestemd wordt op de weersomstandigheden en interesses van de groep.
 • Je hebt een basisconditie en houdt van wandelen en varen.
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Comfort
Basis
Luxe
Conditie
Basis
Sportief
Fotografie-gehalte
Natuur-gehalte
Boek nu

Wat ga je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek het reisprogramma

03/07
Heenreis Brussel/Amsterdam - Pico (vluchten niet inbegrepen)

Vluchten zitten niet inbegrepen in de prijs maar kunnen wel via ons geboekt worden.

04/07 - 09/07
Zeezoogdieren spotten op de Azoren

In de prijs zitten 4 bootexcursies inbegrepen:

 • 3 halve dagen
 • 1 volle dag

Daarnaast worden allerlei excursies georganiseerd met de focus op algemene natuurbeleving (fauna en de unieke endemische flora) en lichte cultuurbeleving. Het programma is flexibel en afhankelijk van de weersomstandigheden.

10/07
Terugreis Pico - Brussel/Amsterdam (vluchten niet inbegrepen)

Voor de terugreis is er een tussenstop (overnachting) gepland in Lissabon. Deze overnachting en vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs.

11/07
Terug thuis

We landen terug in Brussel/Amsterdam met een fantastische reeks natuurbelevenissen op ons netvlies gebrand. Dat wordt lang nagenieten!

Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen.

Accommodatie

Alle overnachtingen en maaltijden zijn van een standaard tot goede kwaliteit. We overnachten in een guesthouse en de maaltijden worden genuttigd op wandelafstand in een lokaal restaurant. Het restaurant hecht belang aan lokale producten en/of bio-producten.

Transport

We verplaatsen ons op het eiland met een minibus, op goede wegen. Excursies op zee gebeuren met een comfortabele RIB (luxe zodiak). De RIB wordt enkel voor onze groep gecharterd, wat ons alle vrijheid geeft.

Vluchten zitten niet inbegrepen in de prijs, maar kunnen wel via ons geboekt worden. Van zodra er voldoende deelnemers zijn, gaan we op zoek naar de meest gepaste en economische oplossing. Omdat de prijzen erg variabel zijn, zitten ze niet inbegrepen in het totaalpakket. Prijzen van de vluchten variëren tussen de 300 en 800 euro.

OM DE CHARTERS TE GARANDEREN IS TIJDIG INSCHRIJVEN NOODZAKELIJK. HOE SNELLER JE INSCHRIJFT, HOE BETAALBAARDER DE VLUCHTEN (EXCLUSIEF).

Klimaat en kledij

In deze periode van het jaar is het mooi, zonnig en warm weer op de Azoren. Het kan echter altijd gebeuren dat het eens bewolkt, fris en regenachtig is. Goede aangepaste kledij voor uiteenlopende omstandigheden is dus aangewezen. Voor op zee is water- en winddichte kledij aangewezen.

Wandelen en natuurstudie

Het wandelen is over het algemeen gemakkelijk tot heel gemakkelijk. Deze actieve reis is toegankelijk voor iedereen en ieder gezin met een gezonde interesse voor natuur. Ervaring is niet noodzakelijk. De reis bevat wel enkele sportieve boottochten.

Fotografie

Tijdens deze reis zijn er goede mogelijkheden voor fotografie. De dichte waarnemingen leveren gegarandeerd leuke plaatjes op, maar de reis staat nog altijd vooral in het teken van natuurbeleving!

9 dagen | 03 jul 2019 - 11 jul 2019

Natuurreis naar de Azoren: dolfijnen en walvissen

Reizigers: Min 8 - Max 11
Inbegrepen
03 jul 2019 - 10 jul 2019
 • alle boottochten
 • alle drinkwater
 • alle excursies en toegangstickets voor parken
 • alle maaltijden
 • alle overnachtingen
 • alle transport ter plaatse
 • enthousiaste begeleiding door STARLING-natuurgids(en)
 • gespecialiseerde lokale gidsen
 • verzekering garantiefonds
Niet inbegrepen
 
 • alcoholische en frisdranken
 • extra overnachtingen
 • fooien voor lokale medewerkers (horeca, hotels,...)
 • internationale vluchten en luchthaventaxen
 • overnachting in Lissabon op 10 juli
 • persoonlijke uitgaven
 • reisbijstandsverzekering en annulatieverzekering (kan je boeken via ons)
Kenmerken
Categorieën
groepsreis
Voertaal
Nederlands
Opties
Eénpersoonskamer
+ 165 euro
Reserveren vóór 28 februari 2019
1430 euro
Prijs per persoon
Boek nu

Meer informatie nodig?

Stel je vraag!

Vul je gegevens in

Jouw vraag