Volzet
16 dagen | 02 mrt 2019 - 17 mrt 2019

Natuurreis naar India: op zoek naar de grote wilde katten

India heeft alles in huis om een schitterende en unieke natuurreis te beleven. Cultuur, heerlijk eten en extreem aantrekkelijke natuur. Onze rondreis brengt een gezonde mix van deze troeven, maar is ook meer dan dat … Dé sterren van deze reis zijn grote katten. De combinatie van Bengaalse tijger, Aziatische leeuw en luipaard is enkel tijdens deze reis realistisch. Maar ook de vogelrijkdom is hier enorm. Een once-in-a-life-time ervaring die je moet gedaan hebben!

→ OM DE BESTE PLAATSEN TE GARANDEREN IN DE PARKEN, IS TIJDIG INSCHRIJVEN NOODZAKELIJK. INFORMEER VIA ONS CONTACTFORMULIER INDIEN JE LATER DAN DEZE DATUM WENST IN TE SCHRIJVEN!

India: leeuwen, tijgers, luipaarden en veel meer

Het eerste deel van de reizen staat in teken van de tijger. We bezoeken Tadoba, Pench en Satpura en wanen ons in de wereld van The Junglebook… Ons doel is om de tijger goed waar te nemen in zijn natuurlijke leefomgeving. In deze parken maken we ook kans op het luipaard, wilde hond, lippenbeer, gaur, Barasingha hert en uiteraard apen zoals grijze langoeren en resusapen.

Daarna brengt deze natuurreis ons naar de regio Gujarat waar we in Gir en Little Rann op zoek gaan naar de Aziatisch leeuw en luipaard. Twee soorten die je ongetwijfeld kippenvel bezorgen. We zoeken in dit deel van India naar andere roofdieren zoals Indische wolf, moeraskat, gestreepte hyena en zien we andere mooie zoogdieren zoals sambar, Indische antilope, nilgai en axis hert.

Tijdens deze reis kijken we absoluut ook naar vogels en andere wonderen van de Indische natuur. We genieten elke safari opnieuw van wat de mooie gebieden ons voorschotelen. Deze reis is dan wel specifiek bedoeld om grote majestueuze katten in de vrije natuur te zien, maar dat betekent niet dat we niet genieten van safari’s ‘zonder katten’. Het wordt een onvergetelijk avontuur!

Wat maakt deze zoogdierreis naar India zo bijzonder

 • Dit is de enige reis waarop we de drie grote katachtigen tijger, Aziatische leeuw en luipaard op één trip te zien krijgen: kippenvel gegarandeerd!
 • De fantastische landschappen in de Nationale Parken met ongelooflijke vogelrijkdom maken deze reis op zich al onvergetelijk.
 • De kleurrijke Indische cultuur, het heerlijke lokale eten en de schitterende natuur vormen een zalige combinatie.

Maak kennis met je reisbegeleider

Dit wordt Bart De Keersmaecker die ondertussen zijn vierde reis naar India maakt. Het is vooral de prachtige Indische natuur die hem zo aantrekt: de Nationale Parken met grote zoogdieren en kleurrijke vogels. Dit is de enige plek op aarde waar je tijdens één reis tijger, Aziatische leeuw en luipaard (en nog veel meer) kan waarnemen en dit in een schitterend landschap.
Meer over Bart
Benieuwd?
Het topmoment van de reis
volgens reisbegeleider Bart De Keersmaecker

De twee Nationale Parken Tadoba en Satpura. In Tadoba krijgen we hopelijk schitterende waarnemingen van tijger, luipaard, lippenbeer, gaur en dhole (Aziatische wilde hond). Satpura biedt een prachtig heuvelachtig landschap met waarnemingen van lippenbeer, luipaard en het zeldzame vierhoornige antiloop (Chowshinga)!

Dit vonden
Patrick en Ilse
deelnemers aan de natuurreis naar India voor grote wilde katten in 2018

Het was een fantastische reis waarbij al onze verwachtingen ingelost zijn. De reis sloot perfect aan bij onze wensen. We hebben twee weken lekker gegeten, soms zelfs te veel :).

Is deze zoogdierreis naar India iets voor jou?

 • Je bent gek op natuur en op natuurreizen.
 • Je hebt een normale fysieke basisconditie.
 • Het idee alleen al om een wilde tijger, een Aziatische leeuw of een luipaard in het wild te ontmoeten, geeft je een kick.
 • Je bent nieuwsgierig naar de geuren en kleuren van het verre India.
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Comfort
Basis
Luxe
Conditie
Basis
Sportief
Fotografie-gehalte
Natuur-gehalte
Geïnteresseerd? We houden je op de hoogte

Wat ga je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek het reisprogramma

02/03
Brussel/Amsterdam - Delhi (vlucht niet inbegrepen)

Je vliegt vandaag naar Delhi in India. Deze vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, maar kunnen op aanvraag door Starling bijgeboekt worden.

Op deze reis krijg je als deelnemer de kans om zelf rustpauzes in te lassen. De tuinen van de comfortabele ecolodges zijn vaak kleine paradijsjes op zich en lenen zich prima voor korte wandelingen.

 

03/03
Aankomst in Delhi, kennismaking met Sultanpur

Na aankomst krijg je de mogelijkheid om wat uit te rusten. We maken een eerste excursie om vogels te kijken in Nationaal Park Sultanpur. (vogelexcursie)

04/03
Delhi - Nagpur & rit naar Tadoba

Vanuit Delhi nemen we een binnenlandse vlucht naar Nagpur. Van daaruit volgt een transfer naar Tadoba.

05/03 - 06-03
Tadoba National Park: welkom in Junglebook!

Twee dagen na elkaar maken we safari’s (4) door Tadoba National Park. We staan hopelijk oog in oog met de tijger.

07/03 - 08/03
Pench National Park

Ook in Pench National Park genieten we volop van het prachtige leefgebied van de tijger en maken we opnieuw verschillende safari’s (4).

09/03 - 10/03
Satpura National Park

We maken de transfer naar Satpura National Park en ontdekken er opnieuw een nieuwe omgeving. Hier maken we twee safari’s: één in de voormiddag en één in de namiddag. We vinden zo hopelijk het luipaard en maken we kans op de lippenbeer. Als afsluiter van de dag gaan we op nachtsafari met spotlights.

 

11/03
Satpura - Bhopal - Mumbai

’s Ochtends maken we nog een laatste safari in Satpura National Park, daarna volgt een transfer naar Bhopal om een binnenlandse vlucht naar Mumbai te maken.

 

12/03
Diu - Gir

We nemen een binnenlandse vlucht van Mumbai naar Diu. In de namiddag gaan we op safari in Gir.

 

13/03 
Aziatische leeuwen in Gir National Park

We maken een voor- en namiddagsafari om Aziatische leeuwen te zoeken.

14/03 - 16/03
Little Rann of Kutch

Na nog een voormiddag in Gir National Park, brengt ons busje ons naar Little Rann Of Kutch. Hier brengen we enkele dagen door en maken we in totaal 3 safari’s.

17/03 
... en huiswaarts! (vlucht niet inbegrepen) Delhi - Brussel/Amsterdam

Je vliegt vanuit Delhi terug naar Brussel of Amsterdam. Deze vluchten kun je boeken via Starling of op eigen kracht.

Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen.

Accommodatie en maaltijden

Alle overnachtingen en maaltijden zijn van uitstekende en comfortabele kwaliteit. Meestal overnachten we in gespecialiseerde wildlifelodges. Een greep uit de lodges: Hotel ShantiLion Safari CampRann RidersSvasara Jungle LodgeTuli Tiger Resort en Reni Pani Jungle Lodge.

Transport

We verplaatsen ons met een minibus op matig tot goede wegen. De afstand van de hotels naar de parken zijn zo klein mogelijk, zodat we zoveel mogelijk tijd in de natuur kunnen doorbrengen.

In de parken voorzien we gypsees (safari jeeps). We streven naar een maximaal comfort en garanderen voldoende ruimte met een maximale bezetting per gypsee van 3 deelnemers (waar er eigenlijk plaats is voor 5).

De internationale vluchten zijn voor deze reis niet inbegrepen in de prijs. Bij gegarandeerd vertrek gaan we op vraag van de deelnemers samen op zoek naar de beste of goedkoopste oplossing. Prijzen voor de vluchten variëren en liggen rond de 600 tot 800 euro.

Voor een efficiënte rondreis voorzien we verschillende binnenlandse vluchten, inbegrepen in de prijs. Volgende vluchten zitten in het reisschema:

 • 4 maart 2019: Delhi naar Nagpur
 • 11 maart 2019: Bhopal naar Mumbai
 • 12 maart 2019: Mumbai naar Diu
 • 16 maart 2019: Ahmedabad naar Delhi

Klimaat en kledij

In deze periode van het jaar is het over het algemeen mooi, zonnig en warm weer. ’s Avonds kan het wel flink afkoelen.

Zomerse kledij voor uiteenlopende omstandigheden is aan te raden, maar ook een warme fleece en handschoentjes komen goed van pas.

Een zomeronweer kan altijd plaatsvinden. Regenkledij is geen overbodige luxe.

Fotografie

Deze reis biedt uitstekende mogelijkheden voor fotografie. Let op: voor camera’s vragen Nationale Parken hier toeslagen. Dit bedrag verschilt sterk van park tot park en varieert van jaar tot jaar. Reken op ongeveer 150 euro camerafee voor de volledige reis.

Volzet

Helaas, deze reis is volzet

Wil je volgende keer graag mee? Laat dan je e-mailadres achter. We sturen je als eerste een mailtje op het moment dat we dezelfde (of een heel gelijkaardige) reis organiseren.

Meer informatie nodig?

Stel je vraag!

Vul je gegevens in

Jouw vraag