10 dagen | 07 nov 2021 - 16 nov 2021

Natuurreis naar Egypte: de woestijn als coach.

De Sahara in Egypte heeft met haar leegte en overweldigende stilte een magische uitwerking op ieder die zijn stappen in het zand achterlaat. Tijdens deze rasechte natuurreis met oog voor beleving, staat jezelf verbinden met de natuur centraal. Je volgt het ritme van de woestijn en laat je leiden door de bedoeïenen die ons op het juiste moment naar de mooiste en bijzonderste plekjes brengen. Verkenningstochten naar gebieden in de Egyptische woestijn, per kameel, te voet of per jeep staan op het programma.

Je beleeft deze reis samen met de lokale bevolking en je slaapt onder de indrukwekkende sterrenhemel. Iedere dag word je begeleid door oefeningen uit de natuurcoaching die je helpen je nog dieper te verbinden met dit exclusieve landschap. Niemand anders stoort ons hier: we zijn alleen in de natuur, samen met de bedoeïenen en de groep. Wist je dat verbinding met de puurheid van de natuur de kortste weg is naar jezelf?

De machtige Sahara van Egypte

De Sahara is de allergrootste woestijn in de wereld. De eindeloze zandvlaktes strekken zich uit over heel Noord-Afrika. In Egypte is de Westelijke woestijn uniek omdat dit relatief klein gebied zo’n verscheidenheid aan landschappen bevat. Je hebt Black Desert met zwarte bergen en White Desert met ongelofelijke, surrealistische witte rotsformaties. Daarnaast ligt de Western Desert met bewegende zandduinen, getekend door de wind en Crystal Mountain waar prachtige kristallen aan de oppervlakte komen door het over elkaar heen schuiven van de onderliggende aardkorsten. En uiteraard vind je er de groene oases, met hun palmbomen en heerlijk verfrissend water na uren van uitgestrekte vlakte.

De woestijn als coach

Genieten en ZIJN, in verbinding met jezelf en begeleid door de natuur. Dat is wat je komt beleven! De oefeningen worden verspreid over de dag en aangepast aan wat er zich aandient, zodat ze op een natuurlijke manier doorheen het programma vloeien. Ze worden afgestemd op je wensen en op het niveau van diepgang dat je wil komen beleven. Je maakt op verschillende manieren contact met de woestijn en staat stil bij wat dit met je doet. De nadruk ligt op het heel bewust aanwezig zijn, zowel op de plek waar je bent, als bij jezelf.

Ontspannen en tot rust komen op het ritme van de bedoeïenen

De locatie van deze natuurreis naar Egypte met als doel beleving werd niet zomaar gekozen. De woestijn helpt je goed te gronden, weg van alle beslommeringen en stress. Maar tegelijkertijd voel je er heel sterk de verbondenheid met het grotere geheel. De magische sfeer die de bedoeïenen uitstralen heeft z’n weerslag op je gemoed. Je hoeft daar helemaal niet je best te doen om in contact te komen met diepere lagen in jezelf, het gebeurt er gewoon. Het is bovenal vakantie, ook voor je trauma’s en blessures. Je doet daarom vooral oefeningen die je helpen om meer in je kracht te staan en voluit te genieten van het moment.

Je bent helemaal vrij om deel te nemen aan deze momenten van verstilling en verdieping. Het is voor ons belangrijk dat je deze reis helemaal jezelf kan en mag zijn. Genieten, plezier maken, samen zijn of juist even alleen in stilte… niets moet, alles kan. Het is jouw reis!

 

Wat maakt deze belevingsreis naar de Egyptische Sahara zo bijzonder?

 • Je proeft een volle week van het woestijnleven en wordt meegenomen in de tradities van de bedoeïenen.
 • Je verkent het dagelijks leven in de Bahariya oase en geniet van de liefdevolle gastvrijheid van de lokale bevolking. Je wandelt door de palmvelden, bezoekt de lokale boeren, helpt bij het bakken van traditionele broden, baadt in de warmwaterbronnen, barbecuet tussen de palmbomen…
 • Je verkent de verschillende landschappen van de westelijke woestijn, te voet, per kameel en per jeep.
 • Door een combinatie van natuurcoaching, meditatie en een vleugje sjamanisme voel je je dieper verbonden met de kracht van de woestijn en ervaar je meer bezieling en innerlijke rust. Je krijgt de kans om de woestijn en jezelf te verkennen via deze intuïtieve technieken.
 • Je geniet samen rond het kampvuur van vers gekookte maaltijden, traditionele thee en zelfgemaakte bedoeïenenmuziek.
 • In de oase overnacht je in een Eco Resort, in de woestijn onder de indrukwekkende sterrenhemel of in een tentje indien je dit wenst.
STARLING groepsreizen
Natuurreizen
Belevingsreizen
Natuurelementen

Maak kennis met je reisbegeleiders

Deze reis wordt praktisch georganiseerd en ter plaatse gecoördineerd door Usha Henning van Inside Nature. Ze is getrouwd met Ahmad die opgroeide in de Bahariya oase en vergroeid is met het woestijnleven. Ahmad, Usha en hun kinderen wonen nu in België, maar leefden daarvoor een paar jaar met hun gezin in de Bahariya oase. Usha spreekt Arabisch en heeft kennis en ervaring met de lokale gewoonten en gebruiken. Ze volgde een opleiding Natuurgeneeskunde en heeft in België een praktijk voor persoonlijke coaching, loopbaanbegeleiding en teamcoaching in de natuur. Ilse Geusens van Shizendo begeleidt de interacties tussen jezelf en de natuur.  Ze is ecopsychologe, een discipline die natuur en psychologie op een originele manier met elkaar verbindt. Ze is natuurcoach in hart en ziel, en integreert hierin haar psycho-energetische en sjamanistische vaardigheden. Ilse is sinds 10 jaar intensief bezig met natuurcoaching en begeleidt meerdaagse stages voor particulieren en professionals. Een ervaren en professioneel team van lokale bedoeïenen (woestijngidsen, chauffeurs en koks) staan in voor de praktische uitvoering ter plaatse. Ze zijn intens verbonden met de woestijn, “begrijpen” het ritme van de natuur als geen ander en voelen perfect wat ons te doen staat om er in harmonie te leven en te overleven. Ze stemmen het ritme van de activiteiten af op wat er zich aandient in de natuur en in de groep. Ze ondersteunen onze logistiek zodat we 100% van het moment kunnen genieten, diep verbonden met onszelf en in voeling met deze bijzondere natuur.
Enkele getuigenissen
... van een geslaagde Egypte reis

–  Ik voelde me in de woestijn helemaal in het nu en verbonden met de aarde en de natuur.

Enkele getuigenissen
... van een geslaagde Egypte reis

De reis heeft ons energie gegeven en inspiratie en we zijn helemaal weg van Egypte en wat dat land te bieden heeft aan cultuur, natuur en aan super gastvrije, vriendelijke mensen!

Enkele getuigenissen
... van een geslaagde Egypte reis

–    De reis voelde heel persoonlijk en afgestemd op de groep. De prachtige natuur, het slapen onder de sterrenhemel en wakker worden met de opkomende zon zullen me altijd bijblijven.

Is deze natuur- en belevingsreis naar Egypte iets voor jou?

 • Je houdt van de natuur en wilt proeven van het echte woestijn- en oaseleven
 • Je wilt je laten verrassen door de kracht en stilte van de woestijn.
 • Je geniet van contact met de lokale bevolking en de zorgzame gastvrijheid van de bedoeïenen.
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Comfort
Basis
Luxe
Conditie
Basis
Sportief
Fotografiegehalte
Natuurgehalte
Boek nu

Wat ga je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek het reisprogramma

Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van transport (vluchturen, treinuren, ...), het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen.
07/11
Brussel/Amsterdam - Caïro

Na aankomst in Caïro reizen we rechtstreeks vanaf het vliegveld naar de Bahariya oase, een rit van 4,5 uur door de woestijn. We overnachten in een comfortabel ecologisch resort.

08/11 - 09/11
Bahariya Oase - Pyramid Mountain - zoutmeer

We verkennen het oude dorp, de omliggende dadelpalmvelden, Pyramid Mountain en het zoutmeer. ’s Avonds bewonderen we de zonsondergang vanaf de English Mountain, met uitzicht over de oase en de mogelijkheid een bad te nemen in de warmwaterbronnen… En dat onder de sterrenhemel!

10/11
Black Desert

We laten de bewoonde wereld en de groene velden achter ons en vertrekken naar de woestijn. De eerste bijzondere plek waar we doorheen reizen is de Black Desert. Haar grote zwarte bergen en het gele woestijnzand bedekt met kleine stukjes zwarte lava, geven het landschap een merkwaardige zwarte gloed. Dit surrealistische landschap katapulteert je meteen in een heel andere wereld. De bedoeïenen dompelen ons onder in het echte woestijnleven en je bent actieve getuige van hun eenvoudige, traditionele levenswijze. Ze bouwen het basiskamp, koken op het kampvuur en zorgen dat we niets tekortkomen.

Overnachting onder de sterrenhemel of in een tentje.

11/11 - 13/11
White Desert

We trekken een dag al wandelend door de woestijn, een dag per kameel en een dag per jeep. Je proeft voluit van het woestijnleven en bezoekt een aantal hele bijzondere plekken, o.a.de surrealistische White Desert met haar wonderlijke sculpturen, de Western Desert met haar prachtige zandduinen, de enorme rotsen van Agabat en de krachtige kristallen van Crystal Mountain. We lunchen bij de magische bronnen Magic Spring of Green Eye en bezoeken de honderden jaren oude Acacia Tree.

14/11
Bahariya Oase

Na het ontbijt neem je afscheid van de woestijn en de kamelen, en reis je weer terug naar de Bahariya oase waar je weer langzaam contact maakt met de bewoonde wereld.

In de namiddag heb je vrije tijd. Je kan naar het dorp gaan, een wandeling maken, een boek lezen…

We creëren er samen een eindritueeltje rond het kampvuur om ons woestijnavontuur feestelijk af te ronden.

Overnachting in een mooi Eco Resort in de Bahariya oase

15/11
Caïro

Na het ontbijt reizen we terug naar Caïro. In de namiddag is er de mogelijkheid om Caïro wat te verkennen en de lokale markt te bezoeken. We dineren samen in het Al Azhar park.
Overnachting in een hotel in het centrum van Caïro.

16/11
Caïro - Brussel/Amsterdam

Deze Egypte reis komt op zijn einde. ’s Ochtends is de terugvlucht naar Brussel/Amsterdam.

Klik op de tabs
voor meer info

Accommodatie en ecologie

We verblijven bij voorkeur in ecologische hotels en resorts. De nachten in de woestijn slapen we onder duizenden sterren, maar voor wie wil zijn er ook tenten beschikbaar. Verder zijn er matjes,  slaapzakken en dekens beschikbaar.

We willen deze reis zo duurzaam mogelijk organiseren en los van de vliegreis proberen we zo bewust mogelijk en met diep respect om te gaan met onze omgeving en met de natuur. Zo komt het meeste voedsel zoveel mogelijk van onze eigen landerijen en in de woestijn laten we niets achter behalve onze voetsporen. In de oase verplaatsen we ons te voet en in de woestijn kozen we expliciet om het jeep-gebruik te beperken en ons een dag te voet en een dag per kameel te verplaatsen.

Hoewel de reizen avontuurlijk en ‘back to basic’ zijn omdat je in contact staat met de pure natuur, is de service uitmuntend! Ons professioneel en vriendelijk bedoeïenenteam staat altijd voor je klaar.

Transport en vluchten

Alle transport tijdens deze reis is op voorhand geregeld. We rijden rond in comfortabele minibusjes. De wegen in Egypte zijn van gemiddelde tot goede kwaliteit.

Van zodra we gegarandeerd vertrek bereiken, doen we een vluchtvoorstel. Je bent vrij om de vluchten via ons te boeken of op eigen kracht.

Deze reis is afgestemd op de aankomst en vertrektijden van Egypt Air. Dit zijn directe vluchten zonder overstap. We adviseren om je vlucht via Egypt Air te boeken, zodat we samen toekomen en vertrekken. Wil je met een andere maatschappij vliegen, dan kan dit maar stem de vluchten zeker met ons af.

Klimaat en kledij

In de woestijn zijn de verschillen in temperatuur tussen dag en nacht extremer dan in de stad. De gemiddelde temperaturen in november schommelen tussen 12°C ‘s nachts en 25°C overdag. Dit zijn ideale temperaturen om geen last te hebben van zon en hitte. ‘s Avonds houdt het kampvuur ons warm, maar omdat het flink kan afkoelen zijn warme kledij en een paar warme sokken geen overbodige luxe! We voorzien kampeermateriaal voor iedereen. Je bent uiteraard vrij om eigen kampeermateriaal (slaapzak) mee te nemen.

10 dagen | 07 nov 2021 - 16 nov 2021

Natuurreis naar Egypte: de woestijn als coach.

Reizigers: Min 6 - Max 9
Inbegrepen
 • alle drinkwater
 • alle excursies en toegangstickets voor parken
 • alle kampeermateriaal (tenten, slaapmateriaal, kookvuur, ...)
 • alle maaltijden
 • alle overnachtingen
 • alle transport ter plaatse
 • enthousiaste begeleiding door een natuurcoach en ecopsychologe
 • fooien voor lokale medewerkers (horeca, hotels,...)
 • gespecialiseerde lokale gidsen
 • verzekering garantiefonds
Niet inbegrepen
 • alcoholische dranken en frisdranken
 • fooien voor de bedoeïenen zijn niet inbegrepen, die voor lokale medewerkers (horeca, hotels) wel
 • internationale vluchten en luchthaventaxen
 • onkosten voor visum (indien van toepassing)
 • persoonlijke uitgaven
 • reisbijstandsverzekering en annulatieverzekering (kan je boeken via ons)
Kenmerken
Voertaal
Nederlands
Opties
Eénpersoonskamer
+ 110 euro per persoon
Reserveren vóór 1 september 2021
1850 euro
Prijs per persoon
Boek nu

Heb je nog een vraag?

Contacteer ons