15 dagen | 14 sep 2019 - 28 sep 2019

Natuurreis naar Canada: grizzly’s en walvissen op Vancouver Island

Hongerige grizzlyberen die tegendraadse zalmen proberen te vangen. Indrukwekkende orka’s spotten vanuit een boot waar alleen onze groep op zit. Stappen doorheen een groene kathedraal van massieve bomen. Op Vancouver Island maak je het allemaal mee. Dit grote eiland maakt deel uit van de Canadese provincie Brits-Columbia. Hier heerst een bijzonder mild klimaat. Al duizenden jaren is het eiland de thuisbasis van de oorspronkelijke bewonersstammen. Hun cultuur is volledig verweven met de natuurpracht die er heerst. Vancouver Island is een ruwe maar prachtige parel die je absoluut moet ontdekken.

British Columbia staat bekend voor zijn regenwouden, hoge bergtoppen en prachtige kustlijn aan de Pacifische Oceaan. In deze wildernis tref je nog grizzlyberenwolven en zelfs poema’s aan, al is de ene soort al makkelijker te spotten dan de andere.

De vele rotsige eilanden omheen Vancouver Island in de Pacifische Oceaan en de Salish Sea zijn de perfecte setting om orka’sgrijze walvissen en bultruggen te bewonderen.

We genieten tijdens deze natuurreis van kilometerslange stranden vol steltlopers, we ontdekken moerassen en estuaria waar bevers en rivierotters thuis zijn en we doorkruisen uitgestrekte bossen vol zangvogels die aan hun najaarstrek naar het zuiden zijn begonnen. We hebben hier ook zeker de kans om ‘kleinere’ zoogdieren te ontmoeten: minkRoosevelt eland en Vancouver Island marmot zijn enkele soorten uit de rijke waaier.

Een vleugje lokale cultuur

Vancouver Island was niet lang geleden nog bewoond door tientallen oorspronkelijke indianenstammen. Door de komst van de Europeanen kregen ze het hard te verduren. Gelukkig wisten ze hun rijke cultuur lokaal nog te behouden. Zo krijgen we op deze natuurreis de kans om ondergedompeld te worden in traditionele gebruiken en kunnen we de originele huizenhoge totempalen en een native begraafplaats met onze eigen ogen zien. De ‘first nations’ gidsen onze groep op een aantal boottochten om beren en walvissen te zoeken midden in één van de laatste authentieke wildernissen in de westerse wereld.

We eindigen de reis in het pittoreske Victoria, van waaruit we met de ferry langsheen de vele eilandjes in de Salish Sea slalommen richting de luchthaven van Vancouver.

De highlights van deze reis

 • We maken twee gegidste excursies van het hoogste niveau om grizzly's te zien en twee whalewatching-boottochten met gecharterde boten alleen voor onze groep.
 • Onze gids is een Vlaamse bioloog die in Victoria (Vancouver Island) woont en gepassioneerd is door grote zoogdieren.
 • We reizen bewust 15 dagen zodat we in alle rust en ten volle van Vancouver Island kunnen  genieten.

Maak kennis met je reisbegeleider

Iwan woont zelf in Canada en neemt ons met plezier mee naar de woeste natuurpracht die zijn nieuwe thuisland te bieden heeft. Jarenlang was Iwan actief als professioneel medewerker en vrijwilliger voor Natuurpunt. Hij heeft dan ook de nodige ervaring met het gidsen van groepen. Ondertussen kent hij alle mooiste plekjes zodat jij ten volle de lokale natuur kan beleven. Maak je klaar voor een ontspannen reis boordevol fijne belevenissen.
Meer over Iwan
Benieuwd?
Dit is het topmoment van de reis
volgens gids Iwan Lewylle

De grizzlyberen die krampachtig proberen zalmen te pakken te krijgen, zodat ze moddervet hun winterslaap kunnen aanvatten. Een indrukwekkende show!

Is deze reis iets voor jou?

 • Je hebt zin om te proeven van een héél bijzonder stukje Canada.
 • Een ontmoeting (op veilige afstand) met grizzlyberen en walvissen lijkt je wel iets. Ook het idee om onder een metersdikke Douglas spar te kunnen staan of zalmen te zien springen in een Canadese rivier doet je dromen.
 • Je hebt een normale conditie.
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Comfort
Basis
Luxe
Conditie
Basis
Sportief
Fotografie-gehalte
Natuur-gehalte
Boek nu

Wat ga je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek het reisprogramma

14/09
Vertrekdag! Amsterdam – Vancouver

We nemen een vlucht van Amsterdam naar Vancouver. Luchthavenvervoer op de as Gent-Antwerpen wordt door STARLING voorzien.

Lees meer Lees minder
15/09
Reuzenbomen, watervallen, zeevogels en (wie weet) een zwarte beer

We zien eeuwenoude reuzenbomen in Cathedral Grove, bewonderen de English Man Falls en spotten zeevogels in Tofino. Kans op zwarte beer!

Lees meer Lees minder
16/09
Pacific Rim National Park

Pacific Rim National Park: eindeloze stranden, rotsige eilanden en gematigd regenwoud. Zonsondergang vuurtoren Ucluelet.

Lees meer Lees minder
17/09
Walvissen spotten!

Vandaag maken we een walvissenboottocht in een boot die we hebben gecharterd voor onze groep. Op zoek naar grijze walvissen, Californische zeeleeuwen en zeeotters. We spotten een breed gamma aan zeevogels.

Lees meer Lees minder
18/09
Stroomopwaartse zalmen

We bewonderen de zalmentrek in omgeving Campbell River. We bezoeken Seal bay and Goose spit Courtenay.

Lees meer Lees minder
19/09
Naar het noorden

We bezoeken Telegraph Cove, gaan naar een walvissenmuseum en verplaatsen ons naar het noorden van het eiland. We nemen de ferry naar Cormorant Island.

Lees meer Lees minder
20/09
Boottocht en beren

Alert Bay boottocht naar Knight Inlet. Grizzly’s: begeleide excursie en hopelijk ook zwarte beren op onze tocht.

Lees meer Lees minder
21/09
Alert Bay Ecological Park

Alert Bay Ecological Park, Umista cultural museum en native begraafplaats. We maken nog een grizzly-excursie en wie weet spotten we ook walvissen.

Lees meer Lees minder
22/09
Zeezoogdieren zien!

Boottocht met orka, bultrug, witflankdolfijnen en Dalls bruinvis als potentiële bezienswaardigheden.

Lees meer Lees minder
23/09
Marmot-spotten

We verkennen de omgeving van Courtenay en gaan naar de Paradise Meadows: prachtige veengebieden waar we kans maken om de Vancouver Island Marmot te spotten!

Lees meer Lees minder
24/09
Het moeras in

We verkennen vandaag Cowichan Bay, een groot moerasgebied met rivierotters. Voor de zonsondergang trekken we naar Botanical Beach.

Lees meer Lees minder
25/09
Burlende elanden

We wandelen het Port Renfrew Juan de Fuca Trail en maken een avondwandeling voor burlende Roosevelt elanden.

Lees meer Lees minder
26/09
Witty's Lagoon en Victoria

Witty’s Lagoon (zangvogel en roofvogelmigratie en rivierotter) en stadsbezoek Victoria. Mogelijkheid voor excursie naar beverdam.

Lees meer Lees minder
27/09
Vogelreservaat en huiswaarts!

Ferry naar Vancouver en Reifel Sanctuary vogelreservaat.

Terugvlucht Vancouver – Amsterdam

 

Lees meer Lees minder
28/09
Terug thuis

Aankomst in Amsterdam en vervoer terug naar Antwerpen-Gent (inbegrepen).

Lees meer Lees minder
Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen.

Accommodatie

We logeren in comfortabele lodges, chalets en hotels, vaak met zwembad. De locaties van de hotels zijn vaak heel strategisch gelegen in functie van maximale natuurbeleving.

 

Transport

We verplaatsen ons met onze eigen huurwagens. We verkennen de natuur voornamelijk al wandelend. Af en toe nemen we een ferry en we gaan er ook op uit met een boot om walvissen en dolfijnen te zoeken. 

Het programma is zo opgemaakt dat er bij iets uitdagendere tocht ook een lichter alternatief kan worden voorzien. Zo kan iedereen met een normale basisconditie deelnemen en heb je ter plaatse de keuze uit een uitdagende of een ontspannende activiteit.

We vliegen via Amsterdam. Voor de (Belgische) deelnemers voorzien we transport op de as Brussel/Antwerpen. Deze service is al inbegrepen in de prijs!

Zin om reischauffeur te zijn? Voor deze reis zijn we specifiek op zoek naar mensen die willen rijden. Informeer via contact@starlingreizen.be naar de korting die we voorzien voor chauffeurs.

Klimaat en kledij

Het klimaat op Vancouver Island is opvallend mild. In september zal de temperatuur er tussen 15°C en 20°C schommelen, met minima ’s avonds tot rond 10°C.

Je voorziet dus best behoorlijk zomerse wandelkleding, aangevuld met regenponcho en een warme fleece voor ’s avonds. Ook voor de boottochten is warme kledij noodzakelijk! Meer info volgt ruim voor vertrek.

15 dagen | 14 sep 2019 - 28 sep 2019

Natuurreis naar Canada: grizzly’s en walvissen op Vancouver Island

Reizigers: Min 7 - Max 11
Inbegrepen
 • alle boottochten
 • alle drinkwater
 • alle excursies en toegangstickets voor parken
 • alle maaltijden
 • alle overnachtingen
 • alle transport ter plaatse
 • enthousiaste begeleiding door STARLING-natuurgids(en)
 • fooien voor lokale medewerkers (horeca, hotels,...)
 • gespecialiseerde lokale gidsen
 • internationale vliegtuigtickets en luchthaventaxen
 • transport naar de luchthaven
 • verzekering garantiefonds
Niet inbegrepen
 • alcoholische en frisdranken
 • persoonlijke uitgaven
 • reisbijstandsverzekering en annulatieverzekering (kan je boeken via ons)
Kenmerken
Voertaal
Nederlands
Opties
Eénpersoonskamer
+ 565 euro
4985 euro
Prijs per persoon
Boek nu

Meer informatie nodig?

Stel je vraag!

Vul je gegevens in

Jouw vraag