Gegarandeerd
februari - maart

Natuur- en fotografiecruise: spectaculair Antarctica

Deze reis naar Antarctica is de puurste ter wereld. Onze Antarctica-cruise vaart recht naar het Antarctische schiereiland en blijft langer ter plaatse dan de doorsnee expedities. Zo krijg je een mooi en compleet beeld van de Antarctische fauna en zijn minieme flora! De trip wordt speciaal voor en door natuurliefhebbers en natuurfotografen georganiseerd. Zo bezorgt STARLING je een maximale beleving en uren in het veld. En dat allemaal onder begeleiding van een professioneel 12-koppig team van (mariene) biologen en professionele fotografen.

Acclimatiseren in Punta Arenas, Chili

We starten onze Antarctica-reis in het adembenemende Chili. Na aankomst in Punta Arenas bekomen we van de stevige reis en het uurverschil en maken we kennis met het klimaat. De volgende dag zetten we alweer koers naar King George Island. We zetten niet zomaar koers naar Antarctica, we vliegen er naartoe! Een uniek concept waardoor we de route over de Drake Passage maar één keer hoeven te maken.

Antarctica-reis met spectaculaire soorten in de South Shetland-archipel

Het comfortabele cruiseschip, de Ioffe, voert ons langsheen de talrijke eilanden van de South Shetland-archipel. De spannende tocht levert ons spectaculaire zeevogels en zeezoogdieren op, zoals de Commerson’s dolphin, de potvis, beide royal albatrossen, de blue petrel en de Peale’s dolphin.

Uiteindelijk komen we terecht in het memorabele en desolate landschap van het Antarctische vasteland, waar we geruime tijd manoeuvreren tussen het zee-ijs. Pinguïns duiken er regelmatig op, maar kolonies Adelie’s, Gentoo en Chinstraps pinguïns zijn de hoofdattractie. We hebben bovendien kans op de uiterst zeldzame keizerspinguïn.

Ook de Zuidelijke zee-olifant, Kerguelenzeebeer en Weddell-zeehond staan op ons programma. En misschien zien we zelfs de zeer zeldzame Ross’ zeehond. De toppredator van de Zuidelijke IJszee is het verraderlijke, schijnbaar glimlachende zeeluipaard. Tijdens de trip gaan we ook actief op zoek naar scholen walvissen zoals bultruggen en orka’s!

Begeleiding met wereldfaam

Een 16-koppig (!) team van professionele mariene biologen van American Cetacean Society en professionele reisgidsen en fotografen van Cheeseman’s expedition reizen mee. Aan boord zijn ook echte walvisexperts, aan mariene kennis dus zeker geen gebrek. Een ongeziene mix van wereldkwaliteit.

Expeditieleider is Ted Cheeseman. Ted kreeg Antarctica met de paplepel mee en is vandaag één van de meest bereisde expeditieleiders ter wereld. Voor STARLING is deze samenwerking dus een absolute eer.

Wat maakt deze natuur- en fotografiereis naar Antarctica zo bijzonder?

 • Je maakt van dichtbij kennis met walvissen en in het bijzonder bultruggen.
 • Je bent getuige van het wetenschappelijke onderzoek dat mariene biologen tijdens deze reis voeren.
 • Je geniet van prachtige zonsondergangen en zonsopgangen boven verbijsterend mooie landschappen.
 • Je blijft extra lang aan land omdat we op kleine schaal reizen.
Benieuwd?
Het topmoment van de reis
volgens STARLING-gids Bart Heirweg

Naar Antarctica reizen is een echte droomervaring. Hoewel je de hele reis je ogen uitkijkt, was er voor mij één moment dat er met kop en schouders boven uitstak. We keerden terug van Petermann Island met de laatste zodiak. De maan kwam op boven het Lemaire Channel en creëerde een magische sfeer boven het uitgestrekte ijsoppervlak. We hebben toen verschillende rondjes gemaakt met de zodiak: iedereen was door het dolle heen bij het zien van zoveel schoonheid.

Eddy
deelnemer in 2016

Must do! Ik vond de reis bijzonder mooi, interessant en hij heeft me een andere wereld leren kennen. Dit smaakt naar meer, ik wil onmiddellijk teruggaan.

Is deze natuur- en fotografiereis naar Antarctica iets voor jou?

 • Je bent mateloos geboeid door natuur, van zeezoogdieren tot vogels.
 • Je wil een unieke reiservaring beleven met een maximum aan natuurbeleving en natuurfotografie.
 • Je hebt een basisconditie en houdt van varen: van cruise tot zodiak.
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Comfort
Basis
Luxe
Conditie
Basis
Sportief
Fotografie-gehalte
Natuur-gehalte
Geïnteresseerd? We houden je op de hoogte

Wat ga je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek het reisprogramma

16/02
Van Brussel/Amsterdam naar Punta Arenas (vluchten niet inbegrepen)

De vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs van deze reis.

Lees meer Lees minder
17/02
Acclimatiseren in Punta Arenas

We passen ons aan aan het lokale klimaat en het tijdsverschil.

Lees meer Lees minder
18/02
Vliegen naar King George Island

Deze vlucht neemt ons mee over de Drake Passage, en brengt ons rechtstreeks naar Antarctica.

Lees meer Lees minder
19/02 - 01/03
Bootreis van 11 dagen rond het Antarctisch schiereiland en de zuidelijke Shetlandeilanden

Het comfortabele cruiseschip, de Ioffe, voert ons langsheen de talrijke eilanden van de South Shetland-archipel. De spannende tocht levert ons spectaculaire zeevogels en zeezoogdieren op zoals de Commerson’s dolphin, de potvis, beide royal albatrossen, de blue petrel en de Peale’s dolphin.

Uiteindelijk komen we terecht in het memorabele en desolate landschap van het Antarctische vasteland, waar we geruime tijd manoeuvreren tussen het zee-ijs. Pinguïns duiken er regelmatig op, kolonies Adelie’s, Gentoo en Chinstraps pinguïns zijn de hoofdattractie. We hebben daarnaast kans op de uiterst zeldzame keizerspinguïn!

Ook de Zuidelijke zee-olifant, Kerguelenzeebeer en Weddell-zeehond staan op ons programma. En misschien zien we zelfs de zeer zeldzame Ross’ zeehond. De toppredator van de Zuidelijke IJszee is het verraderlijke, schijnbaar glimlachende zeeluipaard.

Tijdens de trip gaan we ook actief op zoek naar scholen walvissen, zoals bultruggen en orka’s!

Lees meer Lees minder
02/03 - 03/03
Overtocht Drake Passage

Een van de meest beruchte oversteken, gelukkig kunnen we vertrouwen op een stevig en zeewaardig schip om deze oversteek moeiteloos te maken.

Lees meer Lees minder
04/03
Uitschepen van de Ioffe in Ushuaia, Argentinië - begin terugreis

Vandaag checken we uit en moeten we afscheid nemen van onze vertrouwde Ioffe en van elkaar.

Lees meer Lees minder
05/03
Van Ushuaia naar Brussel/Amsterdam (vluchten niet inbegrepen)

De vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs van deze reis.

Lees meer Lees minder
Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen.

Accommodatie

Accommodatie in Chili op 17/02 is inbegrepen.

De andere nachten brengen we uiteraard door op het speciaal uitgeruste schip de Ioffe, de kajuiten zijn van goede tot heel goede kwaliteit.

Belangrijk: roken is niet toegelaten tijdens deze reis.

Transport

De internationale vluchten naar Chili en vanuit Argentinië terug zijn niet inbegrepen. De binnenlandse vlucht naar Antarctica wel. Hierdoor vermijd je één van de twee overtochten over Drake Passage en ‘win’ je 2 volle dagen.

Op zee verplaats je je met een gespecialiseerd ijsversterkt schip, de Ioffe. Het maximale aantal deelnemers op de boot is beperkt tot 98 personen, zodat iedereen tegelijk van boord kan.

Klimaat en kledij

Antarctica kent zeer verschillende weersomstandigheden. Op korte tijd kan het weer evolueren van zonnig en rustig tot nat en onstuimig. Normale nazomertemperaturen variëren van -5°C tot +5°C.

Goede warme, waterdichte kledij en handschoenen zijn noodzakelijk voor het comfort van deze trip. Vooral tijdens de verplaatsingen met de zodiak kunnen de gevoelstemperaturen koud zijn. Stevige waterdichte stapschoenen, muts, sjaal, zonnebril en zonnecrème zijn noodzakelijk. Je in dunne lagen aankleden, is het meest efficiënt om warmte vast te houden.

Hou ook op het schip altijd een extra laagje kledij bij de hand, voor het geval we plots interessante soorten voorbijvaren! Expeditielaarzen worden voorzien aan boord.

Meer informatie volgt tijdens een infomoment na de inschrijving.

Wat te verwachten

Onze absolute troef is ongetwijfeld het aantal landingen en de duur van de landingen. De landingen worden zeer professioneel uitgevoerd en staan volledig in het kader van natuurstudie en natuurfotografie.

Op het vasteland van Antarctica kan je vaak de keuze maken tussen de pinguïnkolonies, de walvissen, de landschappen of een trip tussen de ijsschotsen. Zo wordt de groep evenwichtig verdeeld en is de druk op het ecosysteem beperkt.

De excursies aan land zijn makkelijk tot matig vermoeiend. Een goede basisconditie is voldoende voor deze trip. We halen het maximum aan natuurbeleving en natuurfotografie uit deze trip. Dit betekent dat we zowel typische zeevogels en pinguïns als talrijke zeezoogdieren zullen meepikken, in combinatie met fenomenale landschappen gehuld in prachtig licht.

Warme oranjeroze tinten zijn in deze periode van het jaar gegarandeerd.

Fotografie

Deze Antarctica-expeditie is, naast algemene natuurbeleving, ook speciaal ingericht voor natuur- en landschapsfotografie. Afhankelijk van de begeleider en van de omstandigheden kan je kiezen voor landschapsfotografie, walvissen, pinguïns, albatrossen in vlucht, enz. Een reis met veel aandacht voor lichtomstandigheden, perfect dus voor de meest gedreven fotografen!

Prijzen en betalingscondities

PRIJS PER PERSOON:

 • Driepersoonskajuit – gedeelde badkamer: $12.375
 • Tweepersoonskajuit – gedeelde badkamer: $13.365
 • Tweepersoonskajuit Semi-Private – badkamer gedeeld met 1 andere kajuit: $14.805
 • Tweepersoonskajuit Private: $16.515
 • Tweepersoonskajuit Superior: $17.505
 • Shackleton Suite 2 personen: $19.305
 • One Ocean Suite 2 personen: $21.060

De prijs per persoon varieert naargelang de kajuit die je kiest op de Ioffe. Ook eenpersoonskajuiten zijn mogelijk. Reis je alleen, maar wil je een kamer delen? We zoeken graag een kamergenoot voor jou. Vraag gerust meer info via contact@starlingreizen.be.

BETALINGEN DIENEN TE GEBEUREN IN DOLLARS. DE BETALING VAN HET BEDRAG DIENT IN 1 KEER TE GEBEUREN.

De algemene voorwaarden voor deze reis zijn AANGEPASTE VOORWAARDEN.

Boek binnenkort deze reis

Wees er als eerste bij!

We leggen de laatste hand aan het organiseren van deze reis. Wil je als eerste een mailtje ontvangen als je deze reis kan boeken? Laat dan zeker je e-mailadres achter.

Meer informatie nodig?

Stel je vraag!

Vul je gegevens in

Jouw vraag