Volzet
5 dagen | 25 mrt 2019 - 29 mrt 2019

Fotografieworkshop naar Spanje: creatief wild in Parque Cabárceno

Haarscherp wildlife fotograferen, het karakter van een dier perfect in beeld brengen, leren gebruik maken van het juiste licht en de beste oriëntatie in ideale omstandigheden. Om daarna je foto’s af te werken tot de perfectie en artistieke pronkstukken te bekomen. Dat is in een notendop wat je op deze vier dagen zal leren. 

Een bijzonder dierenpark

Parque Cabárceno in Spanje kent zijn gelijke niet in Europa. Het is het meest uitgestrekte wildlifepark van ons continent en er huizen meer dan 100 diersoorten van over de hele wereld. Tijdens deze vier dagen krijg je de kans om de meest indrukwekkende, vaak ook bedreigde wilde dieren uit onder meer Afrika vast te leggen op beeld.

Leeuwen, lynxen, bizons, wolven, luipaarden, neushoorns, bruine beren, nijlpaarden, tijgers, … het is haast niet te geloven dat we ze op vier dagen tijd allemaal voor de lens kunnen krijgen in Spanje. Parque Cabárceno is dan wel een dierenpark, dat betekent niet dat wie niet naar sommige dieren hoeven te zoeken.

Onze professionele fotografiereisgids leert je graag hoe je wildlifefotografie aanpakt, hij leert je verder kijken dan je onderwerp en geeft graag zijn persoonlijke tips mee. Leuke extra: je leert hoe je je foto’s die kunstige finishing touch geeft in Lightroom of met Nik Silver Effex. Je gaat dus niet alleen naar huis met prachtige beelden, maar ook met een pak nieuwe fotografiekennis.

100 % focus op fotografie

Omdat we alle praktische zaken voor jou regelen en alles inbegrepen is in de prijs (luchthaventransport, vliegtickets, overnachtingen, maaltijden en transport) kan jij 100 % zorgeloos genieten van fotografie.

Wat maakt deze fotografiereis naar Parque Cabárceno zo bijzonder?

  • We reizen 'maar' naar Spanje, maar krijgen een wereldwijde waaier aan wilde dieren voor de lens.
  • We leren de kneepjes van het 'wildlife fotograferen' én krijgen tips over hoe we best de foto's nabewerken.
  • We krijgen begeleiding van een professionele wildlifefotograaf. Dankzij de 'all-in'-formule wordt dit een zorgeloze workshop met 100% fotografie!

Maak kennis met je reisbegeleider

Jeffrey Van Daele ging op grondige prospectie in het Parque. "Dit is zo'n ideale plaats waar ik, als leraar, de deelnemers al die verschillende technieken kan bijbrengen en, niet onbelangrijk, hen ook iets over zwart-wit fotografie kan vertellen. Uiteindelijk ligt dit aan de basis van alle fotografie en dat verliezen we soms wat uit het oog. Technieken zijn één ding, maar het 'zien' (visie) is voor mij toch nóg belangrijker," vertelt hij.
Meer over Jeffrey
Benieuwd?
Het topmoment van de reis
volgens reisbegeleider Jeffrey Van Daele

Het is wachten op de lynx die op de uitkijk gaat staan, waardoor je die op verschillende manieren in beeld kan brengen. Gelukkig weet ik, dankzij de grondige prospectie, wanneer we precies op welke plaats in de aanslag moeten staan met onze fototoestellen.

Is deze fotografiereis naar Parque Cabárceno in Spanje iets voor jou?

  • Je bent gebeten door fotografie en wil je kennis over natuurfotografie, en meer bepaald over dierenfotografie én nabewerking bijschaven in de praktijk.
  • Je hebt zin in een echt fotografiebad waarbij je vier dagen zorgeloos kan wildlife fotograferen.
  • Je kijkt er naar uit om indrukwekkende wildlife uit de hele wereld op je portfolio te hebben, en om daarvoor enkel naar Spanje te moeten reizen.
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Comfort
Basis
Luxe
Conditie
Basis
Sportief
Fotografie-gehalte
Natuur-gehalte
Geïnteresseerd? We houden je op de hoogte

Wat ga je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek het reisprogramma

25/03
Vertrekdag! Charleroi - Santander

Luchthaventransport naar Charleroi, vlucht naar Santander.

26/03 - 28/03
Parque Cabárceno

Drie volledige dagen fotograferen in Parque Cabárceno, telkens met nabespreking en tips voor fotobewerking.

29/03
Huiswaarts! Santander - Charleroi

Nog snel een korte sessie fotografie in Parque Cabárceno, met daarna de vlucht naar Charleroi.

Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen.

Accommodatie

Alle overnachtingen zijn van heel goede kwaliteit. We slapen in een viersterrenhotel met heerlijke kamers. Er is een binnenzwembad, dus voor de liefhebbers: neem je zwemspullen gerust mee! De reis is een all-in formule. Het wordt dus vollebak fotograferen, zonder praktische zorgen of beslommeringen.

Transport

We voorzien luchthavenvervoer naar Charleroi vanuit de regio Gent en vliegen dit keer met lowcostmaatschappij Ryanair. Dat is hier een bewuste keuze omdat we zo meer handbagage kunnen meenemen. We reizen ‘priority’, waardoor we onze fotospullen bij ons kunnen houden tijdens de vlucht naar Santander.

We verplaatsen ons ter plaatse met een minibus.

Klimaat en kledij

Voorzie goede buitenkledij en regenkledij. Het kan best fris, maar ook zeer warm zijn in maart en er is een kans op een regenbui.

Uiteraard geldt ook hier onze lijfspreuk: hopen op het beste, voorbereiden op het minste weer!

Breng zwemspullen mee als je graag gebruik maakt van het binnenzwembad van ons luxeverblijf :).

Volzet

Helaas, deze reis is volzet

Wil je volgende keer graag mee? Laat dan je e-mailadres achter. We sturen je als eerste een mailtje op het moment dat we dezelfde (of een heel gelijkaardige) reis organiseren.

Meer informatie nodig?

Stel je vraag!

Vul je gegevens in

Jouw vraag