Volzet
5 dagen | 22 apr 2024 - 26 apr 2024

Fotografieworkshop naar Frankrijk: paarden en flamingo’s in de Camargue

De Camargue is één van die hotspots in Europa voor natuur. Het is een ware magneet voor trekvogels en één van de mooiste estuaria (= getijdegebieden) van het Middellandse Zeegebied. Het mag dan ook niet verwonderen dat dit een uniek decor is voor een fotografieworkshop. Een nieuwe reis in ons gamma, en nu al een topper!

Flamingo’s bij zonsondergang in allerlei maten en gewichten en een troep halfwilde paarden zijn de twee grootste doelstellingen van deze fotoworkshop! Beleef dit mee, samen met ons, onder begeleiding van een professionele fotograaf-lesgever. Zo haal je gegarandeerd het onderste uit de fotografische kan.

Workshop fotografie

Tijdens deze midweek halen we het maximale uit onze tijd en proberen we een grote diversiteit aan beelden te halen: flamingo’s in alle mogelijke settings en half-wilde paarden bij zonsopkomst of zonsondergang. We experimenteren met panning- & flitstechnieken, creatieve benaderingen, en nog veel meer! We nemen ruimschoots de tijd en pikken de beste lichtomstandigheden mee. Ondertussen  En nu maar hopen op mooie avondzon en schitterende zonsopgangen! Wil je mee? Schrijf dan snel in!

 • 4 privé sessies met een troep halfwilde dieren, met focus op de typerende witte paarden.
 • de beste periode voor flamingo’s te fotograferen!
 • een ALL IN.
 • persoonlijke begeleiding van begin tot einde door Jeffrey Van Daele
 • comfortabel hotel gelegen in een prachtige streek
 • … en natuurlijk die fantastische STARLING-sfeer.
© Jeffrey Van Daele

Wat maakt deze fotografiereis naar de Camargue zo bijzonder?

 • De reis focust 100% op fotografie: we zitten op de beste locatie, gaan steevast naar het beste licht en krijgen een professionele fotografiereisbegeleider mee!
 • Om zorgeloos te kunnen focussen op vogelfotografie, werkten we een all-informule uit: transport, accommodaties, troepen paarden, maaltijden. Alles is inbegrepen.
 • Als je érgens in de wereld de prachtige flamingo's en paarden kan fotograferen, dan is het absoluut hier, in de Camargue.
Fotografie groepsreizen
Fotografie
Workshops
Vogelreizen
Ecologisch reizen
Treinreizen

Maak kennis met je reisbegeleider

In 2022 ging Jeffrey Van Daele op prospectie naar de Camargue. Hij was onmiddellijk overtuigd, dit wordt een blijver in ons gamma! Ons hoofddoel zijn de paardenshoots maar daar houdt het niet mee op. Want de Camargue is een unieke locatie in Europa met één van de grootste kolonies flamingo's. De vogels laten zich subliem benaderen en zijn dan ook het ideale onderwerp voor bijzondere fotosessies.
Meer over Jeffrey
Benieuwd?
Het topmoment van de reis
volgens reisbegeleider Jeffrey Van Daele

Zo’n meute paarden die door het water op je af komt gelopen, is hoogst indrukwekkend om te beleven. Denk daar er daar nog de perfecte zonsopkomst of zonsondergang bij, en je weet dat je met beelden thuis komt die ronduit uniek en indrukwekkend zijn. Ik ben helemaal verkocht. Nu jou nog overtuigen!

Is deze fotografiereis naar de Camargue iets voor jou?

 • Je bent gebeten door fotografie: beginnend of gevorderd, maakt niet uit. De professionele begeleiding helpt je vooruit!
 • Je schrikt er niet voor terug om vroeg uit de veren te zijn voor een mooie foto.
 • Je hebt zin om prachtige foto’s van paarden en flamingo’s aan je portfolio toe te voegen.
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Comfort
Basis
Luxe
Conditie
Basis
Sportief
Fotografiegehalte
Natuurgehalte
Geïnteresseerd? We houden je op de hoogte

Wat ga je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek het reisprogramma

Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van transport (vluchturen, treinuren, ...), het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen.
22/04
On the road

We reizen per trein vanuit Brussel-Zuid naar Zuid-Frankrijk. Na aankomst in Avignon, pikken we ons busje op voor onze verplaatsingen de komende dagen.

23/04
Camargue paarden en flamingo's

Drie volle dagen lang gaan we dieren fotograferen in de Camargue. We gaan op zoek naar de flamingo’s en hebben enkele privé sessies gereserveerd met kuddes dieren. Vier om precies te zijn. Het wordt een spektakel van jewelste, dat garanderen we jou!

24/04
Camargue paarden en flamingo's

Drie volle dagen lang gaan we dieren fotograferen in de Camargue. We gaan op zoek naar de flamingo’s en hebben enkele privé sessies gereserveerd met kuddes dieren. Vier om precies te zijn. Het wordt een spektakel van jewelste, dat garanderen we jou!

25/04
Camargue paarden en flamingo's

Drie volle dagen lang gaan we dieren fotograferen in de Camargue. We gaan op zoek naar de flamingo’s en hebben enkele privé sessies gereserveerd met kuddes dieren. Vier om precies te zijn. Het wordt een spektakel van jewelste, dat garanderen we jou!

26/04
Terug naar huis!

Afhankelijk van de treinrit benutten we nog de ochtend in het veld. Daarna sporen we terug naar Brussel-Zuid, met heel wat volle geheugenkaartjes en sublieme beelden op zak.

Klik op de tabs
voor meer info

Accommodatie en transport

Onze uitvalsbasis gedurende deze workshop is beperkt tot één centraal gelegen hotel in de Camargue. Het hotel is typerend voor de streek en de maaltijden zijn heerlijk en verzorgd.

We reizen per trein naar de Camargue. Dit is dan ook een échte écoreis in ons gamma! De treintickets zijn inbegrepen net als alle rest. Alle overnachtingen, alle transport, de privé sessies met de paarden, dranken en alle maaltijden zijn inbegrepen, wat betekent: geen bijkomende kosten!

Ter plaatse verplaatsen we ons in een minibus.

Klimaat, kledij en materiaal

In deze periode van het jaar is het over het algemeen goed weer. Wel staat er op de rotsen zeer veel wind, waardoor het toch koud kan zijn. Goede aangepaste kledij voor uiteenlopende omstandigheden is dus aangewezen.

Fotografie en materiaal

Het wandelen is makkelijk. Deze workshop is toegankelijk voor fotografen van alle niveaus. Deze reis richt zich op zowel gevorderde fotografen die hun techniek willen verfijnen, als tot beginnende fotografen die hun passie willen ontwikkelen en op zoek zijn naar een leidende hand om de technische en compositorische aspecten van vogelfotografie onder de knie te krijgen.

Zo concentreren we ons op het fotograferen van flamingo’s bij zonsondergang, het vastleggen van bewegende paarden in het water en bekijken we alles ook eens vanuit een creatieve hoek.

Een digitale reflexcamera, statief, groothoek- en telezoomlens zijn handig. De dieren zitten betrekkelijk dicht dus met een 100 – 200mm kom je al een heel eind.

Volzet

Helaas, deze reis is volzet

Wil je volgende keer graag mee? Laat dan je e-mailadres achter. We sturen je als eerste een mailtje op het moment dat we dezelfde (of een heel gelijkaardige) reis organiseren.

Heb je nog een vraag?

Contacteer ons