Charleroi is de op 2 na grootste gemeente van ons land, na Antwerpen en Gent! © Thierry Vanhuysse
urbex in charleroi
urbex in charleroi
urbex in charleroi
urbex in charleroi
urbex in charleroi
urbex in charleroi
urbex in charleroi
urbex in charleroi
urbex in charleroi
urbex in charleroi
urbex in charleroi
urbex in charleroi
Volzet
1 dag | 04 jul 2020

Stadsfotografie in België: urbex in Charleroi – II

Weinig mensen zien Charleroi als een bruisende toeristische bestemming. We denken bij de Waalse stad eerder aan de tragische teloorgang van de mijnindustrie, de vergane glorie van de arbeiderswijken en chronische armoede. Nu de stad deze reputatie stilaan van zich afschudt, is STARLING er als de kippen bij om in te zoomen op de stille getuigen van dat verleden. Kom mee op urbex in Charleroi en breng de historische elementen in beeld voor ze definitief verdwijnen.

Urbex in Charleroi: een verlaten verleden

Tijdens deze workshop urbex in Charleroi ontdek je de stad op een unieke manier. Met onze kleine groep fotografen gaan we niet op zoek naar hippe stadsvernieuwing en ook niet naar smoezelige buurten. Wel zoeken we bewust oude, lege gebouwen en specifieke locaties op die je het gezicht van het verleden tonen. Vele plaatsen zijn al jaren verlaten. Denk aan een in onbruik geraakt metrostation, een verlaten mijnsite, de terrils van Charleroi of een vervallen zwembad.

Onze fotografiebegeleider Thierry Vanhuyse geeft talrijke inspirerende tips om deze bijzondere plaatsen op de gevoelige plaat vast te leggen. Je keert ongetwijfeld met indrukwekkende beelden huiswaarts. Zijn beelden van eerdere workshops geven je alvast een idee van wat je mag verwachten.

Fijne extra: je mag je bewerkte beelden achteraf ook aan Thierry bezorgen. Hij geeft je met plezier persoonlijke feedback en tips. Een aanrader!

Wat maakt deze fotografietrip naar Charleroi zo bijzonder?

  • We leggen de vergane glorie vast voor ze verdwijnt door het opwaarderen van de stad.
  • Charleroi leent zich bij uitstek tot echte urbex-fotografie.
  • Een professionele stadsfotograaf neemt je mee naar de beste plekken en geeft uitgebreid advies. We reizen met een klein gezelschap voor de beste begeleiding.

Maak kennis met je reisbegeleider

Thierry Vanhuysse maakte van urbex-fotografie zijn specialiteit. Het grauwe, het industriële, het desolate op de gevoelige plaat vastleggen, een foto barstensvol emotie, dat kan hij als geen ander. Voor hem is elke urbex-trip spannend!
Meer over Thierry
Benieuwd?
Het topmoment van de trip naar Charleroi
volgens reisbegeleider Thierry Vanhuysse

Het bezoek aan de kolenfabriek, ooit het kloppende hart van bedrijvigheid in Charleroi, vandaag een geschifte locatie voor urbex-foto’s!

Dit vertelt
Linda
deelneemster in 2017

De inhoud van de dag was super! Alles was goed voorbereid en de sites varieerden mooi qua sfeer en karakter. We genoten van een lekkere warme maaltijd in aangenaam restaurantje. Vooral niets aan veranderen!

Dit vond
Lies
deelneemster in 2018

De urbex-locaties waren echt leuk! Ondanks het feit dat ik al veel urbex gedaan had in Charleroi, kon Thierry mij toch nog verbazen. Top!

Is deze fotografieworkshop naar Charleroi iets voor jou?

  • Je bent gebeten door fotografie en wil meer te weten komen over stadsfotografie / urbex-fotografie. En dat wil je liefst meteen in de praktijk omzetten.
  • Je bent nieuwsgierig naar de verlaten kant van de ooit zo bloeiende kolenindustrie in de Belgische stad Charleroi.
  • Het lijkt je wel wat om met een ervaren stadsfotograaf naar de beste urbex-plekken te gaan en die in beeld te brengen.
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Comfort
Basis
Luxe
Conditie
Basis
Sportief
Fotografiegehalte
Natuurgehalte
Geïnteresseerd? We houden je op de hoogte

Wat ga je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek het reisprogramma

04/07
De hele dag urbex-fotograferen in Charleroi

We spreken af om 8.30 uur aan het station Charleroi-Sud (het vervoer naar daar is niet inbegrepen). De hele dag trekken we van de ene urbex-site naar de andere. ‘s Middags lunchen we samen (inbegrepen) en rond 17 uur ronden we af, opnieuw aan het station.

Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van transport (vluchturen, treinuren, ...), het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen.

Transport en lunch

Je komt op eigen houtje naar station Charleroi-Sud. Van daaruit vertrekken we om 8.30 uur met de minibus naar de mooiste urbex-locaties van de stad. Die liggen te ver uit elkaar om te voet te gaan. Om 17 uur zijn we terug aan Charleroi-Sud.

De lunch is inbegrepen in de prijs.

Kledij en materiaal

Trek stevige en hoge wandelschoenen aan en draag comfortabele kledij die vuil mag worden. We bezoeken tenslotte gebouwen die al jarenlang verlaten zijn.

Voorzie een zaklamp, die zal van pas komen.

Breng voldoende fotomateriaal mee: body, lenzen (van groothoek tot telezoom), statief, batterijen en geheugenkaartjes.

Volzet

Helaas, deze reis is volzet

Wil je volgende keer graag mee? Laat dan je e-mailadres achter. We sturen je als eerste een mailtje op het moment dat we dezelfde (of een heel gelijkaardige) reis organiseren.

Meer informatie nodig?

Stel je vraag!

Vul je gegevens in

Jouw vraag