Nog 3 plaatsen
9 dagen | 22 jun 2024 - 30 jun 2024

Fotografievakantie naar Bulgarije: macrofotografie, vogels en meer

Tijdens deze trip gaan we op fotografievakantie. Niks moet, alles kan. Een reis waar we een breed gamma in beeld brengen op een tempo waar je zelf beslist hoe hoog je de lat legt. Macro, vogels en een vleugje landschappen en lokale bevolking. Het kan allemaal aan bod komen. Een reis die jouw niet-fotograferende partner ook aanspreekt? Geen probleem! Ons gidsenteam staat klaar voor een zorgeloze vakantie!

 

Waarom kiezen voor deze reis?

Bulgarije is topfavoriet bij veel natuurliefhebbers en -fotografen. De ongerepte landschappen, kleinschalige landbouwtaferelen, fotogenieke amfibieën en planten, een zalig klimaatje, warmwaterbronnen, sympathieke locals, … het lijstje is eindeloos. Op deze vakantie bepaal je zelf hoe actief je fotografeert of hoe sterk je de nadruk legt op puur genieten.

De begeleiding gebeurt door onze aimabele professionele fotografiegids Jeffrey Van Daele. Maar er is veel meer! Voor deze reis hebben we gastfotograaf Rob Blanken uitgenodigd die de rol zal opnemen van gastbegeleider. Rob is gespecialiseerd in macro fotografie en heeft een heel diepgaande kennis van natuur. Hij focust zich tijdens deze reis op de fotografiebegeleiding en zal samen met Jeffrey het fotografisch niveau van deze reis naar een ongeziene hoogte brengen.

Onze lokale gids Emil zorgt tot slot voor een perfecte dynamiek en zal tevens instaan voor de begeleiding van deelnemers voor wie het wat minder fotografie mag zijn. Hij begeleidt de wandelingen en tochten tussendoor en organiseert de logistiek van de reis. Dit trio zal zorgen voor een zorgeloze, weergaloze, hoog kwalitatieve en onvergetelijke trip.

© Emil Enchev / STARLING reizen

Vogels, kikkers en insecten fotograferen in een prachtige setting

Op deze fotografievakantie krijg je het beste van de Bulgaarse zomer voorgeschoteld. We fotograferen enkele typische vogels zoals bijeneters, klauwieren en gorzen vanuit de schuilhut. Wie verlekkerd is op soorten die zal ongetwijfeld uitkijken naar kleine klapekster, Syrische bonte specht, roodkopklauwier, roodstuitzwaluw, draaihals, zwartkopgors en verschillende andere typische vogelsoorten. De landschappen zijn hier zonder meer ook fantastisch. Dus je kan op elke locatie volop postkaartplaatjes maken.

Ook liefhebbers van macrofotografie zullen zich op deze reis als een vis in het water voelen. De glooiende bergweiden vormen paradijselijke microcosmossen van bloemenpracht, orchideeën en insecten. De gids kent interessante spots om libellen en apollovlinders te fotograferen. Zonnebloemvelden staan in volle bloei en ochtendlijke dauwdruppels hangen vers aan de spinnenwebben. We informeerden alvast ook even bij de hagedissen en kregen bevestiging dat ze met plezier voor onze lens zullen poseren.

Wanneer we in het Rodopegebergte vertoeven, komen mogelijk nog zwarte roodstaarten, grijze gorzen en waterspreeuwen pronken. We voorzien ook eens een avondlijke fotosessie voor wie nog energie heeft. Dan gaan we op zoek naar nachtvlinders, kikkers, kevers en met een beetje geluk zien we ook reptielen.

 

Wat maakt deze fotografievakantie naar Bulgarije zo bijzonder?

 • Je krijgt elke dag meerdere fotografie-opties om uit te kiezen.
 • Verschillende fotogafiehutten voor vogels komen aan bod.
 • Je kan je reis zo actief of ontspannen maken als je wil.
 • Dit is een geschikte reis voor koppels waar de één fotografeert en de ander niet.
 • Bulgarije is prachtig en biedt een van de meest authentieke natuurervaringen van Europa.
Fotografie groepsreizen
Fotografie
Reisfotografie
Landschapsreizen
Belevingsreizen
Wildlifereizen

Maak kennis met je reisbegeleiders

Jeffrey Van Daele biedt zijn reizigers het liefst van al natuur op een dienblad aan. Ook hier in Bulgarije verblijven we op de meest geschikte locaties voor het fotograferen van favoriete onderwerpen. Jeffrey is een krak in het maken van wildlifeportretten, maar kent ook de knepen van landschapsfotografie en macrofotografie. Hij bezorgt je de juiste tips en advies voor de allermooiste foto's, en dit op een zeer gesmaakte en aangename manier. Tijdens deze reis wordt Jeffrey bijgestaan door gastfotograaf Rob Blanken. Rob stond de afgelopen jaren in verschillende finales van fotowedstrijden. Hij heeft een heel eigen creatieve stijl ontwikkeld en wil zijn kennis en kunde nu graag met jou delen! Rob helpt Jeffrey met de fotografische begeleiding van deze reis.
Meer over Jeffrey & Rob
Benieuwd?
Het topmoment van de reis
volgens reisbegeleider Jeffrey Vandaele

’s Morgens vroeg genieten van een macro fotosessie of even in een schuilhut bij bijeneters plaats nemen. Daarna een heerlijk ontbijt en gezapig wat rond struinen en fotograferen! Heerlijk genieten van een ontspannende namiddag om vervolgens ’s avonds op het gemak nog een zonsondergang mee te pikken. Met de camera, of met een glas wijn. We zien wel!

Is deze fotografievakantie naar Bulgarije iets voor jou?

 • Je houdt van natuurfotografie en proeft graag van alle aspecten ervan.
 • Je wil graag je portfolio uitbreiden met leuke dier- en plantensoorten.
 • Je houdt van natuur en geniet graag met volle teugen van een prachtige omgeving.
 • Je bent partner van een fotograaf of fotografe en wil graag eens het échte Bulgarije ontdekken.
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Comfort
Basis
Luxe
Conditie
Basis
Sportief
Fotografiegehalte
Natuurgehalte
Boek nu

Wat ga je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek het reisprogramma

Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van transport (vluchturen, treinuren, ...), het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen.
22/06
Vertrekdag: Brussel/Amsterdam - Bratcigovo

Na aankomst rijden we meteen naar onze eerste verblijfplaats Bratcigovo, waar we drie nachten zullen doorbrengen.

Als we nog tijdig aankomen, kunnen we in de namiddag al een verkennende fotosessie ondernemen.

23 - 25/06
Bratcigovo

Macro, vogels, reptielen en als iemand interesse heeft, kan er gezocht worden naar wat cultuur (lokale bevolking, urbex, etc.). Het gebied biedt een grote verscheidenheid aan habitats en dieren in het wild. Het is dezelfde plek waar we eerder zijn geweest.

Van de vogels zoeken we naar steenuil, ooievaars op nest met jongen en cirlgors. In datzelfde aanbod zien we ook: putter, zwartkopgors, ortolaan, appelvink, Spaanse mus, kalanderleeuwerik, kuifleeuwerik, rooddstuitzwaluw, roodkopklauwier, grauwe klauwier, zomertortel, hop, bijeneter, draaihals, nachtegaal, Syrische specht, kleine klapekster, grauwe gors, …

Tijdens deze reis hebben we verschillende schuilhutten tot onze beschikking. De hutten met badderende vogels en drinkwater doen het in deze periode erg goed. Natuurlijk, aangezien het voornaamste thema van deze reis voornamelijk macro zal zijn, zullen vogels een extra optie zijn.

Voor degenen die liever alleen macro doen – het is een goede tijd voor Nemptera sinuata, verschillende mierenleeuwen (imagos zijn net uit op dit moment), Ascalaphus libelloides, spinnen, libellen en natuurlijk veel verschillende vlinders.

Smaragdhagedissen, geelbuikvuurpad, vuursalamander en verschillende andere ‘herps‘ zullen ook een optie zijn.

We gaan ogen te kort komen tijdens deze drie dagen, dat staat vast!

26/06
Bratcigovo - Luki/Rodopi

We doen eerst aan ochtendfotografie waarna we twee uur reizen naar de volgende plek: het Rodopi-gebergte met apollovlinders in de buurt van Luki. Het is een heel aangenaam gebied en we kunnen de vlinders zien en fotograferen voordat ze gaan slapen. We verblijven hier twee nachten.

27/06
Rodopi

Het hotel ligt op slechts één km van de plaats met de apollovlinders is absoluut de beste uitvalsbasis. Het ontbijt volgt rond 8.30 – 9.00 uur waarna we de rest van de dag kunnen doorbrengen in de buurt van de rivier (ongeveer 10 km rijden) of in de buurt van de weilanden op loopafstand van het hotel.

28/06
Jagodina

Nog een ochtendsessie waarna we reizen naar Jagodina. De plaats ligt heel dicht bij de Trigrad-kloof. Het plan is om daar 2 nachten te blijven. Je kunt verschillende interessante onderwerpen in dit gebied verwachten: vlinders, libellen en veel verschillende bloeiende planten.

29/06
Jagodina

We beginnen met een sessie in de buurt van de rivier (10 minuten rijden van het hotel). Dit is de plek waar we mooie lichtomstandigheden kunnen verwachten en veel vlinders aan het water. Omdat de rivier diep in de vallei ligt, blijft hij lang in de schaduw, zodat we ’s ochtends enkele uren kunnen fotograferen voordat alle vlinders beginnen te vliegen.

Het plan is om ’s middags nog een topplek te bezoeken naar een van de beste gebieden voor vlinders en andere insecten. Oude huizen in de lokale, oude dorpen kunnen ook een optie zijn als afwisseling!

30/06
Jagodina - Sofia - Brussel

De vertrekdag. Afhankelijk van hoe laat je vlucht is, doen we aan fotografie met tussenstops op weg naar Sofia.

Klik op de tabs
voor meer info

Accommodatie, maaltijden en transport

We verblijven in comfortabele kleinschalige verzorgde hotels, uitgebaat door lokale families. We proeven van de gastvrijheid en heerlijke huisgemaakte maaltijden van Bulgarije.

We verplaatsen ons met een busje en wagen.

Vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs. We schatten de prijs voor de vluchten op 350 – 450 euro heen en terug. Wanneer de reis gegarandeerd vertrek heeft, dan zullen we een voorstel doen om jullie vluchten te boeken. Op dat ogenblik kun je kiezen of je de vluchten via ons of zelf wenst te boeken.

Klimaat en kledij

Zomer in Bulgarije is lekker warm. Gemiddeld zo’n 25°C. Breng zeker voldoende bescherming mee tegen zonnestralen: een hoed of pet, lichte kledij en zonnecrème. ’s Morgens kan het echter vochtig zijn door de dauw en koud. Ook hier dien je dus op voorzien te zijn. In de hutten draag je best donkere kledij.

Nog 3 plaatsen
9 dagen | 22 jun 2024 - 30 jun 2024

Fotografievakantie naar Bulgarije: macrofotografie, vogels en meer

Reizigers: Min 6 - Ingeschreven 6 - Max 9
Gegarandeerd
Inbegrepen
 • alle drinkwater
 • alle excursies en toegangstickets voor parken
 • alle maaltijden
 • alle overnachtingen
 • alle transport ter plaatse
 • enthousiaste begeleiding door professionele STARLING-fotograaf
 • fooien voor lokale medewerkers (horeca, hotels,...)
 • gespecialiseerde lokale gidsen
 • toegang tot schuilhutten/fotohutten
 • verzekering garantiefonds
Niet inbegrepen
 • alcoholische dranken en frisdranken
 • internationale vluchten en luchthaventaxen
 • onkosten voor visum (indien van toepassing)
 • persoonlijke uitgaven
 • reisbijstandsverzekering en annulatieverzekering (kan je boeken via ons)
Kenmerken
Voertaal
Nederlands
Opties
Eénpersoonskamer
+ 195 euro per persoon
2995 euro
Prijs per persoon
Boek nu

Heb je nog een vraag?

Contacteer ons