Bijna gegarandeerd
8 dagen | 04 mei 2019 - 11 mei 2019

Fotografietrip naar Italië: schilderachtig Toscane

Toscane vormt het perfecte kader voor een ontspannen en inspirerende fotografieworkshop. Vanuit de Val d’Orcia ontdekken we de schilderachtige valleien, indrukwekkende cultuur en de typische dorpjes van Zuid-Italië. Je zal snel merken dat deze vallei niet voor niets uitgeroepen werd tot UNESCO Werelderfgoed.

→ VOOR DEZE REIS ZIJN WE SPECIFIEK OP ZOEK NAAR 1 KOPPEL VOOR EEN PERFECTE KAMERVERDELING.

Val d’Orcia: het beste van Toscane

Val d’Orcia is het deel van Toscane dat gekenmerkt wordt door het heuvellandschap in het zuiden van Siena. De Monte Amiata is met zijn 1700 meter de hoogste berg van Toscane.

Het landschap werd er tijdens de Renaissance geschapen volgens de idealen van een goed bestuur en met de bedoeling om de mens en het landschap in harmonie met elkaar te brengen, zowel in het dagelijkse leven als in de kunst. Deze 2 gedachten waren alom aanwezig in de Renaissanceschilderkunst en hebben een enorme invloed gehad over hoe men over het landschap nadacht.

Op het hoogtepunt van de lente

De timing van de reis is zo gekozen omdat het landschap dan baadt in een groen van ongekende intensiteit. Het indrukwekkende landschap komt uiteraard ruim aan bod tijdens deze reis. Om de groene valleien en heuvels in het eerste mistige ochtendlicht te fotograferen, gaan we al vroeg op stap.

Ook op het programma: het minimalistische platteland, de olijfboomgaarden, de typische cipressen, de zuiderse gezelligheid van de dorpen … En niet te vergeten: de heerlijke Toscaanse zon én exquise streekproducten en -wijnen.

Over de middag gaan we er soms op uit om ontspannen te wandelen en te genieten van wat groeit, bloeit, fladdert en vliegt.

Theoretische omkadering

Tijdens deze workshop is er ruime aandacht voor de theoretische kant van fotografie. Zo helpen we je om het maximale te halen uit je toestel tijdens uitgebreide fotografiemomenten, maar zorgen we ook voor evaluaties en besprekingen. Deze workshop is toegankelijk voor fotografen van alle niveaus.

Wat moet je weten over de algemene camera-instellingen en belichting? Wat is het belang van compositie en licht? Hoe leg je het platteland vast op de gevoelige plaat? Hoe integreer je de zuiderse sfeer en levenswijze in je beelden? Hoe fotografeer je abstracte, minimalistische en intieme landschappen? Dit en zoveel meer leer je tijdens deze trip van fotograaf Bart Heirweg.

Weet dat we soms al vroeg op pad zijn om maximaal te genieten van de zon (deze periode van het jaar komt die al om 6 uur op) en soms lange dagen maken. Gelukkig zijn er ook genoeg momenten om je te verpozen. Omdat we maximaal willen inspelen op de (weers-)omstandigheden zijn wijzigingen aan het programma tijdens de reis mogelijk. Breng zeker je digitale reflexcamera, groothoek- en telezoomlens, statief, polarisatie- en grijsverloopfilters mee.

Wat maakt deze fotografiereis naar Toscane zo bijzonder?

 • Glooiende heuvels, mistige valleien en charmante dorpjes: dromerige beelden verzekerd!
 • Unieke ochtend- en avondshoots wisselen af met vrije momenten aan het zwembad of op een terrasje.
 • Persoonlijke en professionele begeleiding en workshops voor beginnende én gevorderde fotografen in een open en ontspannen sfeer.

Maak kennis met je reisbegeleider

Bart Heirweg trok intussen al 5 keer naar het wondermooie Toscane. Het landschap van de Val D'Orcia herinnert hem telkens aan zijn eigen geboortestreek: de Vlaamse Ardennen. De Zuid-Italiaanse heuvels en vergezichten zijn natuurlijk veel uitgestrekter en het leven is er heerlijk trager dan bij ons. Bart neemt je mee naar de beste plekjes, op de beste momenten van de dag.
Meer over Bart
Benieuwd?
Het topmoment van de vorige Toscane-reis
volgens reisbegeleider Bart Heirweg

Als het weer en de omstandigheden meewerken dan kan het ’s morgens adembenemend mooi zijn in de Val D’Orcia. De vallei vult zich met mist en we fotograferen vanaf een heuvelflank met de telelens details uit het landschap. Naarmate de zon opkomt, krijgen we meer en meer te zien van het betoverende landschap: puur genieten!

Is deze fotografiereis naar Toscane iets voor jou?

 • Je bent gek op de combinatie van natuur en cultuur, fotografie en plezier.
 • Je wil bijleren over landschapsfotografie: van instellingen en belichting tot compositie en creativiteit.
 • Je houdt niet van verre wandelingen of zware inspanningen, wél van dorpjes bezoeken en uitgestrekte landschappen fotograferen.
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Comfort
Basis
Luxe
Conditie
Basis
Sportief
Fotografie-gehalte
Natuur-gehalte
Boek nu

Wat ga je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek het reisprogramma

04/05
Rome/Firenze

We vliegen van Brussel naar Rome of Firenze en rijden van daar door naar Montepulciano. Na de check-in en kamerverdeling starten we met een eerste stukje theorie over landschapsfotografie.

Lees meer Lees minder
05/05
Ochtendshoot Belvedere & avondshoot in de omgeving van San Quirico

We starten de dag bij het Belvedere-uitkijkpunt in San Quirico d’Orcia. Voor de lunch brengen we pittoresk dorpje San Quirico d’Orcia in beeld.

’s Avonds gaan we de mooie landschappen omheen San Quirico vastleggen.

Lees meer Lees minder
06/05
Gallina - Casteglione d'Orcia - Pienza

We starten de ochtend met een shoot in de omgeving van  Gallina en spenderen de voormiddag in het authentieke Casteglione d’Orcia. Na een boeiende workshop, brengt de avondshoot ons dit keer naar Pienza.

Lees meer Lees minder
07/05
Sienna - Montepulciano

We rijden naar Sienna en bezoeken daar de imposante Duomo (ticket niet inbegrepen). Na de lunch hebben we vrije tijd in de stad. ’s Avonds rijden we naar Montepulciano.

Lees meer Lees minder
08/05
Montichiello

We brengen de voormiddag door in het dorpje Montichiello. ’s Avonds wacht ons de fotogenieke Cappella della Madonna di Vitaleta.

Lees meer Lees minder
09/05
Geheime plekjes

We brengen vandaag een pittoresk wegje in beeld, zien prachtige bijeneters en de dapperen onder ons wagen zich aan macrofotografie en gaan dit keer ’s avonds naar Castiglione d’Orcia.

Lees meer Lees minder
10/05
Castelmuzio - Terrapile

De ochtendshoot is alweer adembenemend mooi. Na een ontbijt trekken we het dorpje Castelmuzio in. ’s Avonds brengen we het prachtige panorama op Terrapile in beeld.

Lees meer Lees minder
11/05
Terug naar huis

We laten het mooie Toscane achter en vliegen gepakt en gezakt met mooie herinneringen en nog mooiere foto’s terug naar Brussel/Amsterdam, vanuit Rome of Firenze.

Lees meer Lees minder
Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen.

Accommodatie

Alle overnachtingen en maaltijden zijn van een goede kwaliteit. Als uitvalsbasis kozen we voor een ruime en comfortabele villa bij Montepulciano met kamers van 1 of 2 personen. Daarbij kunnen we rekenen op een persoonlijke kookploeg voor de hele reis.

Single kamers zijn in principe niet beschikbaar. Is een single-kamer toch noodzakelijk voor jou, neem dan gerust contact op en we bekijken de mogelijkheden.

→ VOOR DEZE REIS ZIJN WE SPECIFIEK OP ZOEK NAAR 1 KOPPEL VOOR EEN PERFECTE KAMERVERDELING.

Transport

We voorzien een rechtstreekse heen- en terugvlucht met aansluitend een rit van 2,5 uur op goede wegen. Voor deze rit en de verplaatsingen ter plaatse maken we gebruik van monovolumewagens. Hou je er niet van om ver te wandelen of zware inspanningen te doen? Geen nood, dat is niet nodig tijdens deze fotografieworkshop.

Klimaat en kledij

In deze periode van het jaar is het over het algemeen mooi en zonnig weer. Het kan echter ook bewolkt en regenachtig zijn. Goede aangepaste kledij voor uiteenlopende omstandigheden is dus aangewezen. Warme kledij, trui, lange broek, waterdichte jas en stevig schoeisel zijn een must.

 

Bijna gegarandeerd
8 dagen | 04 mei 2019 - 11 mei 2019

Fotografietrip naar Italië: schilderachtig Toscane

Reizigers: Min 7 - Max 7
Inbegrepen
 • alle drinkwater
 • alle excursies en toegangstickets voor parken
 • alle maaltijden
 • alle overnachtingen
 • alle transport ter plaatse
 • enthousiaste begeleiding door professionele STARLING-fotograaf
 • fooien voor lokale medewerkers (horeca, hotels,...)
 • internationale vliegtuigtickets en luchthaventaxen
 • verzekering garantiefonds
Niet inbegrepen
 • alcoholische en frisdranken
 • persoonlijke uitgaven
 • reisbijstandsverzekering en annulatieverzekering (kan je boeken via ons)
Kenmerken
Categorieën
groepsreis
Voertaal
Nederlands
Reserveren vóór 28 februari 2019
2380 euro
Prijs per persoon
Boek nu

Meer informatie nodig?

Stel je vraag!

Vul je gegevens in

Jouw vraag