Volzet
8 dagen | 04 mei 2019 - 11 mei 2019

Fotografietrip naar Italië: schilderachtig Toscane

Toscane vormt het perfecte kader voor een ontspannen en inspirerende fotografieworkshop. Vanuit de Val d’Orcia ontdekken we de schilderachtige valleien, indrukwekkende cultuur en de typische dorpjes van Zuid-Italië. Je zal snel merken dat deze vallei niet voor niets uitgeroepen werd tot UNESCO Werelderfgoed.

→ DOOR DE KAMERVERDELING KAN VOOR DEZE REIS ENKEL NOG 1 KOPPEL INSCHRIJVEN OF 1 DEELNEMER DIE KIEST VOOR DE SINGLE OPTIE/1-PERSOONSKAMER.

Val d’Orcia: het beste van Toscane

Het heuvellandschap in het zuiden van Siena kenmerkt de Val d’Orcia in Toscane. De Monte Amiata is met zijn 1700 meter de hoogste berg van Toscane.

Tijdens de Renaissance werd het landschap er geschapen volgens de idealen van een goed bestuur. De mens en het landschap in harmonie met elkaar brengen, dat was de bedoeling. Zowel in het dagelijkse leven als in de kunst. In het Toscaanse landschap herken je deze typische gedachten uit de Renaissanceschilderkunst.

Op het hoogtepunt van de lente

We plannen deze reis bewust op een moment dat het landschap baadt in een groen van ongekende intensiteit. Uiteraard speelt dit indrukwekkende landschap een hoofdrol tijdens deze reis. Om de groene valleien en heuvels in het eerste mistige ochtendlicht te fotograferen, gaan we al vroeg op stap.

Ook op het programma: het minimalistische platteland, de olijfboomgaarden, de typische cipressen, de zuiderse gezelligheid van de dorpen … En niet te vergeten: de heerlijke Toscaanse zon én voortreffelijke streekproducten en -wijnen.

Over de middag gaan we er soms op uit om ontspannen te wandelen en te genieten van wat groeit, bloeit, fladdert en vliegt.

Theoretische omkadering

Tijdens deze workshop besteden we ook ruime aandacht voor de theoretische kant van fotografie. Zo helpen we je om het maximale te halen uit je toestel tijdens uitgebreide fotografiemomenten. Bovendien bespreken en evalueren we je foto’s. Fotografen van alle niveaus zullen plezier beleven aan deze reis.

Wat moet je weten over de algemene camera-instellingen en belichting? Wat is het belang van compositie en licht? Hoe leg je het platteland vast op de gevoelige plaat? Op welke manier krijg je de zuiderse sfeer en levenswijze in je beelden? Welke kneepjes zijn er om abstracte, minimalistische en intieme landschappen te fotograferen? Dit en zoveel meer leer je tijdens deze fotografiereis van fotograaf Bart Heirweg. Breng zeker je digitale reflexcamera, groothoek- en telezoomlens, statief, polarisatie- en grijsverloopfilters mee.

In deze periode van het jaar komt de zon al om 6 uur op. Om maximaal van het ochtendlicht te genieten, gaan we dus al vroeg op pad. Weet dus dat we soms lange dagen maken. Gelukkig zijn er ook genoeg momenten om je te verpozen. Omdat we maximaal willen inspelen op de (weers-)omstandigheden zijn wijzigingen aan het programma tijdens de reis mogelijk.

Wat maakt deze fotografiereis naar Toscane zo bijzonder?

  • Glooiende heuvels, mistige valleien en charmante dorpjes: dromerige beelden verzekerd!
  • Unieke ochtend- en avondshoots wisselen af met vrije momenten aan het zwembad of op een terrasje.
  • Persoonlijke en professionele begeleiding en workshops voor beginnende én gevorderde fotografen in een open en ontspannen sfeer.

Maak kennis met je reisbegeleider

Bart Heirweg trok intussen al 5 keer naar het wondermooie Toscane. Het landschap van de Val D'Orcia herinnert hem telkens aan zijn eigen geboortestreek: de Vlaamse Ardennen. De Zuid-Italiaanse heuvels en vergezichten zijn natuurlijk veel uitgestrekter en het leven is er heerlijk trager dan bij ons. Bart neemt je mee naar de beste plekjes, op de beste momenten van de dag.
Meer over Bart
Benieuwd?
Het topmoment van de vorige Toscane-reis
volgens reisbegeleider Bart Heirweg

Als het weer en de omstandigheden meewerken dan kan het ’s morgens adembenemend mooi zijn in de Val D’Orcia. De vallei vult zich met mist en we fotograferen vanaf een heuvelflank met de telelens details uit het landschap. Naarmate de zon opkomt, krijgen we meer en meer te zien van het betoverende landschap: puur genieten!

Is deze fotografiereis naar Toscane iets voor jou?

  • Je bent gek op de combinatie van natuur en cultuur, fotografie en plezier.
  • Je wil bijleren over landschapsfotografie: van instellingen en belichting tot compositie en creativiteit.
  • Je houdt niet van verre wandelingen of zware inspanningen, wél van dorpjes bezoeken en uitgestrekte landschappen fotograferen.
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Comfort
Basis
Luxe
Conditie
Basis
Sportief
Fotografie-gehalte
Natuur-gehalte
Geïnteresseerd? We houden je op de hoogte

Wat ga je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek het reisprogramma

04/05
Rome/Firenze

We vliegen van Brussel naar Rome of Firenze en rijden van daar door naar Montepulciano. Na de check-in en kamerverdeling starten we met een eerste stukje theorie over landschapsfotografie. Daarna is het tijd voor het diner.

05/05
Ochtendshoot Belvedere & avondshoot in de omgeving van San Quirico

We starten de dag bij het Belvedere-uitkijkpunt in San Quirico d’Orcia. Ontbijten doen we in het veld. In de voormiddag brengen we het pittoreske dorpje San Quirico d’Orcia in beeld.

Dan is het tijd voor de lunch en een rustmoment.

In de late namiddag trekken we er weer op uit. In de omgeving van San Quirico gaan we de vele paadjes, bloemen en cipressen vastleggen. We picknicken met een adembenemend zicht.

06/05
Gallina - Casteglione d'Orcia - Pienza

We zijn vroeg uit de veren en starten om 5.30 uur met een shoot in de omgeving van Gallina. Na een ontbijt in het veld, brengen we de voormiddag door in het authentieke Casteglione d’Orcia.

We genieten van een warme lunch, gevolgd een boeiende theorieworkshop. De avondshoot brengt ons dit keer naar Pienza, we nemen opnieuw onze picknick mee.

07/05
Sienna - Montepulciano

We rijden naar Sienna en bezoeken daar de imposante Duomo (ticket niet inbegrepen). Na de lunch hebben we vrije tijd in de stad. ’s Avonds rijden we naar Montepulciano.

08/05
Montichiello

We brengen de voormiddag door in het dorpje Montichiello. Na het warme middagmaal nemen we de tijd om samen onze foto’s te bespreken, of even uit te rusten. ’s Avonds wacht ons de fotogenieke Cappella della Madonna di Vitaleta.

09/05
Geheime plekjes

We brengen voor dag en dauw een pittoresk wegje in beeld bij San Quirico. Na de ontbijtpicknick zien we prachtige bijeneters, de dapperen onder ons wagen zich aan macrofotografie. Na de warme lunch, enkele uurtjes rust en het avondmaal gaan we in het avondlicht foto’s maken van het Castiglione d’Orcia.

10/05
Castelmuzio - Terrapile

De ochtendshoot is alweer adembenemend mooi. Na een ontbijt trekken we het dorpje Castelmuzio in. We genieten van een warme lunch en een rustige namiddag. ’s Avonds brengen we het prachtige panorama op Terrapile in beeld.

11/05
Terugreis Rome/Firenze-Brussel/Amsterdam

Met een laatste shoot in de vroege ochtend nemen we afscheid van het schilderachtige Toscane. Gepakt en gezakt met mooie herinneringen en nog mooiere foto’s vliegen we terug.

Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen.

Accommodatie

Alle overnachtingen en maaltijden zijn van een goede kwaliteit. Als uitvalsbasis kozen we voor een ruime en comfortabele villa bij Montepulciano met kamers van 1 of 2 personen. Daarbij kunnen we rekenen op een persoonlijke kookploeg voor de hele reis.

Single kamers zijn in principe niet beschikbaar. Is dit toch noodzakelijk voor jou, neem dan gerust contact op en we bekijken de mogelijkheden.

→ VOOR DEZE REIS ZIJN WE SPECIFIEK OP ZOEK NAAR 1 KOPPEL VOOR EEN PERFECTE KAMERVERDELING.

Transport

We voorzien een rechtstreekse heen- en terugvlucht met aansluitend een rit van 2,5 uur op goede wegen. Voor deze rit en de verplaatsingen ter plaatse gebruiken we monovolumewagens. Hou je er niet van om ver te wandelen of zware inspanningen te doen? Geen nood, dat is niet nodig tijdens deze fotografieworkshop.

Klimaat en kledij

In deze periode van het jaar is het over het algemeen mooi en zonnig weer in Toscane. Maar bewolkt en regenachtig weer valt niet uit te sluiten. Goede aangepaste kledij voor uiteenlopende omstandigheden is dus aangewezen. Warme kledij, trui, lange broek, waterdichte jas en stevig schoeisel zijn een must.

 

Volzet

Helaas, deze reis is volzet

Wil je volgende keer graag mee? Laat dan je e-mailadres achter. We sturen je als eerste een mailtje op het moment dat we dezelfde (of een heel gelijkaardige) reis organiseren.

Meer informatie nodig?

Stel je vraag!

Vul je gegevens in

Jouw vraag