© Yves Adams
© Julien Herremans
© Yves Adams
© Martine Decoussemaeker
© Yves Adams
© Yves Adams
© Yves Adams
© Yves Adams
© Yves Adams
© Yves Adams
© Yves Adams
© Yves Adams
© Yves Adams
© Yves Adams
© Yves Adams
© Yves Adams
© Yves Adams
© Yves Adams
Ransuil © Yves Adams
Een dwergaalscholver droogt de vleugels! © Yves Adams
Ralreiger in Hortobagy. © Yves Adams
© Yves Adams
© Yves Adams
Uitgesteld
9 dagen | 15 aug 2020 - 23 aug 2020

Last minute fotografiereis Slovenië: drijvende schuilhutten én verrassingen

Welke natuurfotograaf droomt er niet van om carte blanche te krijgen met de drijfhut op vogelrijke plassen in de wilde natuur? In Slovenië kan je je ongegeneerd in het water amuseren tussen vogelsoorten die op andere plaatsen moeilijk te benaderen of te fotograferen zijn. Kenners zullen niet twijfelen: dit is een topreis voor wie benieuwd is naar drijvende schuilhutten of voor fotografen die reeds vertrouwd zijn met drijvende hutten. Uniek in Europa!

Bijzondere (vogel)soorten.

Slovenië in de zomer, is er een betere plek om vogels te fotograferen in Europa? Alle jonge vogels zijn volop bezig de wereld aan het verkennen. We concentreren ons op rivier wetlands, open water, moerassen, rietlanden, ondergestroomde graslanden, meanders,… Bereid je voor op volgende soorten: fuut, dodaars, geoorde fuut, roodhalsfuut, eenden, sterns, verschillende reigersoorten, steltlopers,…

Ook uit het water valt uiteraard veel te beleven. De talloze extensief beheerde weilanden en houtkanten gonzen van het leven: zangvogels, verschillende spechtensoorten en kleine zoogdieren staan ook op het programma.

Zoals te verwachten in een land als Slovenië met een nog ongerepte natuur, staan er ook heel wat verrassingssoorten op het programma! Verheug je op een paar extra leuke soorten zoals de visarend! Misschien kom je thuis met actiebeelden van een vissende arend. Maar daarover vertellen we je pas meer als we ter plaatse zijn. Je merkt het al: deze fotografiereis naar Slovenië is opnieuw een unieke only-to-find-here STARLING-reis. Een unieke reisformule boordevol verrassingen.

Uniek: schuilhut-drijfhut

Om watervogels ongestoord te benaderen en een ongelofelijk mooi standpunt te hebben, maken we gebruik van een schuilhut die kan drijven op water. Met een waterdicht waadpak wandelen we op de bodem van de waterplas en benaderen we vanuit de hut vogels die zich doorgaans niets aantrekken van die gecamoufleerde bult op het water.

Heb je al met de drijvende schuilhut gewerkt op één van onze reizen of workshops? Dan weet je al dat dit één van de leukste manieren is om vogels te fotograferen. Het geeft ook de grootste voldoening omdat je je eigen creativiteit ten volle kan botvieren. Je kiest zelf je lichtinval, afstand, achtergrond,… én je hebt je eigen hutje. We gaan met onze drijfhut verschillende waterpartijen in.

Voor nieuwelingen geven we uiteraard een uitvoerige initiatiesessie. Maar wees gerust: je zal er direct mee weg zijn en ongetwijfeld nooit meer zo’n kick beleven achter je telelens!

Tijdens deze fotografiereis gebruiken we onder andere de opblaasbare drijfhutten van de producent Mr Jan Gear. Onze reisleider Yves is ambassadeur voor Mr Jan Gear. Hij heeft de succesvolle drijfhut mee helpen ontwerpen. Deze reis is een ideale gelegenheid om als deelnemer de hut uitvoerig uit te proberen!

Locaties ver weg

Voor deze fotoreis verkennen we de andere kant van Europa waar de natuur nog veel ongerepter is dan bij ons. Maar daar blijft het niet bij: we trekken nog verder naar wilde gebieden met amper gekende plaatsen om daar onze drijvende schuilhutten boven te halen. Hier zal niemand ons storen en hebben we de vogels helemaal voor ons.

We reizen naar ongerepte moerasgebieden. Het heel dynamische habitat trekt elk jaar bijzondere vogelsoorten aan. Omdat we zeer afhankelijk zijn van de waterstand, hebben we tal van plan B-locaties voor het geval de waterstand niet perfect is. Die zijn verspreid over de wijde omgeving, variërend van verlaten viskweekvijvers, riviermeanders, moerassen,…

Wat maakt deze fotoreis naar Slovenië zo bijzonder?

  • Het feit dat we in de zomer naar Slovenië reizen, is ongezien en uniek!
  • Je fotografeert in een unieke setting vanuit exclusieve drijvende hutten. Dit allemaal onder de deskundige begeleiding van Yves Adams en lokale gidsen.
  • We reizen per minibus over land (twee dagen heen en twee terug) en vermijden daarmee vluchten en luchthavens.
  • We hebben enkele verrassingen ingebouwd die jouw fotopalmares héél bijzonder zal maken.

Ervaren reisgids

Tijdens deze reis word je begeleid door professioneel natuur- én gepassioneerd drijvende schuilhut-fotograaf Yves Adams. Hij is al vele malen naar Oost-Europa geweest en ziet wanneer er zich goede kansen voordoen. Zowel naar soorten toe als naar lichtomstandigheden. Hij zal je helpen om met de drijvende schuilhut te leren werken, zodat je terug naar huis gaat met fantastisch beeldmateriaal! Na zijn talloze reizen en succesvolle samenwerkingen met enkele lokale fotografen, heeft Yves een lokale vriendenkring opgebouwd. Zij helpen ons met alle logistiek ter plaatse, in alle vertrouwen.
Meer over Yves

Is deze fotografiereis naar Slovenië iets voor jou?

  • Je bent nog op zoek naar een last minute fotoreis deze zomer.
  • Je houdt van vogels fotograferen vanuit een heel bijzonder standpunt.
  • Je ben benieuwd naar het fotograferen vanuit drijvende hutten.
  • Je hebt een normale fysieke conditie en hebt geen watervrees.
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Comfort
Basis
Luxe
Conditie
Basis
Sportief
Fotografiegehalte
Natuurgehalte
Geïnteresseerd? We houden je op de hoogte

Wat ga je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek het reisprogramma

15/08
Afspraakplaats Vlaanderen (waarschijnlijk regio Gent) - richting Slovenië

Vandaag rijden we richting Slovenië. Onderweg maken we een tussenstop en overnachten we om de lange rit te breken.

Laat je onderweg al verrassen door STARLING, we beloven je dat je het onderwerp zal kunnen smaken.

16/08
Richting Slovenië Prlekija

Vandaag reizen we naar Prlekija, onze uitvalsbasis voor komende dagen.

17/08 - 21/08
Vijf volle dagen drijvende schuilhutten

Vijf dagen lang dompelen we je onder in de wondere wereld van drijvende schuilhutten. We garanderen je dat je zal thuiskomen met wereldfoto’s en winners. Yves Adams, één van de eerste natuurfotografen die in de lage landen met drijvende hutten op het water ging, leert je alle kneepjes van het vak.

22/08
Terugreis naar België/Nederland

Na een laatste sessie reizen we terug richting België/Nederland. Ook op de terugweg verrassen we jullie met een bijzondere tussenstop.

23/08
Terugreis naar België/Nederland

De laatste dag van onze reis is een transferdag. Moe maar voldaan komen we terug aan op de afspraakplaats met een karrenvracht aan topbeelden die jouw verwachtingen zullen overtreffen! Beloofd.

Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van transport (vluchturen, treinuren, ...), het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen.

Accommodatie, maaltijden en transport

Deze reis houden we graag wat flexibel omdat we afhankelijk zijn van externe factoren. Ons flexibel kunnen opstellen en gemakkelijk kunnen aanpassen aan de omstandigheden, daar ligt net de sterkte van deze reis. Ter plaatse in Slovenië slapen we in een lokaal gasthuis/hotel.

Transport gebeurt met een minibus vanuit België. Op deze manier vermijden we vluchten en reizen via een luchthaven. Met een minibus komen we overal dichtbij waar we moeten geraken zodat we niet hoeven te sleuren over land met alle materiaal (camera’s, lenzen, waadpakken, drijfhutten,…).

Conditie en doelstelling

We proberen tijdens deze reis zoveel mogelijk sessies te organiseren met de drijvende schuilhut. Dat wil vooral zeggen dat we elke ochtend zeer vroeg uit de veren zijn, en kort daarna het water ingaan. Tijdens de middag houden we een pauze als het te warm wordt, en in de late namiddag zoeken we terug het water op tot rond zonsondergang. Daarna gaan we dineren in ons restaurant. Bereid je dus voor op lange dagen, én volle geheugenkaarten.

Afhankelijk van de waterstand kan de makkelijkheidsgraad variëren van zeer comfortabel waden door middel-hoog water tot lastig in zeer ondiep of borst-hoog water. In die minder comfortabele zones kan het al eens lastig drijven zijn en is een betere conditie nodig. Maar we bieden genoeg variatie, en zorgen ervoor dat iedereen wel ergens terecht kan volgens haar of zijn verlangens en conditie.

Klimaat

Het is zomer dus we verwachten aangename en warme temperaturen overdag. We zijn echter al vroeg actief en gaan het water in. Voorzie dus ook warmere kledij tijdens deze reis.  Voor elke deelnemer voorzien we ook een aangepaste materiaallijst. Indien gewenst kunnen we ter plaatse een waadpak voorzien maar we adviseren dat elke deelnemer zijn eigen waadpak meeneemt.

Uitgesteld

Deze reis is uitgesteld

Wil je graag als eerste een mailtje krijgen als we een nieuwe datum prikken? Laat dan zeker je mailadres achter.

Meer informatie nodig?

Stel je vraag!

Vul je gegevens in

Jouw vraag