Volzet
8 dagen | 13 mrt 2019 - 20 mrt 2019

Fotografiereis naar Polen: wilde wolven in Biesczady National Park – II

Beleef een adembenemende week in speciale fotohutten midden in de uitgestrekte bossen van Biesczady Nationaal Park, een magische plek in Europa, op de grens tussen Polen en Oekraïne. Nergens anders kom je zo dicht bij de uiterst zeldzame Europese grijze wolf. Tijdens deze trip krijg je unieke kansen om vanuit speciaal opgestelde fotohutten de mooiste beelden te maken van deze indrukwekkende dieren. Maar er is meer. Misschien vinden we wel een zo goed als tamme oeraluil, notenkrakers, een steenarend, vossen of wisenten in de sneeuw. Kortom, échte natuurfotografie.

Wilde natuur

Je eerste ontmoeting met een wilde wolf vergeet je nooit. Als natuurfanaat sta je aan de grond genageld, terwijl de fotograaf in jou blijft zoeken naar de mooiste hoek en afdrukt op het juiste moment.

In het ontoegankelijke grensgebied tussen Polen en Oekraïne maak je veel kans om dit te beleven. De schuwe wolven vinden er de ideale habitat vol met hun favoriete prooien. Bevers, wilde zwijnen, reeën en edelherten. Een ruig gebied om te bezoeken, maar dé plek waar je moet zijn als je wolven van dichtbij wil zien. Zij zijn de sterren van deze reis!

Intensief wolven spotten

In deze streek wonen mensen en wolven vreedzaam naast elkaar. De bewoners respecteren de dieren en beschermen ze. Dat maakt dat de wolven niet kilometers ver van bewoond gebied blijven. Wat onze kansen vergroot om ze goed te kunnen bewonderen. Met het nodige geluk naderen ze tot op 10 meter van de fotohut! Te dicht voor sommige lenzen.

Geduld is het codewoord als je met indrukwekkende beelden naar huis wil. We spotten hier 100 % wilde dieren en kunnen dus geen succes garanderen. ’s Morgens vertrekken we in het donker naar de hut, ’s avonds komen we er pas uit als het weer donker is. Alleen zo geven we de wolven de kans om dichtbij te komen, soms zelfs enkele tegelijkertijd! Het is dus een trip voor doorzetters.

Soms kan het wachten op wolven lang duren, maar sowieso passeren er boeiende extra’s voor onze hut: vossen, steenarenden, buizerds … De hutsessies wisselen we af met rondritten in dit ongerepte park. Ook die leveren heel wat leuke dieren op. Rode eekhoorns, een waterspreeuw, otters, wisenten, edelherten, een oeraluil en zelfs de Europese lynx behoren tot de mogelijkheden. We noemen deze plek dan ook met verbeelding het ‘Yellowstone van Europa’.

Comfortabele fotohutten

De hutten zijn van degelijke kwaliteit en doordacht van opzet. Er basic sanitair in de hut voorzien en basisverwarming is mogelijk. De glazen ramen houden de warmte binnen, maar toch is aangepaste kledij essentieel! De hutten hebben goede geluidsisolatie om verstoring te vermijden, stevige stoelen en open fotografiegaten voor je camera. Zo fotografeer je zonder kwaliteitsverlies. Er zijn 3 hutten met verschillende standpunten en twee aansluitingen voor statiefkoppen per deelnemer.

Wat maakt deze fotografiereis naar Polen zo bijzonder?

  • Je gaat op een all-inreis met uitermate persoonlijke & professionele begeleiding.
  • Je ziet en fotografeert wolven in de wilde natuur: een unieke ervaring!
  • Je reist tijdens de beste periode van het jaar met veel kans op goede sneeuwcondities en spectaculaire soorten.

Maak kennis met je reisbegeleider

Tijdens deze fotografiereis word je begeleid door Yves Adams, die jaren geleden al naar deze streek trok om te fotograferen. Putje winter, ploeteren door de sneeuw, op zoek naar de meest bijzondere momenten. Yves houdt van de ijzige kou en de ruwe topnatuur, en zal je als geen ander helpen om zoveel mogelijk te weten te komen van de omgeving en het gedrag van de vogels en zoogdieren die je op deze reis kan treffen. Daarnaast leert hij je alles over fotografie en hoe je je best kan voorbereiden op de koude ... Kortom: je bent in goede handen!
Meer over Yves
Benieuwd?
Het topmoment van de Polen-reis
volgens reisbegeleider Yves Adams

Polen is het ‘wilde westen’ in Europa. Nergens vind je zoveel wilde roofdieren als hier! Europese lynx, bruine beer en wolf zijn er in mooie aantallen aanwezig. Alleen dit al maakt het enorm bijzonder om hier te wachten in een hut of rond te rijden in de wagen…

Is deze fotografiereis naar Polen iets voor jou?

  • Je wil dieren zien in hun natuurlijke omgeving: echte wilde natuur, geen wildparken.
  • Je bent een echte doorzetter als het op waarnemingen en fotografie aankomt: een dag spenderen in een fotohut is voor jou genieten.
  • Je wil bijleren over fotografie, maar houdt ook van pure natuurbeleving.
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Comfort
Basis
Luxe
Conditie
Basis
Sportief
Fotografie-gehalte
Natuur-gehalte
Geïnteresseerd? We houden je op de hoogte

Wat ga je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek het reisprogramma

13/03
Brussel/Amsterdam - aankomst in Rzeszów

We vliegen samen vanuit Brussel of Amsterdam naar Rzeszów.

14/03 - 19/03
Fotograferen in fotohutten

Intensief fotograferen in verschillende strategisch opgestelde fotohutten:

  • fotohutten voor wolf
  • boshut voor bosvogels en wie weet …
  • excursies in het nationaal park Biesczady voor Wisent, Oeraluil, etc.
  • flexibel programma onder begeleiding van professionele topgids
20/03
Daag Polen! Rzeszów - Brussel/Amsterdam

We vliegen terug naar Brussel of Amsterdam van Rzeszów.

Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen.

Accommodatie

We verblijven in een gezellig en lokaal gasthuis. Er zijn 5 kamers met gedeeld sanitair (2 badkamers). Single optie is standaard voor deze reis en inbegrepen in de prijs.

De maaltijden zijn volledig volgens de traditionele lokale keuken. De lokale gids zal ons goed verwennen zodat we niks tekort komen.

Transport

We verplaatsen ons per comfortabele minibus. Ter plaatse krijgen we de hulp van een lokale gids om tot bij de hutten te komen. De hutten liggen vlakbij: we verblijven zelf ook op een uitzonderlijke en unieke plaats. Hou dus je fotomateriaal steeds binnen handbereik!

Alle vluchten zijn inbegrepen in de prijs.

Klimaat en kledij

We reizen in de winter, want in wintervacht zijn de wolven op hun mooist. Bovendien zijn de dieren in de wintermaanden het actiefst. De hoogstwaarschijnlijk aanwezige sneeuw zorgt voor mystieke en sfeerrijke  beelden.

In de streek van Rzeszów liggen de temperaturen in maart rond het vriespunt. Voorzie dus warme kledij, ook al is er wat verwarming in de fotohut.

Volzet

Helaas, deze reis is volzet

Wil je volgende keer graag mee? Laat dan je e-mailadres achter. We sturen je als eerste een mailtje op het moment dat we dezelfde (of een heel gelijkaardige) reis organiseren.

Meer informatie nodig?

Stel je vraag!

Vul je gegevens in

Jouw vraag