Het hele jaar door

Fotografiereis op maat in Kenia: zwarte panter

De zwarte panter in het wild zien of fotograferen is één van de stoutste dromen die je kan hebben! Deze vorm is extreem zeldzaam en wordt nauwelijks waargenomen, behalve in Kabini in India. Nu is er echter een nieuwe locatie opgedoken in een reservaat in Kenia. Het dier wordt daar met de regelmaat van de klok gezien en we zijn dan ook verheugd deze reis als eerste in de Benelux in ons gamma aan te bieden!

Wat is een zwarte panter?

Een zwarte panter is geen soort, maar een vorm. Het komt voornamelijk voor bij luipaard (in Azië en Afrika) en jaguar (Zuid-Amerika). Het is een kleurafwijking die voornamelijk voorkomt in bebost gebied, omdat deze kleurvorm soms een voordeel kan zijn om ’s nachts te jagen.

Zwarte panters zijn zeldzaam en onvoorspelbaar. Maar dit keer is het bingo en zijn er nagenoeg garanties om dit dier mooi waar te nemen en te fotograferen. STARLING is trots dat het als eerste reiskantoor in de Benelux nu deze garanties kan aanbieden! Wacht dus niet langer en informeer nu om dit unieke dier op de gevoelige plaat vast te leggen.

© STARLING reizen

Extensie Masai Mara

Een van de mogelijkheden en misschien het meest tot de verbeelding sprekend zijn de katachtigen van Afrika. De Masai Mara in Kenia is één van de beste plaatsen van Afrika om deze te fotograferen. Zowel leeuwen, luipaarden als cheetahs komen hier aan bod. Door de uitmuntende kennis van onze lokale gidsen is de kans dat je deze prachtdieren in actie voor je lens krijgt geen uitzondering – al zijn garanties in de natuur er nooit. Maar je krijgt uitgelezen kansen om de katten in het mooiste licht te fotograferen en met wat geduld kan je misschien de jacht van verschillende soorten in beeld brengen.

Wij bieden de nodige ondersteuning zodat jij elke kans kan benutten die op je pad komt, met als doel een zo uitgebreid en divers mogelijk portfolio na je reis. Giraffen, gazelles, hyena’s, olifanten en vele andere soorten krijg je te zien in het mooiste ochtend- en avondlicht. Landschappen, abstract en zwart-wit, fotografie met lange sluitertijden, actiefoto’s en compositie, alles passeert de revue. Kort samengevat: dit is de meest exclusieve en complete wildlife fotografiereis naar Kenia die je zal vinden!

Synchroon lopen. © Billy Herman

Voor wie is deze reis geschikt? Ga op reis:

 • met jouw partner of jouw gezin
 • individueel

 • met een groep vrienden en vriendinnen
Laat je onbezorgd onderdompelen in een prachtig land boordevol verrassingen. STARLING zorgt voor de hotspots, het lekkere eten en een comfortabele reis die aansluit bij jouw voorkeuren. Deze reis is geschikt voor een specifiek publiek. De inhoud passen we echter aan naar jouw wensen. Zowel biodiversiteit (vogels, zoogdieren, ...) als natuurbeleving en een vleugje cultuur zijn allemaal peilers waar we jouw reis rond kunnen bouwen. Ben je voornamelijk gepassioneerd door fotografie of hou je meer van observeren? Beide of de combinatie van beide zijn voor ons mogelijk. Jij kiest!

Jouw voorkeuren, jouw droomreis

 • Focus op foto’s?

Kenia kan niet mislukken... Wij zorgen ervoor dat je op het juiste moment, bij het beste licht, op de ideale plaats staat om dit prachtige land in beeld te brengen. Overal waar je komt, leiden we je naar de beste plekjes waar je de bijzondere fauna en flora en de zwarte panter op de beste manier gevoelige plaat kan vastleggen.
 • Op en top natuurbeleving

Oog in oog staan met een jagend luipaard is een adembenemende en onvergetelijke ervaring! Honderden zebra's achterna gezeten door een troep leeuwen. Een cheetah op volle snelheid! Het zijn maar enkele van de vele hoogtepunten tijdens een fotoreis naar Kenia. Kijk in onze fotogalerij en overtuig jezelf. We plannen voor jou een droomtrip. Je reist één van de mooiste plekken op aarde en beleeft momenten om stil van te worden. Daarbij hoef je geen uren door een verrekijker te turen om heel wat bijzondere fauna en flora te vinden. Want op onze uitgestippelde route, kom je alle hoogtepunten vanzelf tegen.
STARLING op maat
Fotografie
Natuur
Wildlifereizen
Belevingsreizen
Zoogdierenreizen
Reisfotografie
Benieuwd?
Het topmoment van deze reis
volgens Billy Herman

Wanneer je geduld beloond wordt met een succesvolle jacht van een luipaard op een gazelle, loop je dagenlang met je hoofd in de zevende hemel. Het overtreft je stoutste dromen en is zonder twijfel een van de meest bijzondere momenten die je als fotograaf kan beleven. Elke dag opnieuw vult een unieke opkomst en ondergang van de zon je portfolio met prachtige, warme kleuren.

Is deze fotografiereis op maat in Kenia iets voor jou?

 • Je bent gebeten door fotografie. Of je een beginner of een ervaren fotograaf bent, maakt voor deze reis niet uit.
 • Je bent benieuwd naar het échte Afrika of hebt al heel wat ervaring in Afrika? We durven te stellen dat deze reis elke verwachting zal overtreffen.
 • Je wilt het échte Masai Mara eens beleven!
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Conditie
Basis
Sportief
Fotografiegehalte
Natuurgehalte
Vraag een reisvoorstel

Wat kan je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek een voorbeeld reisprogramma

Dit voorbeeld reisprogramma geeft je een idee van wat er mogelijk is. Heb je zelf iets toe te voegen of te schrappen? Puzzel gerust met het voorbeeldprogramma of kom met jouw eigen ideeën aankloppen! Het reisprogramma kan steeds licht wijzigen in functie van reservaties, weersomstandigheden en waarnemingen.
DAG 1
Vertrek Amsterdam - Nairobi

Je vliegt het makkelijkste vanuit Amsterdam rechtstreeks naar Nairobi. De vluchten en extra overnachtingen zijn niet inbegrepen in de prijs.

DAG 2
Nairobi - Laikipia

Je vliegt of rijdt vanuit Nairobi ’s morgens naar Laikipia. Hier word je opgepikt en laat je je onderdompelen in een ‘live National Geographic-documentaire’.

DAG 3 - DAG 8
Ultiem Laikipia - zwarte panter

Tijdens deze fenomenale week ga je met de lokale gids op zoek naar de zwarte luipaard. Ondertussen pik je mee wat er op je pad komt.

DAG 9
Laikipia - Nairobi - terugkeer Amsterdam

Na een allerlaatste ochtendsessie neem je in de namiddag een vlucht terug naar Nairobi. Aansluitend is je internationale vlucht naar Amsterdam.

DAG 10
Aankomst Amsterdam

In de vroege ochtend kom je aan in Amsterdam.

Accommodatie en transport

Tijdens deze reis slaap je in een kamp met grote, comfortabele tenten. De tenten bevatten een badkamer met douche en toilet.

We mikken met deze trip op de hoogst mogelijke kwaliteit van fotografie in Oost-Afrika:

 • Je fotografeert tijdens de allerbeste tijdstippen van de dag voor de mooiste foto’s.
 • Onze lokale gidsen zorgen ervoor dat geen enkele kans onbenut blijft.
 • Een lage bezetting van de voertuigen zorgt voor ongezien comfort. Je beslist zelf met hoeveel fotografen je plaats neemt in een jeep.

Stappenplan

1

Start hier met jouw dromen

Vertel ons in een persoonlijk contact welke dromen je wilt realiseren. Vul het contactformulier in en geef aan op welke manier je wilt verder gaan. We kunnen jou bellen, mailen of we maken een afspraak om jouw wensen te bespreken. Heb je direct al meer informatie voor ons, dan kan je ineens ook een reisvoorstel indienen. Je kan ons natuurlijk ook onmiddellijk bellen.

2

Wij maken samen een reisplan

Zodra we een beeld hebben van jouw wensen, werken we een eerste voorstel uit en geven we een prijsindicatie. Met jouw feedback verfijnen we jouw droomreis tot die helemaal perfect is.

3

Jouw dromen worden werkelijkheid

Na jouw definitieve boeking, organiseren we alles zoals overeengekomen. Ongeveer één maand voor de vertrekdatum ontvang je alle praktische informatie en details over de reis.
Vertrek op een zorgeloze reis!

Start jouw droomreis hier

Contacteer ons