Afgelopen
11 dagen | 13 nov 2018 - 23 nov 2018

Fotografie- en natuurreis naar de Galapagos: vaar Darwin achterna!

Sir David Attenborough liet ons al likkebaarden met zijn prachtige BBC-documentaires over de Galapagos: waved albatrosses, zeeleguanen en vleugelloze aalscholvers tegen een spectaculaire achtergrond van vulkanen, dramatische kustlijnen en diverse eilanden. Klinkt als muziek in je oren? Voeg daar een goede scheut Starling aan toe met topgidsen en topfotografie op de beste plekken van de archipel, en je krijgt gegarandeerd een onvergetelijke ervaring!

Bijzondere geschiedenis, uniek klimaat

Geologisch gezien zijn de Galapagos-eilanden erg jong. Ze ontstonden ‘pas’ enkele miljoenen jaren geleden en werden in 1535 toevallig ontdekt. Honderden jaren later annexeerde Ecuador de eilandengroep. De Galapagos werd pas echt bekend toen Charles Darwin er in 1835 voet aan wal zette en wekenlang bleef om de lokale fauna en flora te onderzoeken. Later baseerde hij zijn evolutietheorie op de bevindingen die hij op de eilandengroep had gedaan. Dankzij de verschillende Darwinvinken legde hij de link tussen geïsoleerde eilandengroepen en de evolutie die soorten er doormaken.

De Galapagos-eilanden hebben een heet en droog klimaat. Het is een streek van extremen: de koude Humboldt-golfstroom zorgt voor de aanvoer van koud en voedselrijk water dat een enorm ecosysteem van voedsel voorziet. Om de 3 tot 7 jaar verandert dit compleet. Het fenomeen ‘El Niño’ voert dan warm water aan en de zeestromen wijzigen zich tijdelijk. Dit zorgt voor massale sterfte onder vissen en zeeleeuwen en de afwezigheid van zeevogels. Maar deze extreme klimaatwissels waren de beste setting voor het ontstaan van nieuwe soorten. Een staaltje evolutietheorie pur sang!

Een droom voor landschaps- en natuurfotografen

De Galapagos-eilanden hebben veel te bieden voor natuurfanaten en -fotografen en stellen nooit teleur. Indrukwekkende landschappen en spectaculaire fauna en flora verenigen zich op deze archipel die voor 95 % uit Nationaal Park bestaat en al sinds 1968 beschermd wordt door Ecuador. Een maatregel die van kapitaal belang was voor de instandhouding van heel wat unieke soorten.

Al die schoonheid krijgen we op haar best voorgeschoteld dankzij speciale aanpassingen aan het schip waarmee we varen. Het dek werd ruimer gemaakt om maximale natuurbeleving op zee mogelijk te maken. Het aantal gasten ligt daarom ook heel bewust lager. Bewegingsruimte is nodig op zee.

Knotsgekke diersoorten

Op de Galapagoseilanden vind je heel wat diersoorten die nergens anders in de wereld leven. Zo is er de beroemde Galapagosleguaan. Zijn zwarte huidskleur verwarmt zijn lichaam telkens weer na een sessie algen eten in het koude sop van de oceaan. En dan is er de iconische blauwvoetgent, een Pacifische soort Jan-van-Gent, één van symbolen van de eilandengroep.

Op de meeste eilanden komen één of meerdere soorten van de beroemde Darwinvinken voor. Ze zijn dan wel de bekendste, maar zeker niet de enige soorten die zo sterk van elkaar verschillen. Zo behoren maar liefst vier soorten spotlijster tot de mogelijkheden. Om nog maar te zwijgen van de roetzwarte lavameeuw. Kortom, een reis waar ook alle vogelkijkers met een gerust hart op kunnen inschrijven.

Daarnaast zorgen ook nog andere diersoorten voor eindeloos vertier. Zo is er de Galapagosreuzenschildpad, de grootste schildpaddensoort ter wereld, die hier stand houdt. En dan hebben we het nog niet gehad over het rijke zeeleven rondom de eilandenarchipel … Op vlak van fauna zullen we ons niet vervelen!

Ervaren team

Naast de gidsen van STARLING, kunnen we ook rekenen op een heel ervaren crew ter plaatse. Expeditieleider is Juan Manuel Salcedo, die al jaren het leven op de archipel volgt en in Quito zijn diploma ecologie haalde met een specialisatie in biologie en geologie. Hij is perfect op de hoogte van de reglementen van het unieke Nationaal Park. Het gebied is erg fragiel en er moet nauwkeurig worden toegezien op het behoud ervan. Op deze manier zijn we absoluut zeker dat we op een correcte manier rondgeleid worden op het best bewaarde eilandencomplex van de tropen.

Wat maakt deze foto- en natuurreis naar de Galapagos zo bijzonder?

  • Je ontmoet tal van knotsgekke diersoorten die nergens anders leven.
  • Je reist in een kleine groep met een op maat uitgerust expeditieschip, dat we voor ons alleen hebben.
  • Niet één, maar twéé STARLING-gidsen begeleiden je, ook op fotografievlak.
  • Een lokale natuurgids die de archipel op zijn duimpje kent, reist met ons mee.

Maak kennis met je reisbegeleiders

Jeffrey Van Daele en Yves Adams begeleidden al foto- en natuurreizen naar talrijke exotische bestemmingen. Ze streven naar perfectie op een manier die iedere deelnemer kan volgen. Ook op de Galapagos zullen ze weer het onderste uit de kan halen! Het gedroomde gidsenduo voor deze bijzondere trip.
Meer over Jeffrey & Yves
Benieuwd?
Dit wordt het topmoment van de reis
volgens reisbegeleider Jeffrey Van Daele

De Galapagos is voor velen een droombestemming en ook ik kijk er ongelooflijk naar uit om deze unieke bestemming te zien en om er unieke diersoorten te fotograferen. Gezien ze niet schrikken van mensen kan je er zeer dicht bij komen om ze, met de groothoeklens, in hun unieke leefomgeving te fotograferen.

Is deze fotografie- en natuurreis naar de Galapagos iets voor jou?

  • Je bent gek op unieke diersoorten en wil ze het liefst allemaal in je zelfgemaakte fotocollectie.
  • Je geniet ervan in de natuur te vertoeven en vogels te observeren, deze reis biedt tal van endemische soorten.
  • Je wil (nog) beter leren fotograferen en laat je daarbij graag begeleiden.
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Comfort
Basis
Luxe
Conditie
Basis
Sportief
Fotografie-gehalte
Natuur-gehalte
Geïnteresseerd? We houden je op de hoogte

Wat ga je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek het reisprogramma

13/11
Santa Cruz

Voormiddag: van de luchthaven naar Baltra
Namiddag: Bachas

 

Lees meer Lees minder
14/11
Genovesa

Voormiddag: Darwin Bay
Namiddag: Prince Phillip’s Steps

Lees meer Lees minder
15/11
Marchena

Voormiddag: Punta Mejia
Namiddag: Playa Negra

Lees meer Lees minder
16/11
Isabela

Voormiddag: Punta Abermale
Namiddag: Punta Vicente Roca

Lees meer Lees minder
17/11
Fernandina/Isabela

Voormiddag: Punta Espinoza
Namiddag: Urbina Bay

Lees meer Lees minder
18/11
Isabela

Voormiddag: Elizabeth Bay
Namiddag: Punta Moreno

Lees meer Lees minder
19/11
Floreana

Voormiddag: Asilo de la Paz/Cerro Alieri
Namiddag: snorkelen en reis naar Puerto Ayora

Lees meer Lees minder
20/11
Santa Cruz

Voormiddag: highlands
Namiddag: Charles Darwin Station

Lees meer Lees minder
21/11
Floreana

Voormiddag: Punta Cormorant Champion
Namiddag: Post Office Bay

Lees meer Lees minder
22/11
Española

Voormiddag: Punta Suarez
Namiddag: Gardner Bay

Lees meer Lees minder
23/11
San Cristobal

Voormiddag: Isla Lobos, Kicker Rock en transfer naar de luchthaven.

Lees meer Lees minder
Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen.

Transport

Ons transportmiddel tussen de Galapagoseilanden is een motorzeilschip met de naam Samba. Het is speciaal ontworpen om een veilige oversteek te maken. Het is uitgerust met een stabiliserend zeil en een hoge boeg om de impact van golven te minimaliseren. Het ruime dek biedt alle ruimte om over zee te turen en te fotograferen. Bovendien is dit elegante schip milieuvriendelijk en verbruikt het minder brandstof dan gemiddeld. Meer over de Samba?

In de prijs van deze reis zijn de internationale en nationale vluchten niet inbegrepen, wegens de sterk variërende koers. Het is mogelijk deze vluchten via Starling te boeken aan netto-inkoopprijs. Je kan er ook voor kiezen om zelf je vluchten te boeken. Reken voor alle vluchten samen op €1500 à €2000, afhankelijk van hoe lang op voorhand je de vluchten boekt

 

Klimaat en kledij

Het koele seizoen op de Galapagoseilanden loopt van mei tot september. Overdag krijgen we dan te maken met aangename temperaturen van rond de 20°C. Van december tot april is het er echt heet en droog. Temperaturen van 32°C zijn dan doorsnee. Onze reis valt in het tussenseizoen, wees dus op alles voorbereid.

’s Nachts is het zowel in het koele als in het warme seizoen vrij fris. Een sweater of trui zijn dan zeker aangewezen. Regen is geen uitzondering, dus voorzie een (dunne) regenjas.

De wandelingen die we op de eilanden zullen maken, zijn toegankelijk voor iedereen met een normale conditie. We wandelen maximaal enkele kilometers. Voorzie zeker stevige wandelschoenen die je enkels goed beschermen. Het terrein kan soms ruig zijn door het lavagesteente.

Accommodatie

De Samba huisvest maximaal 14 gasten, een perfect aantal om de magie van de Galapagoseilanden te ervaren. Dit kleine aantal deelnemers zorgt voor voldoende privacy en ruime bewegingsmogelijkheden. Zeker met het oog op fotografie is dit een absolute must. De professionele crew is vriendelijk en ervaren en de natuurgidsen gaan net dat beetje verder dan de anderen. A trip of a lifetime!

Voor deze reis kiezen we ervoor om de Samba te charteren. Dat betekent dat we meer vrijheid kunnen bekomen, doordat Starling de touwtjes in handen heeft.

Nog 2 plaatsen vrij! Deze 2 deelnemers delen een tweepersoonskajuit met stapelbed en privébadkamer.

Op aanvraag organiseren we graag extra overnachtingen en excursies in Ecuador – Quito. Na inschrijving volgt een overzicht van de mogelijke opties/extensies.

Natuurstudie en fotografie

Deze natuur- en fotografiereis richt zich op mensen die willen genieten van de natuur, maar ook willen fotograferen. Ook niet-fotograferende partners van fotografen en gepassioneerde vogelkijkers is deze reis heel aantrekkelijk zullen hier hun hartje kunnen ophalen.

Elke mogelijke endemische vogelsoort staat op ons programma. We varen tussen de eilanden en maken daar kans op ontmoetingen met heel wat zeewezens: pijlstormvogels, aalscholvers, rood- en blauwvoetgenten … Ook aan land is er heel wat leven te fotograferen. Denk aan de Darwinvinken en spotlijstersoorten die uniek zijn voor de archipel. Hou je fototoestel in de aanslag!

Elk eiland is uniek door de vulkanische landschappen. Dankzij ons speciaal aangepast schip varen we dicht langs elk eiland om zo telkens een zorgeloze fotosessie te garanderen. Kort gezegd: dit is dé ultieme fotografiereis voor iedereen die de Galapagos op de gevoelige plaat wil vastleggen onder professionele begeleiding.

Betalingscondities

Bovenaan op deze pagina vind je de prijs per persoon op basis van een 2 persoonskajuit met privébadkamer en stapelbed op de Samba. De 2 persoonskajuit Deluxe is voor deze reis uitverkocht (kajuit op het topdek met privébadkamer en dubbel bed).

(Berekening gebaseerd op koers 23/03/2017. 1USD = 0,93EUR.)

Betaling van deze reis gebeurt in 2 stappen:

  • Initieel voorschot van 30%
  • 45 dagen voor vertrek: saldo

Nét te laat

Deze reis is voorbij!

Wil je volgende keer graag mee? Laat dan je e-mailadres achter. We sturen je als eerste een mailtje op het moment dat we dezelfde (of een heel gelijkaardige) reis organiseren.

Meer informatie nodig?

Stel je vraag!

Vul je gegevens in

Jouw vraag